TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“O, İzmir’in valisi değil, devletin valisi de değil; AKP’nin valisidir”

İzmir’in CHP’li belediye başkanlarıyla yaptığı toplantı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İl Özel İdaresi mallarının Maliye’ye devredildiğini açıklayan İzmir Valisi Mustafa Toprak için, “O, İzmir’in valisi değil. Çok özür dilerim devletin de valisi değil. AKP’nin valisidir. AKP’nin valisi, alınan talimatlara göre hareket ediyor” ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“O, İzmir’in valisi değil, devletin valisi de değil; AKP’nin valisidir”

HALİDE DEMİR

 

İzmir’de 22 CHP’li belediye başkanı ile Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya gelen Cumhuryet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday arayışını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisinden randevu istediğini ve Cuma günü görüşeceğini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli randevu istedi. Cuma günü görüşeceğiz. Tabi kendisini dinleyeceğim. Bakalım Sayın Bahçeli neler söyleyecek? Ben de merak ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

 

BENİM DOKUNULMAZLIĞIMI HEMEN KALDIRSINLAR

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında fezlekelerin gelmesi konusunda ne düşündüğü sorusuna, “17 Aralık 25 Aralık süreci Cumhuriyet tarihinin en önemli iki dönüm noktasıdır. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğunu hep beraber tanık olduk. Benimle ilgili fezlekeler geliyor. Hiç umurumda değil. Özellikle ben istirham ediyorum Sayın Cemil Çiçek’ten. Benim dokunulmazlığımı hemen kaldırsınlar. Ben de dokunulmazlığın arkasına sığınan bir insan değilim. Yürekleri varsa kaldırsınlar. Bağımsız mahkemelerin önüne çıkmak benim için onur ve şereftir. En azından ben bazılarının hırsızlığını ispat etme olanağına kavuşmuş olacağım. Eğer bu yapılırsa” yanıtını verdi.

 

NASIL BİR BAŞBAKAN Kİ YASADIŞI BİR ÖRGÜTTEN YARDIM İSTİYOR

PKK’nın kaçırdığı çocuklarla ilgili başta anneleri olmak üzere ailelerin yaptığı oturma eylemine Başbakanın destek vermesi ve BDP-HDP temsilcilerinin araya girip PKK ile görüşüp çocukları almaması durumunda B ve C planlarını devreye sokacaklarını açıklamasına da sert çıktı.

Kılıçdaroğlu, kendilerinin de PKK tarafından kaçırılan çocukların ailelerine hem Diyarbakır’da hem İstanbul’da deste verdiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Hükümet ağlama yeri değildir. Başbakan da muhalefet partisi lideri değildir. Nasıl bir Başbakan ki yasadışı bir örgütten yardım istiyor. Allah aşkına bu ülkeyi kim yönetiyor? Küçücük çocuklar kaçırılıyor. CHP olarak biz Diyarbakır’da kurulan çadıra gittik, milletvekillerimiz gittiler. O ailelere destek verdiler. İstanbul’da Mazlum-Der’e gitti aileler. Oraya da CHP’li vekiller gitti. Destek verdiler o ailelere. 18 yaşını doldurmayan bir çocuğun özgür iradesi yoktur. Bu, hukukun temel kuralıdır. Küçük çocukların kaçırılması suçtur.Efendim neymiş de B planı varmış da, C planı varmış da geçin bunları. Eğer siz yasa dışı bir örgütün yardımına muhtaç hale gelmiş ve ben bunu dillendiriyorsanız, o Başbakanlık koltuğunda oturamazsınız.”

 

KUTU… KUTU…

BAŞKANLARIMIZ ÇABALARINI ARTTIRARAK DEVAM ETTİRECEK

Belediye başkanlarıyla yaptıkları toplantının verimli geçtiğini, karşılaştıkları sorunları dinlediğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımızla güzel bir toplantı yaptık. Özellikle yeni seçilen belediye başkanlarımızın karşılaştığı sorunlar nelerdir, o konuda görüşlerini aldım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın da tüm belediye başkanları güzel bir uyum sergiliyorlar. İzmir’e ve İzmirlilere hizmet veriyorlar. Çabalarını arttırarak devam ettirecekler. Bunları konuştuk kendi aramızda. Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda da çalışacaklar. İzmir’in ve İzmirlilerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katkılar yapacağına yürekten inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, İl Özel İdaresi’nin mallarının Maliye’ye devredildiğini açıklayan İzmir Valisi Mustafa Toprak’a da sert bir göndermede bulundu.

 

O, İZMİR’İN VALİSİ DEĞİL...

Tepkisini, “O İzmir’in valisi değil. Çok özür dilerim devletin de valisi değil. AKP’nin valisidir. AKP’nin valisi, alınan talimatlara göre hareket ediyor” sözleriyle gösteren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Valinin ve hükümetin tutumunun CHP’li belediyelere yönelik olduğunu savundu.

CHP’li belediye başkanlarının ve Büyükşehir Belediyesi’nin hukuka başvuracağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “İzmir Valiliği’ne, il genel meclisine ait olan malların belediyelere devredilmesi lazım ama vermiyor. Niçin? Burada CHP’li belediyeler olduğu için. Böyle bir şey olmaz. Belediye başkanlarımız bu konuda hukuki başvuruda bulunacaklar. Haklarını arayacaklar. Ben Vali’nin arabasında bayrak taşıyor. O bayrağın ne anlama geldiğini “O Vali”nin bilmesi lazım. Devredilecek malları Aziz Kocaoğlu kendisi kullanmayacaktır. İzmirliler için kullanacaktır. İzmirlilere hizmet için kullanacaktır. İzmirlileri sözde cezalandırıyorlar. Ne kadar cezalandırıyorlarsa cezalandırsınlar. İstanbul’dan Ankara’dan da daha güzel hizmeti bizim belediyeler verecektir. Bundan herkesin özellikle de İzmirlilerin emin olmasını isterim.”

Toplantıya 22 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'li belediye başkanlarının yanısıra CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Mehmet Ali Susam, Erdal Aksünger ve partililer de katıldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Aydın'ın Buharkent ilçesindeki CHP mitingine katılmak üzere hareket etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.