TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEF-DAGAB buluşması

Tüm Engelliler Federasyonu(TEF), Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği(DAGAB) genel merkezine ziyarette bulundu

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 09:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TEF-DAGAB buluşması

DAVUT İPEK

Tüm Engelliler Federasyonu(TEF) Genel Başkanı Ahmet Gültekin, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği’ni(DAGAB) ziyaret etti. DAGAB genel merkezinde gerçekleştirilen ziyarette sosyal sorumluluk projelerine son derece önem verdiklerini belirten DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, “Engelli arkadaşlarımızı topluma kazandırmak zorundayız. Onların, kendilerini evlere hapsetmeleri bizleri üzmektedir. Engelli kardeşlerimizin dört duvar arasından çıkmaları ve aramıza karışmaları için güzel projeler üretilmesi gerekiyor” dedi.

“ALGININ DEĞİŞMESİ LAZIM”

Tüm Engelliler Federasyonu(TEF) Genel Başkanı Ahmet Gültekin ise şunları belirtti: “Biz TEF olarak, üniversite ve lise gençlerini engellilerle buluşturmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Gençlerimiz bu tür konularda artık çok bilinçli. Engellilere karşı olan algının değişmesi lazım. Bazı yetkililer dört tane engelli bir araya geldiğinde birkaç fotoğraf çekiyorlar, birkaç demeç veriyorlar, sonra her şey unutulup gidiyor. Ama işler böyle yürümüyor. Bu yüzden İzmir’in iktidar partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni de engelli bireylerle birlikte sokaklarda görmek istiyoruz. TÜM Engelliler Federasyonu’na şimdiye kadar bazı sözler verildi fakat hiçbiri tutulmadı. Biz yine de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Engellilerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

SOSYAL SORUMLULUK HAREKETİ

DAGAB olarak her türlü sosyal sorumluluk projelerine katkı koymaya çalıştıklarını belirten DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram şunları da kaydetti: “Kamu kuruluşlarının sivil toplum örgütlerine destek vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Biz DAGAB olarak, her görüşten insana kapımızı açıyoruz, her kesimden insana yardım eli uzatmaya gayret gösteriyoruz. Aslına bakarsanız biz de bir sivil toplum örgütüyüz ve bir sivil toplum örgütünün gerçekleştirmesi gereken faaliyetleri yapmaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımız konusunda da aynı şeyi düşünüyoruz. DAGAB olarak engellilerin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Aslında ben engelli kelimesini dahi çok kullanmayan biriyim. Sonuçta hepimiz bir engelli adayıyız ve biz bunun bilincindeyiz. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli çalışmaların yapılması DAGAB olarak bizler de memnun edecektir.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.