TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüm Yerel-Sen’den anlamlı kutlama

Belediyelerde farklı iş kollarında örgütlü bulunan Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen 1’inci kuruluş yıldönümünü İzmir Fuarı, İzmir Sanat’ın bahçesindeki kokteyle kutladı. Yurdun değişik illerindeki sendika şube yöneticilerinin de katıldığı gecede 1’inci yıl pastasını sendika yöneticileri alkışlar eşliğinde kesti

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2014 06:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tüm Yerel-Sen’den anlamlı kutlama

HAMZA GÜL

Tüm Yerel-Sen Sendikası 1’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kutlama etkinliklerinde sendika genel merkezi yöneticileri ile şube başkanlarının katılımıyla 9 Eylül 2014 tarihinde, Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkarak, mozolesine çelenk bıraktı. Törene, Genel Başkan Doğan Koç ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Birleşik Kamu İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Adana Şube Başkanı Seniha Soylugan ve Ankara İl Başkanı Metin Candaş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Bir yılı geride bırakan sendikanın yaptığı çalışmalara değinen Genel Başkan Doğan Koç, “Tüm Yerel-Sen  olarak, Yerel Yönetim çalışanları olan Zabıta, İtfaiye, Güvenlik Görevlisi, Belediye Çalışanı, Özel İdare çalışanı, kısaca Tüm Yerel Yönetim çalışanlarının yıllarca birikmiş olan sorunlarını çözmek, hak ve hukukunu savunmak, çalışma şartlarını iyileştirmek üzere tüzüğümüz de açıkça yazılı olan ilke ve amaçlarını gerçekleştirmek üzere, 9 Eylül 2013 tarihinde çıktığımız yolda 1. yılımızı geride bıraktık” dedi.

2’NCİ KUTLAMA İZMİR’DE

Tüm Yerel-Sen’in birinci yıldönümü kutlama etkinliklerinin ikinci ayağı İzmir Fuarı’ndaki İzmir Sanat’ın bahçesindeki şölenle devam etti. Tüm Yerel-Sen İzmir 1 ve 2 Nolu Şube’nin hazırlamış olduğu “1. Yıl Emeğin Şöleni” etkinliği Fuar İzmir Sanat Merkezi’nde büyük bir organizasyonla gerçekleşti. Kutlamalara sendika genel merkezinin yanı sıra farklı illerdeki şube başkan ve yöneticileri ile İzmir’deki çok sayıda sendika yöneticisi katıldı. Sendikanın kurucuları arasında yer alan ve halen Birleşik Kamu İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, burada yaptığı açıklamada, “Tüm Yerel-Sen olarak; 1 yıldan beri gözlerimizdeki mutluluğun pırıltısını, yüreğimizdeki coşkuyu ve heyecanı üyelerimizle ve halkımızla paylaştık. İtfaiyecinin, Zabıtanın, Güvenlik görevlisinin, Yerel Yönetim çalışanlarının sorunlarını çözmek için mücadele ettik. Sürgünlere, baskılara, haksızlıklara, işten çıkarmalara karşı durduk. Irkçılığa, Bölücülüğe, Gericiliğe, Emperyalizme ve emek karşıtlarına karşı mücadele ettik. Mustafa Kemal’in devrimciliğinde ülkeye ışık olan Cumhuriyet’in savunucusu, Yerel Yönetim çalışanlarının temsilcisi Tüm Yerel-Sen olarak, emek mücadelesinden doğacak birlik ve beraberliği yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Tüm Yerel-Sen’in 1’inci kuruluş yıldönümü için hazırlanan pastanın kesiminden önce bayrak devir teslim töreni yaşandı. Sendikanın kurucu en yaşlı üyesinin en genç üyeye bayrağı teslim etmesinin ardından renkli görüntüler ve alkışlar arsında geceye katılan yöneticiler toplu olarak pastayı kesti. Amaçlarının Türkiye’de, ulusun yıllardır yarattığı kamu birikimlerinin özelleştirme adı altında kendisine hiç sorulmadan yabancı ve büyük sermayedarların mülkiyetine geçmesi ile gittikçe yaşam standartları yok edilen taşeronlaştırılmış bir kamu çalışanı kitlesinin yaratıldığına dikkat çeken Genel Başkan Doğan Koç, “Tüm Yerel-Sen, ülkemiz kaynaklarını küresel sermayeye peşkeş çekebilmenin olanaklarını hazırlayan siyasal iktidara, AB ve Dünya Bankası politikalarına, bu örgütlerin özelleştirme adı altında dayattığı yağmaya karşıdır. AB’nin genel politikalarının da son dönem ABD emperyalizminin çıkarlarından ayrılmadığı tespitini yapan sendikamız AB’nin de ülkemiz ve ülkemiz emek-gücünün üzerinde çıkar hesapları olduğunu bilmektedir. 1980 sonrası Liberal ekonomi politikaları ile Kamu Emekçileri, iş güvenliği, çalışma koşulları ve yaşam standartları açısından önemli oranda hak kayıplarına uğratılmıştır. Günümüz şartlarında çalışanların kendi çıkarlarını savunması, ülke ve vatan savunması ile birleşmeli ve küresel sermayeye karşı halkın bütün dinamiklerini de yanına alan bir mücadele hattı ortaya çıkarılmalıdır.” dedi.

Sendikacı sivil toplum örgütleri ve siyasetçileri bir araya getiren gecede Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran, iktidarın baskılar ve yıldırmalarla tem hak ve özgürlükleri tehdit ettiği bir süreçten geçildiğini hatırlatarak sol yumruğunu havaya kaldırarak bitirdiği konuşmasında şunları söyledi: “1980’li yıllardan itibaren emek hareketinin tüm kazanımlarını yok etmek isteyen neo-liberal güçler, saldırılarını kamu alanında hizmet üreten kamu emekçilerine yöneltmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durum, kamu emekçileri olarak bizlerin de yoğun bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu  gösteriyor. Ancak bütün bu saldırılara karşı 1990’lı yıllardan beri mevcut sendikalar, karşı duruş örgütleyemediği, çalışanların hak kayıplarına bakıldığında açıkça görülmektedir. Bu durumun ana sebeplerinden biri sendikal örgütlenmede sendikaların sürekli, sürece müdahale edici, geniş, kapsamlı, somut, sınıf temelli, gerektiğinde doğru taktikler geliştirebilen, üyeleri tarafından anlaşılmış ve içselleştirilmiş, açık ve net örgütlenme stratejilerinin, dolayısıyla da politikalarının olmayışıdır. Var olan tüzük ve politikaları da yaşama geçirilip ete kemiğe büründürülememiştir. Bu duygularla Tüm Yerel Yönetim Emekçilerini; haksızlıklara karşı fiili meşru mücadele anlayışını ilke edinmiş Tüm Yerel-Sen’ de birlikte mücadele ve dayanışmaya davet ediyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Yaşasın Tüm Yerel-Sen!” 

Tüm Yerel-Sen’in birinci yıl kutlamaları önümüzdeki günlerde sendikanın örgütlü bulunduğu bütün il ve ilçelerde yapılacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.