TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rahvan atlar kıyasıya yarıştı

Türkiye’nin en büyük rahvan at yarışı organizasyonlarından birine imza atan Menemen Belediyesi’nin bu yıl 4.’sünü düzenlediği Geleneksel Rahvat At Yarışları, Seyrek Arena’da yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Rahvan atlar kıyasıya yarıştı

Menemen Belediyesi 4. Rahvan At Yarışları, genç yaşlı binlerce vatandaşı Seyrek Arena’da buluşturdu. Günün erken saatlerinde Seyrek Arena’ya akın etmeye başlayan rahvan at yarışı tutkunlarının kimi tribünden, kimi ise arena etrafında mangal keyfi yaparak yarışları izledi.

ŞAHİN’DEN RAHVAN ATÇILARA TEŞEKKÜR

Yarışlar öncesinde Seyrek Arena’yı dolduran binlerce vatandaşa seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 3 gün önce kaybettiği babasının Mevlidine katılan rahvan atçılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu gün burada 4. Rahvan At Yarışlarını gerçekleştiriyoruz. Ben her şeyden önce bu yarışın kazasız, belasız geçmesini diliyorum. Üç gün önce evladı olmaktan onur ve gurur duyduğum babamın cenaze törenine ve Mevlidine göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı Şahin Ailesi olarak hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

“TEK AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİK”

Türkiye’nin en büyük rahvan at yarışı organizasyonlarından birine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Şahin; Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Türkiye finallerinin ekim ayında Seyrek Arena’da yapılacağı müjdesini verdi.

 “Burada at yarışını yaparken amacımız sadece birlik ve beraberliği daha güzel bir şekle getirebilmektir” diyen Seyrek Birlik, “Beraberlik ve kardeşliğimizi en üst noktalara taşıyabilmek, o yoldan hareket ederek bu yarışları düzenliyoruz. Hepimizin bildiği gibi at asil bir hayvandır. At üstünde 700 yıllık Osmanlı tarihi vardır. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, kurtuluş savaşımızı başlatan laik cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vardır. O yüzden bu birlik ve beraberliği yaşatmak hepimizin boyunun borcu. Bu ülkeyi içten ve dıştan yıkmak isteyen o kadar çok emperyalist ve şer güçler var ki; bu güçlerin karşısına bir tek ilaç birlik ve beraberliktir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Türkiye’nin 7 bölgesinden 247 at ve jokeyin yarışına sahne olan 900 metrelik kum piste sahip Seyrek Arena’da; Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, 4’lü Tay, 3’lü Tay, Tozkoparan, Yıldız, Köylü Dörtnal, İthal A ve İthal B olmak üzere 12 kategori üzerinden yarışlar yapıldı. Yaklaşık 6 saat süren yarışlarda dereceye girmek için kıyasıya mücadele veren yarışmacılara, daha sonra kupa ve toplam 71 bin TL’yi bulan para ödülleri takdim edildi. Ayrıca en centilmen jokey ve en centilmen at sahibi de yarışlar sonunda ödüllendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.