TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yol haritamızı belirledik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye çalışanlarının yeni yılını Meclis Salonu’nda kutlayarak, 2014 yılını değerlendirip 2015 yılı hedeflerini anlattı. Kocaoğlu, “Ben hem ülkemizin hem kentimizin hem de belediyemizin geleceğinden son derece eminim ve umutluyum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2015 11:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yol haritamızı belirledik

EMİNE ŞEKER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye personeline sağlıklar ve esenlikler dileyerek, çalışanlarıyla birlikte 2014 yılını geride bıraktıklarını belirtti. Kocaoğlu, “2014 yılı aynı zamanda bir seçim yılıydı. Sizlerle birlikte 2014-2015 stratejik planımızın çalışmalarını bitirdik. Meclisten geçirdik. Kamuoyu ile paylaştık. Yol haritamız ve finansımız belli. 2015 yılından itibaren belirlediğimiz konuları hep birlikte gerçekleştirmek üzere yolumuza devam edeceğiz. Sizden bir tek dileğimiz var. Tabi ki yasalara uyarak çalışmalarımızı hızlandırıp İzmirli hemşirelerimizin bize verdiği desteğe ve güvene layık olmaya çalışmaktır. Belediye Başkanı’nın yapacağı görevler bellidir. Bu görevleri başka stratejik planının yapılması, takip edilmesi ve öncelik sıralarının belirlenmesidir. Hem hükümet nezdinde devlet bürokrasi nezdinde işlemlerin takip edilmesi hem de yapılacak işlerin finansının temininin gerçekleştirmek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finans yapısı stratejik planda ön gördüğümüz tüm yatırımları ödemeleri de zamanında yaparak gerçekleştirecek güce kavuşmuştur. Şimdi sıra bizlere ve sizlere düşmektedir. Sizin çalışmalarınız süreci mümkün olduğunca hızlandırmanız ve bizimde sizin önünüze çıkan prosedür engellerini aşmak için mücadele etmemizdir. 2015 yılında yapacağımız işler bunlardır” dedi.

2015 YILI ÇOK ÖNEMLİ BİR YIL

Stratejik planının hemen arkasından belli projelerden zaman kazanmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Kocaoğlu, “2015 yılı çok önemli bir yıl. 2014 yılından daha önemlidir. Gelecek yıllardan da daha önemlidir. 2015 yılında hangi konuları halledersek ve yatırım ihalesine çıkıp yer tespitlerini yaparsak o konular bizim için bir anlamda tamamlanmış olan 2019 yılında Mart ayında görevimiz bittiğinde elimizdeki yaptığımız hizmetler ve hep beraber sağladığımız başarı için önemlidir. Bunun için 2015 yılında tüm arkadaşlarımıza yoğun görevler düşmektedir. Özellikle yönetici kadromuzun kentimiz için belediyemiz için fazla mesai yaparak çalışmalarını istiyorum. Sizlerin özverili davranacağından da son derece eminim. Zaten biz güven ortamında çalışıyoruz. 11 senedir geliştirdiğimiz ve dünyanın kullandığı yönetim sistemi anlayışıyla kentimizi yönetmeye çalışıyoruz. Doğruyu hep birlikte bulmaya çalışıyoruz. Hata yapmamaya çalışıyoruz. Hata yapmış isek hatamızdan dönecek erdemi gösteriyoruz. Ülkemizin de kentimizin de belediyemizin de belli sıkıntıları oldu. Sıkıntısız hayat mümkün değil. İnsanların hayatlarında inişlerin çıkışların olması çok normaldir. Ben hem ülkemizin hem kentimizin hem de belediyemizin geleceğinden son derece eminim ve umutluyum. Biz kader birliği yaptıkça başarmayacağımız hiçbir konu yoktur. Büyükşehir Belediyesi için başarı; kentimizi ve kentimizde yaşayan insanların gelir düzeyini artırmaktır” şeklinde konuştu.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR 19 BİN DOLAR

Kocaoğlu, geçen ay İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu değerlendiren bir yabancı kuruluşun tespitini çalışanları ile paylaşarak, “Türkiye’de kişi başına düşen gelir 10-12 bin dolar arasında gezerken İzmir’de bu rakam hızlı bir şekilde 19 bin dolara çıkmıştır. Buda İzmir Büyükşehir Belediye öncülüğünde yapılan yatırımların hem ülkede hem de dünyada yapılan tanıtım faaliyetlerinin katkısının büyük olduğuna inanıyorum. İzmir şu anda motive olmuş bir kenttir. Bunu hep birlikte tüm kentin dinamikleriyle ve sizlerle sağladık. Yaptığımız tüm yatırımlar İzmir’in çok sektörlü büyüyeceğini bize gösterdi. Artık her alanda ne yapacağımız sizler tarafından biliniyor. Bizim İzmir’de gelir düzeyini artırmak ve büyümeyi hızlandırmak için tüm bulunan sektörler içerisinde önem verdiğimiz ve üzerinde durduğumuz konulardan birincisi İzmir limanının büyümesidir. İkincisi hizmet ve turizm sektöründe İzmir’in potansiyelini çok azını kullandığından dolayı sıçrama yapabilecek gücünün olması hepimiz tarafından belirlenmiş ve tespit edilmiş olmasıdır. Eğer İzmir kalkınmada hızlı bir sıçrama gösterecekse hizmet ve turizm sektöründen bu sıçramayı gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

MUTLU YILLAR

Kültür sanat alanında da sıçrama yapmak gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kültür ve sanat yoksa toplum gelişemiyorsa toplum kültür ve sanatı destekliyor ama birikimlerinden yaralanamıyorsa o zaman gelişme bir yerde tıkanacak ya da kesintiye uğrayacaktır. Yüzünü dünyaya dönmüş hedefi yükselterek yürüyen bir kent ve belediye olmak durumundayız. Ben hepinize 2015 yılında yapacağınız katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. 2015 yılının hepimize, kentimize, ülkemize ve dünya insanlığına barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Mutlu yıllar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.