TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kordon’un ‘ÇİMİ’ meclise taşındı

Kordon’da yeni dikilen çimlerin bozulup sararmasıyla başlayan çim krizi, belediye meclisinde gündem yarattı

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2014 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kordon’un ‘ÇİMİ’ meclise taşındı

FEYZİ MİRHANOĞLU

Kordon’daki yeni çimlerin yüklenici firma hatasından dolayı çürük çıkması sebebiyle tamamen yenilenmeye başlamasına tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yaşanan durum nedeniyle belediyeyi eleştirerek “Kıyı Tasarım Projesi’nde ikinci fiyasko” yorumu getirdi. 

“FİYASKO”

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projesi olarak nitelediği Kıyı Tasarım Projesi’nin istendiği gibi sonuçlanmadığı ve sıkıntılar yaşandığını vurgulayarak, “Kordon’daki çimleme çalışmaları fiyasko ile sonuçlandı. Kordon’da milyonlarca lira harcanarak yenilenen çimlerin tamamı kullanılamaz hale geldi. Sahil şeridindeki 53 bin metrekarelik alandaki çim heba olmuş. Ve çalışmalar beklenen sonuca ulaşmamış. İzmirliler daha keyfini süremeden çimler kullanılamaz hale geldi. İhale uzman bir firmaya mı verilemedi? Burada yaşanan sıkıntıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik kaybı var mı? Teknik kadroların denetiminde devam eden çalışmalar ne zaman son bulacak?” diye konuştu. 

AYDĞAN: KEŞKE KENDİMİZ YAPSAK

Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise “Bunlar belediye tarafından devamlı olarak yapılan rutin işler. Kentin her yerindeki yeşil alanlarda, parklarda bu tarz çalışmalar yürütülüyor ve zaman zaman yenileme yapılıyor. Buradaki çalışmalar da ihale ile ve kamu ihale yasası kapsamında yapıldı. Herhangi bir hata varsa, bunu firma düzletir. Keşke ihale kanunu olmasa da biz kendimiz bu çalışmaları yapsak. Ama yapacak bir şeyimiz yok. Bizim ihalelerimiz herkese açıktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.