TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail’e öfke dinmiyor

Saadet Partisi İzmir İl Kadın Kolları, Mescid-i Aksa’da yaşanan olayları sert dille kınadıkları bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2014 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İsrail’e öfke dinmiyor

DAVUT İPEK

Saadet Partisi İzmir İl Kadın Kolları, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıların değerlendirildiği bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Suna Canıtez şunları belirtti: “1967'den beri ilk kez Mescidi Aksa’ya, üstelik postallarıyla giren işgalci İsrail'in bu saygısızlığı, bu zulmü asla kabul edilemez.İsrail’in bu alçak tavrını lanetliyor, bu alçaklık karşısında gereken tepki ve kararlılığı ortaya koymayan uluslararası kamuoyunu kınıyoruz.Bu son saldırı bir kez daha göstermiştir ki, İsrail konusunda söz biteli çok olmuştur. Artık lafla peynir gemisi yürümüyor.”

“İSRAİL SÖZDEN DEĞİL GÜÇTEN ANLAR”

Kudüs’te yaşanan zulüme karşı sessiz kalanları da sert bir dille eleştiren Canıtez, “İsrail sözden değil, güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar, bugün de Mescidi Aksa baskınında görüldüğü gibi İsrail’i daha fazla cesaretlendirip, daha fazla pervasızlaştırıyor. Filistin konusunda, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa konusunda Filistinliler değil, bütün İslam dünyası imtihandan geçmektedir. İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabım ne ümmet önünde ne de tarih önünde veremeyecektir. Tarih boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapmış bir milletin evladı olarak içimiz kan ağlamaktadır” dedi.

“ZULME SUSMAK DA ZULÜMDÜR”

İslam coğrafyasındaki bitmeyen kan ve gözyaşının en önemli sebeplerinden birinin de Müslümanların ümmet bilincinde olmamaları olduğunu iddia eden Canıtez şunları da kaydetti: “Ümmet olmak için;Fikirde birlik lazımdır.Söylemde birlik lazımdır.Eylemde birlik lazımdır.Şimdi, yaşanan bu zulüm karşısında ümmet olarak susmamalıyız. Susarak zulme ortak olmamalıyız. Çünkü zulme rıza göstermek de zulümdür.Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa sadece civar halkın değil, ümmetin ortak değeridir. Kâbe de bizim, Mescid-i Nebevi de, Mescid-i Aksa da bizimdir. Kudüs Filistinlinin derdi ise en az onun kadar bizim de derdimizdir, tüm Müslümanların derdidir.”

“ASLA VAZGEÇMEYİZ”

Milletçe yapılması gereken bazı şeylerin olduğunu söyleyen Canıtez, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Öncelikle tüm yazarçizerler bu konuyu sürekli işlemeli, bir bilinç oluşturmalıdır. Siyasiler olarak ulusal ve uluslararası ortamlarda işlemeliyiz. Her birimiz fert olarak İsrail mallarına ekonomik ambargo uygulamalıyız. Çünkü Siyonizm sadece        müeyyideden, yani yaptırımdan anlar. Bunun için tüm kardeşlerimizi İsrail mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. Bu şanlı milletin evladı olarak yapacaklarımız neticeyi belirleyecektir. Aynı gaye etrafında birleştiğimizde çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Herkes bilmelidir ki, Ne Kudüs'ten vazgeçeriz ne de Mescid-i Aksa'dan…”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.