TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her birimde işaret dili bilen olacak

Göreve geldiği ilk günden bu yana Buca’da engelleri kaldırmak adına çalışmalarına devam den Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçede yaşayan işitme engelli vatandaşların belediye ile arasındaki ilişkilerinin güçlenmesi için personele işaret dili eğitimi başlattı

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2015 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Her birimde işaret dili bilen olacak

Göreve geldiği ilk günden bu yana Buca’da engelleri kaldırmak adına çalışmalarına devam den Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçede yaşayan işitme engelli vatandaşların belediye ile arasındaki ilişkilerinin güçlenmesi için personele işaret dili eğitimi başlattı. İşitme engelli vatandaşların en önemli sorununun duyma ve konuşma yetilerinin eksikliğinden dolayı iletişim kuramamak olduğunu söyleyen Başkan Piriştina, personelin aldığı eğitim sonunda, işitme engelli vatandaşlar ile doğru iletişim kurulacağını ve talep ve sıkıntılarına çok daha kısa süre içerisinde çözüm bulunacağını belirtti.

İşitme engelli vatandaşların belediye ile kurduğu ilişkinin sağlıklı olması ve sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak amacıyla Buca Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde gerçekleşen işaret dili kursunda personele, işaret diliyle basit cümle yapıları, sıfatlar, fiiller, soru cümleleri ve diyalog örnekleri ile parmak alfabesi öğretiliyor. Buca Belediyesi Spor Sanat ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kurslara belediye hizmet birimlerinden toplam 30 personel katılıyor. Haftanın 3 günü olmak üzere 3 ay sürecek kursun eğitmenliği Ezgi Morkoç yapıyor. Toplamda 99 saat sürecek eğitim sonunda eğitime katılan personele Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.  

Eğitimin sonunda ise Buca Belediyesi’nin tüm hizmet birimlerinde en az bir kişi işaret dili biliyor olacak. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.