TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti STK’lara sordu: Kim vekil olsun?

AK Parti’de STK’lar milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına geçti ve oy kullandı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti STK’lara sordu: Kim vekil olsun?

ANIL YIKGEÇ

AK Parti’de 7 Haziran genel seçimleri öncesi milletvekili aday belirleme süreci devam ediyor. Temayül ve mülakat sürecini sonlandıran Ak Parti’de sivil toplum kuruluşları da sandık başında oy kullandı.

Sabah saat 09:00’da başlayan oylama akşam saatlerine kadar devam etti. STK temsilcilerine üzerinde 'Birinci Bölge' ve 'İkinci Bölge' yazan iki ayrı pusula verildi. Her bölge için oy pusulalarında 13 kişilik boşluk bırakıldı. Temsilcilere listeyi 13'e kadar doldurmak zorunda olmadıkları istedikleri kadar yazabilecekleri söylendi. İki bölgenin pusulası tek zarfa kondu, zarfın ağzı kapatılıp sandığa atıldı. Oy verme işleminin ardından sandıklardan çıkarılacak zarflar sayılacak, imza sayısı ile eşitlenecek ancak açılmadan mühürlü çuvallara konacak ve en geç çarşamba günü ellerinde olacak şekilde Genel Merkez'e gönderilecek. İzmir'deki seçimi, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Gedikoğlu yönetiyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da il binasında seçimi yakından takip ediyor.

PARTİMİZE BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, STK temayülünün bir saha araştırması olduğunu belirtirken, çok farklı sonuçlar da çıksa genel merkez tarafından değerlendirileceğini ifade etti. ‘İzmir'de kimi vekil görmek istiyorsunuz?’ sorusunu cevabını aradıklarını belirten Delican, “Toplumun belli kanaat önderlerinin de bu konudaki fikirlerini merak ettiğimiz için de böyle bir çalışma yaptık. Güzel bir heyecan getirdi. Güzel bir katılım var. Partimize büyük bir teveccüh var, bundan da memnunuz. Bu duyarlılığı gösteren tüm sivil toplum örgütleri, derneklere, vakıflara, meslek odalarına teşekkür ediyoruz. İzmir'de 96 bin civarında STK temsilcisi var. Biz özellikle davetiye göndermedik, kamuoyundan duyurduk. Bu konuda sahiplenme istiyoruz, onun da karşılığını bulduk. Sonuna doğru iyi bir finalle sandıklarımızı toplayıp Ankara'ya göndereceğiz. Çok farklı sonuçlar da çıksa genel merkezimiz tarafından değerlendirilecek. Genel merkezimizi aday belirleme için sahada araştırma yapıyor, STK temayülü de bir saha araştırmasıdır. Burada önemli olan bizim en iyi şekilde temsil edileceğimiz, kamuoyunun da kabullenmiş olduğu adayları bulmaktır. Partimize başvuran adaylarının dışında çalışma yapılıyor” dedi.

OBJEKTİF ŞEKİLDE CEVAP ARIYORUZ

Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Gedikoğlu ise, “Genel Merkezin aldığı karar doğrultusunda İzmir'deki tüm sivil toplum kuruluşlarına, AK Parti'de ‘kimi milletvekili görmek istersiniz’ diye soruyoruz. Amacımız, tüm Türkiye'de halkımızın temsilcisi sivil toplum kuruluşlarına verdiğimiz önemi bir kez daha göstermek ve bunu resmi hale getirmek. Gelen tüm temsilcilerimize ucu açık bir pusula vereceğiz. Bu pusulada herhangi bir yönlendirme yok. Sadece bize başvuru yapmış aday milletvekili adaylarımız değil, İzmir'de kim AK Parti milletvekili olsun ve siyaset yapsın sorusunun cevabını arıyoruz. En objektif şekilde kimlerin temsil etmesi ve kimleri hizmet noktasında görmek istediklerinin cevabını arıyoruz. Tüm bireylerin Genel Merkezin yapacağı tercihler noktasında değerli olduklarını hissettirmek istiyoruz. Bu bir ilk ama sadece resmi sandığa dökmemiz anlamında bir ilk. Herkesin fikirlerini almak adına Genel Merkezimiz bunu yapıyordu ama bunu ilk kez sandığa yansıttık. Basın yoluyla ucu açık bildiride bulunduk. İşadamları, hemşeri dernekleri, vakıflar, meslek odaları gibi tüm herkesi davet ettik. Bugün başlattık, yoğun bir katılım bekliyoruz. İzmir yerelinde Valilik dernekler masasından aldığımız rakam, unvan olarak olarak 6 bin. Ortalama yönetim kurullarını ele aldığınızda 90 bin kişiye ulaşıyorsunuz. 90 bin kişiyi davet ettik, hepsini bekliyoruz. Hedefimizi 90 bin kişinin tamamının buraya gelmesi ve değerli fikirlerini bizimle paylaşması olacak” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.