TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Organiğin başkenti olabiliriz”

İzmir topraklarının çok verimli olduğuna dikkat çeken AK Parti Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir’in organik tarımın başkenti olabileceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Organiğin başkenti olabiliriz”

OKTAY İLERİ

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır, Buca’nın Kırıklar köyünü ziyaret etti. Ziyaret sırasında köylüler Tahtalı barajı havzası sorunu ile organik tarım yapamadıklarını ve işsizliğin giderek arttığını söyledi. Buca ilçesinin Kırıklar köyünü ziyaret eden Necip Nasır, köy hakkında bilgi aldı. Necip Nasır’ı köy muhtarı Mümtaz Özçiftçi ve köylüler karşıladı. Köydeki düğüne da katılan Necip Nasır’a, Keşkek ikram edildi. Köydeki esnafı tek tek gezerek, sorunlarını dinleyen Necip Nasır, köydeki organik tarım ile ilgili de bilgi aldı.

“TURİSTLER GELMEZ OLDU”

Tahtalı Barajı Havzası’nın kuş uçuşu 40 kilometre olduğunu belirten Köy Muhtarı Mümtaz Özçiftçi, karadan ise bu rakamın 60 kilometreyi bulduğunu anlattı. Tahtalı Baraj Havzası’ndan dolayı köyde organik tarıma izin verilmediğini aktaran Özçiftçi, “Köyde ne tarım ne de hayvancılık yapmamıza izin veriliyor. 40 kilometrelik baraj havzası örneği dünyada yok. İstanbul’da bu örnek 3,5 Ankara’da ise 4 kilometredir. Ama İzmir’de organik tarımın göbeğinde bu rakam 40 kilometre. Buca’nın köylerinde organik tarım yapılacak diye boy boy haberler yapıldı. O dönem 250 kişi organik tarım ile ilgilenirken, bu sayı şimdi 30’a düştü. Eskiden turistler organik tarımı görmek için köye gelirdi. Köylüler de turistlerden para kazanırdı. Ancak şimdi turistler gelmez oldu” dedi.

Özçiftçi, tarım ve hayvancılığın yanında baraj havzasından dolayı evlerine çivi çakamadıklarını da sözlerine ekledi.

“HOLLANDA ORGANİK TARIMI BAŞARDI, BİZ DE YAPABİLİRİZ”

İzmir topraklarının çok verimli olduğuna dikkat çeken AK Parti 25. Dönem Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir’in organik tarımın başkenti olabileceğini söyledi. İzmir’in dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Necip Nasır, “Zamanında gönderdiğimiz laleler şu anda Hollanda ekonomisini belirliyor. Organik tarım ile geçiniyorlar. Organik tarımdan 2014 yılında 928 milyon Euro ihracat yapmışlar. Ülke toprakları Ege Bölgesi topraklarından daha az. Ne nüfus olarak ne de tarım arazileri olarak Türkiye ile yarışamazlar, ama organik tarımın başkenti kabul ediliyorlar. Onlar başardıysa biz de başarabiliriz. İzmir, hava kara ve özellikle deniz taşımacılığı bakımından çok elverişli. Ürün çeşitliliği, kalifiye eleman gibi durumlar da İzmir’in bu yöndeki artılarıdır. Hükümetimizin çiftçiye verdiği desteklerle de tarımı İzmir ve Ege Bölgesi için hak ettiği noktaya getirebiliriz” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.