TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dostluk kazandı

EXPO 2020 yarışında İzmir’in rakipleri arasında yer alan Sao Paulo kentinin meclis üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Meclis Başkanı Antonio Donato, “EXPO adaylığı sürecinde İzmir’i tanıma fırsatı bulduk. İki kent arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çalışacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2015 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dostluk kazandı

Brezilya-Türkiye Kültür Merkezi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen Sao Paulo Belediyesi Meclis Başkanı Antonio Donato ve beraberindeki meclis üyeleri,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki kent arasındaki ticari, kültürel ilişkilerin gelişmesinin büyük fayda sağlayacağını söyledi. EXPO 2020’de İzmir ile birlikte yarıştıklarını ve bu sayede İzmir’i tanıma fırsatı bulduklarını dile getiren Sao Paulo Belediyesi Meclis Başkanı Antonio Donato ise Başkan Kocaoğlu’nu Mayıs ayında kutlanacak Brezilya-Türkiye Kültür Merkezi tarafından düzenlenen “Türk Günü”ne davet etti.

Farklı gibi görünse de iki şehrin birbirine çok benzediğini söyleyen Donato, “İzmir de Sao Paulo gibi kozmopolit bir kent. Bu iki özellik iki şehri birbirine yakınlaştıracaktır. EXPO 2020 adaylığı sürecinde İzmir’i tanıdık. Bu da sizin şehrinizi Sao Paulo gibi global bir şehir olarak görmemizi sağladı. İzmir’e olan ilgimizi artırdı. İki şehir arasındaki ilişkileri geliştirmek istiyoruz” diye konuştu. Ziyarette Brezilya Federatif Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Ali Tamer Bozoklar, Brezilya-Türkiye Kültür Merkezi Başkanı Mustafa Göktepe ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ da bulundu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.