TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VEKİL MAAŞIYLA 6 KIZ ÖĞRENCİ OKUTACAK

CHP İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı Özgür Han, TBMM’de vekilleri izleyen gölge meclis kuracak

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
VEKİL MAAŞIYLA 6 KIZ ÖĞRENCİ OKUTACAK

ANIL YIKGEÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı Özgür Han, CHP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında 29 Mart’ta gerçekleşecek önseçimde üyelerden kendisine oy vermesini istedi. CHP’den İzmir 2’inci bölge milletvekili aday adaylığını açıklayan gazeteci Özgür Han, vekil olması durumunda milletvekili maaşıyla 6 kız öğrencinin eğitim masrafları için kullanacağını söyledi.

VEKİL MAAŞIMI 6 KIZ ÖĞRENCİNİN EĞİTİMİ İÇİN HARCAYACAĞIM

Parlamentoda İzmir’i temsil eden milletvekillerinden biri olması durumunda alacağı vekil maaşını 6 kız öğrencinin eğitimi ve kullanacağı sözü veren Özgür Han, “Alacağım milletvekili maaşı ile 6 kız çocuğunun eğitimine katkıda bulunacağım. Bunlardan ikisi Soma faciasında babasını kaybetmiş; ikisi Reyhanlı patlamasında ailesini kaybetmiş kızımız; iki tanesi de şehit ailesi kızımız olacak” dedi.

CHP İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı Özgür Han, milletvekili olması durumunda mecliste bir gölge meclis oluşturmayı da istediğini kaydederek, “Size ikinci sözüm de gölge meclis oluşturma hakkında olacak. Her ilden temsilcilerin seçileceği bir gölge meclis kurulmasına öncülük ederek, tüm illerden 6 vatandaşın milletvekillerini izlemesini ve mecliste gündeme gelmesini, istedikleri sorunlar için halk meclisi kurulması amacıyla özel bir kulis çalışmasına öncülük edeceğim. Her ilden 3 kadın 3 erkekten oluşmasına ve kadın-erkek eşitliğini, bu gölge meclis ile yapılmasını sağlamak istiyorum. Bu meclis TBMM’ye rol model olacak ve yol gösterici olacaktır” şeklinde bilgi verdi.

BEN SADECE BİR OYUNUZA TALİBİM

Sözlerini, “Cumhuriyeti reklam arası görenlerden, dinimize, imanımıza küfreder gibi dalga geçen bu iktidardan hesap soracağız. Bu tablo karşısında kendisinde sorumluluk duygusuyla yola çıktık. Biz CHP’liler hiçbir zaman hiçbir karanlık tabloda ne umutlarımızdan vazgeçtik, ne mücadelemizden ne partimizden” şeklinde sürdüren Özgür Han, açıklamalarını, “Bir yola baş koymak, iyi kötü günde partinizin yanında olmak, gerçek bir partililik sorumluluğudur. Bizler ne iki dudak arası siyasete kendimizi teslim ettik ne de bu partiye seçim zamanı paraşütle geldik. Biz örgütten geldik ancak örgüte teslim oluruz. Kişisel çıkarlarımız için değil ülke geleceği için mücadeleye devam edeceğim. Sevgili ailem, CHP ailem eminim içinizde başka aday arkadaşlarımıza da destek vermek istiyorsunuz, bunun kadar doğal ne olabilir ki? Madem kocaman bir aileyiz elbette diğer kardeşlerimize de destek olacaksınız. Ancak 10 tane aday arkadaşımıza oy verirken, bunlardan birinin Özgür Han seçeneği olmasını bir oyunuzu da bana vermenizi sizlerden istiyorum. Ben sadece bir oyunuza talibim” şeklinde sonlandırdı.

Vekil adayı Özgür Han’ı desteklemek için gelenler arasında LGBT üyeleri de vardı. Toplantı sonunda LGBT üyeleriyle de fotoğraf çektiren Gazeteci Özgür Han, toplumdaki din-dil-ırk-cinsiyet ayrımına ve ötekileştirmeye karşı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.