TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Kentkart krizi!

Kentkart A.Ş.’nin yapılan ihaleyi kaybetmesinin ardından yeni yüklenici KARTEK firması olarak belirlenmiş ve Kentkart’ın artık kullanılmayacağı ifade edilmişti. Bu yaşananlar üzerine Kentkart A.Ş.’nin sistemi kilitlediği iddia edildi ve yolcular sabah saatlerinde kentkartlarını dolduramadı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de Kentkart krizi!

NEŞE YAVUZ

İzmir’de uzun süredir kullanımda olan Kentkart’ın yüklenici firması Kentkart A.Ş.’nin yeni ihale sürecini kaybetmesinin ardından İzmirliler 1 Haziran’dan itibaren Kentkartlarını, ilgili bayilerde dolduramama sorunu yaşadı. Otobüs, vapur ve metroya binmek isteyen vatandaşların bir kısmı da çalışmayan validatörlerin kurbanı oldu. Bunun üzerine ESHOT, otobüslere binişleri sorun çözülene kadar ücretsiz hale getirdi. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan KARTEK İzmir Bölge Müdürü Erhan Ertan, “Kentkart A.Ş. zamanında devir işlemini gerçekleştirmedi, şu an yaşanan sıkıntıların da sebebi budur. Yeni sistemin ne zaman aktif hale geleceği hakkında bir bilgimiz yok. ESHOT Genel Müdürlüğü bu konuyla alakalı toplantı halindeler, çalışma yapıyorlar. Bizler de o açıklamayı bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

“YAZILIMLAR VERİLMEDİ”

Birçok Kentkart Bayisi ve otobüsler de uyarı ve bilgilendirme notları astı. Kentkartların artık geçersiz olduğu ve yerine ‘İzmirim Kart’ın geldiğini belirten bayi uyarılarında sistemin tam çalışır hale gelmemesinden ötürü bakiye yükleme ve bakiye sorgulama yapılamadığı belirtildi. Kentkart Bayisi sahibi Yücel Özdemir yeni şirkete yazılımların verilmediğini ifade ederek, “Kentkart A.Ş.’nin yeni şirkete yazılımları ve eski makineleri vermediği iddia ediliyor. Bu yüzden sistem devre dışı kaldı, müşterilerimizin kartlarına yükleme yapamıyoruz. ESHOT’la mahkemelik oldular. Ama yeni kartlar gayet başarılı olacak gibi, birçok imkan sunuyor bizlere. KARTEK şirketi iyi çalışıyor” ifadelerinde bulundu.

İBB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sisteminin şifre ve kodlarını değiştirerek devir işlemlerini ‘kilitlemeye’ çalışan ve yolcuları mağdur duruma düşüren Kentkart A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu. Şifre ve kod değişikliği, bağımsız uzman kişilerin yanı sıra İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu tarafından da tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların toplu ulaşım hizmetine yönelik sıkıntı yaşamaması için azami çaba harcandığını duyurdu. Öte yandan, Aziz Kocaoğlu’nun da ESHOT Genel Müdürlüğü’ndeki toplantılara katıldığı ve otobüslerin, sorun giderilene kadar ücretsiz hizmet vermesini onayladığı öğrenildi.

“KENTKART ÜSTÜNE DÜŞEN SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMİŞTİR” 

Öte yandan KentkartA.Ş. tarafından yapılan açıklamada teknik detayların ve şifrelerin idare yetkililerine tutanak ile teslim edildiği ve basına yapılan açıklamaların iftira olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Şirketimiz 28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde sistemle ilgili teknik detay ve şifrelerini idare yetkililerine tutanak ile teslim etmiştir. 1 Haziran itibariyle şehirde yaşanan ‘Şifrelerin Kentkart tarafından değiştirildiği’ iddiası tamamen yanlış ve asılsızdır. Şirketimiz sorumluluklarını ve görevlerini 31 Mayıs 2015 tarihi itibariyle tamamlamıştır. Şirketimiz aleyhine yapıldığı ifade edilen suç duyurusuyla beraber basına yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. İftiradır.  Yaşanan sorunların temel nedeni; akıllı ulaşım sistemlerinde ücret toplama konusunda referansı ve deneyimi bulunmayan bir firmanın işi üstlenmesi ve ESHOT’un geçişe ilişkin süreci doğru yürütememesi kaynaklıdır. ESHOT iş bitirme referansı olmayan bu firmaya ihaleyi, Kentkart’ın teklif ettiği bedelin yüksek olması nedeniyle değil, İzmirli bayilerin paylarını yüksek belirlediğimiz için vermiştir.  Benzer iş deneyimi ve konuyla ilgili uzmanlığı olmayan bir firmanın iş konusundaki yetkin olmayışından kaynaklanan sorunlar ve şehirde yaşanan ulaşıma dair başarısızlıklar, 16 yılı aşkın süredir başarı ile hizmet veren ve ulaşım konusunda marka olan Firmamıza yüklenmeye çalışılmakta, hukuk ve vicdan zorlanarak haksız şekilde Firmamız suçlanmaktadır. Kentkart olarak, tüm bu asılsız suçlamalara rağmen, çalışmalarımıza ve ulaşıma dair sorumluluklarımızı doğru, dürüst ve hızlı bir şekilde yerine getirmeye devam etmekteyiz. Yaşanan sıkıntıların aşılması için İzmir’in ve İzmirlinin yanında olduğumuzu ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğimizi kamuoyuna ve değerli basına saygıyla duyururuz.”

ESHOT BİLGİLENDİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sistemine ilişkin bir açıklama yaptı. ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından 13 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen “Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti Alımına” ait ihaleyi kaybeden firmanın (Kentkart A.Ş.) Kamu İhale Kurulu’na yaptığı itirazın 8 Nisan tarihinde reddedildiği ve yeni yüklenici (Kartek) ile 30 Nisan 2015’te sözleşme imzalandığı hatırlatılan açıklama şöyle devam etti: “Şartname gereği ‘sistemin sorunsuz ve güvenli şekilde işletiminin devrini’ sağlamakla yükümlü olan Kentkart A.Ş., kamuoyuna yaptığı ‘Şirketimiz 28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde sistemle ilgili teknik detay ve şifrelerini idare yetkililerine tutanak ile teslim etmiştir’ açıklamasına rağmen, eksik verdiği şifre ve kodları da son gün değiştirerek devir işlemlerini aksatmaya çalışmıştır. Ayrıca firma yetkilileri devir işlemi için gelmediğinden, bu işlem de gerçekleştirilememiştir. ESHOT Genel Müdürlüğü, bağımsız uzman kişiler tarafından tespit edilen bu durum üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, Başsavcılığın görevlendirmesiyle harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu da ‘şifre değişikliği’ olayını tespit etmiştir. Sorunun çözümü konusunda gerekli müdahaleleri yapan idaremiz, vatandaşlarımızın toplu ulaşım hizmetine yönelik sıkıntı yaşamaması için azami çaba harcamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

DELİCAN AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ulaşımda yaşanan kriz nedeniyle açıklamalarda bulundu. Delican, “Büyükşehir Belediyesi’nin ihale öncesinde gerekli önlemi alması gerekiyordu. Toplu taşıma araçlarının kapılarını açarak sorunun üstünü örtmek isteyen Sayın Aziz Kocaoğlu kamu zararını karşılayacak mı? Kendisinden ayrıca Kent Kart A.Ş’ nin bahsettiği konuları da açıklamasını bekliyoruz ” dedi.  Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her işte olduğu gibi bunu da eline yüzüne bulaştırdığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.