TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka Arena'da basketbol şöleni

Pınar Karşıyaka, Türkiye Basketbol Ligi play off yarı final serisindeki üçüncü maçında bugün Fenerbahçe Ülker'i konuk edecek  

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2015 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka Arena'da basketbol şöleni

Karşıyaka Arena'da saat 19.30'da başlayacak müsabakayı Lig TV 3 yayınlayacak. Bilet fiyatları tam 40, öğrenci 20 TL. Son şampiyon ve normal sezonun lideri olan Fenerbahçe Ülker'le İstanbul'da oynadığı ilk maçı 97-96 kazanan yeşil kırmızılı ekip rövanşı 84-70 kaybetmesine rağmen saha avantajını eline geçirdi.

Toplam 3 galibiyete ulaşan tarafın finale çıkacağı seride dördüncü maç 6 Haziran Cumartesi günü yine Karşıyaka Arena'da oynanacak. Gerek duyulması halinde beşinci ve son karşılaşma ise İstanbul'da yapılacak. Taraftarlarının desteğiyle dirençlerinin daha da arttığının altını çizen Antrenör Ufuk Sarıca, "Önce önümüzdeki karşılaşmayı kazanıp seriyi 2-1'e getirmek, ardından evimizde yıllar sonra ilk kez finale çıkmak istiyoruz" dedi.

DİXON'A KAPILAR AÇILDI

Pınar Karşıyaka'nın ABD'li guardı Bobby Dixon'a basketbol A milli takımının kapıları ardına kadar açıldı. Eylül ayında düzenlenecek Avrupa şampiyonası öncesi sakatlığını gerekçe göstererek affını isteyen Fenerbahçeli Preldzic'in yerine devşirme oyuncu arayışına giren Basketbol Federasyonu yetkilileri, ilk teklifi aynı takımdan Andrew Goudelock'a götürdü. Ancak Goudelock, yüksek ücret talep edince bu oyuncudan vazgeçildi.

Goudelock'un ardından Dixon'la temasa geçen federasyon yetkilileri, ABD'li oyuncu ile görüşmeleri sürdürüyor. Ay yıldızlı ekipte geçen sezon da devşirme oyuncu konusunda Keith Langfort ve Jordan Farmar'ın ismi geçmiş, sonunda Preldzic'te karar kılınmıştı. Pınar Karşıyaka'da 3 sezondur forma giyen 32 yaşındaki Dixon, bu sezon ligde 16.8 sayı, 3.7 ribaund, 4.4 asist, play off'ta 16.2 sayı, 4.4 ribaund, 5 asist ortalamaları tutturdu.

HİDO'DAN EGEMEN'E “NBA'E GİT” MESAJI

NBA'de 15 yıldır aralıksız forma giyen temsilcimiz Hidayet Türkoğlu, Pınar Karşıyaka'nın genç pivotu Egemen Güven'e şansını yurt dışında denemesini tavsiye etti. Los Angeles Clippers'taki kontratı sona eren 36 yaşındaki Hidayet, TRT'ye verdiği röportajda, "Ümit Milli Takım forması giyen Egemen Güven, Cedi Osman, Furkan Korkmaz bence NBA'i düşünmeliler. Orada kendi seviyelerini görmeye çalışmalılar" dedi.

Geleceğin yıldızı olarak gösterilen ve sezon başında Pınar Karşıyaka'yla sancılı bir süreç sonrası yeniden anlaşan 19 yaşındaki Egemen, bu sezon ligde sakatlık problemleri nedeniyle 10 maçta forma giyerek 3.5 sayı, 1.9 ribaund ortalaması yakaladı. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.