TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu'ndan Abdullah Gül açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Gül'ün AK Parti'ye gelişi konusunda herhangi bir ek açıklamaya dahi ihtiyaç yoktur. Sayın Gül, cumhurbaşkanlığı gibi bir zaruret dolayısıyla AK Parti'den istifa etmek durumunda kalmıştır ama her zaman manen de yaptığı katkılarla da AK Parti'nin içinde olmuştur. Şu anda da ne zaman kendileri takdir buyururlarsa her zaman AK Parti'nin kapıları da açıktır" dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2015 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu'ndan Abdullah Gül açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Hacı Bayram-ı Veli Camii'ne gitti. Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler, sabah namazını kıldıktan sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte Hacı Bayram-ı Veli Türbesi'ni ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu raha sonra Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçerek burada doktorlar, hemşireler, hastane çalışanları ve hastalarla sohbet etti. Doktorlar ve hemşireler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Başbakan Davutoğlu, insanlığın başlangıcından itibaren insanlığın var oluşu için çaba sarf eden mesleklerin başında tıp ilminin ve hekimliğin geldiğini belirtti.

"BU SABAH ERKEN BİR SAATTE NÖBET TUTAN

DOKTORLARIMIZLA BİRLİKTE OLMAK İSTEDİK"

Başbakan Davutoğlu, "Doktorluk mesleği saat tanımayan, gece-gündüz ayırt etmeyen bir meslektir. Sağlık çalışanlarımız, hemşirelerimiz aynı şekilde hayatlarının önemli bir kısmını nöbetlerde, hastanelerde, iyileştirdikleri hastalarla birlikte geçirirler. Biz de bu sabah erken bir saatte nöbet tutan doktorlarımızla birlikte olmak istedik. Bugün Demetevler Onkoloji Hastanesi’nde yaklaşık 1,5 saattir doktorlarımızla sohbet etmenin, hastalarımızı ziyaret etmenin derin huzurunu hissettik açıkçası. Özellikle hastalarımıza, doktorlarımıza, hemşirelerimize dönük olarak hizmet memnuniyeti bağlamında gördüğümüz mutluluk bizi daha da gururlandırdı. Bütün doktorlarımıza, hemşirelerimize, hasta bakıcılarımıza, sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

"ÖZELLİKLE DOKTOR EŞLERİNİN ÇALIŞIRKEN

NASIL HİSSETTİKLERİNİ BİLİYORUM"

Başbakan Davutoğlu, "Doktorlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi için de bazı tedbirleri, müjdelerimizi paylaşmıştık. Başta nöbet ücretlerinde yüzde 50'ye, yüzde 75'e kadar varan zamlar vesilesiyle. Nöbetlerin nasıl sıkıntılı ve zorluklar içinde olduğunu, özellikle doktor eşlerinin çalışırken nasıl hissettiklerini biliyorum. Burada doktorlarımızın eşleriyle de telefonla görüştük. Onların da bir kısmı nöbetteydi. Bu zorlukları da göz önüne alarak özellikle nöbet bağlamında fiili hizmet zammı ve yıpranma payıyla ilgili çalışma yapılacağını da geçtiğimiz toplantıda ifade etmiştim" diye konuştu.

"SAĞLIK HİZMETLERİ ALANINDA

GERÇEK BİR DEVRİM YAŞANMIŞTIR"

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'de son 12 yıl içinde sağlık hizmetleri alanında gerçek bir devrim yaşanmıştır. Sağlık çalışanlarımızın sayısı 5-6 misli artmıştır. Şartlar gittikçe iyileşmektedir. Çağdaş bir toplum olarak en iyi şartlarda sağlık hizmeti alınması için bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

"GÜL'ÜN AK PARTİ'YE GELİŞİ KONUSUNDA

HERHANGİ BİR EK AÇIKLAMAYA DAHİ İHTİYAÇ YOKTUR"

Abdullah Gül ile ilgili olarak, "Sayın Gül'ün AK Parti'ye gelişi konusunda herhangi bir ek açıklamaya dahi ihtiyaç yoktur. Sayın Gül, cumhurbaşkanlığı gibi bir zaruret dolayısıyla AK Parti'den istifa etmek durumunda kalmıştır ama her zaman manen de yaptığı katkılarla da AK Parti'nin içinde olmuştur. Şu anda da ne zaman kendileri takdir buyururlarsa her zaman AK Parti'nin kapıları da açıktır" dedi. (DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.