TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Halkım için çalışacağıma söz veriyorum”

İzmir’in tanınan Mardinli işadamlarından, İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Rasim Kahraman, Ege’de Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan’ı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Halkım için çalışacağıma söz veriyorum”

EMİNE ŞEKER

İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) Başkanı Rasim Kahraman, Ege’de Bugün Gazetesi İmtiyaz sahibi Halil Arslan’ı yerinde ziyaret ederek, elini değil bedenini taşın altına koymak için yola çıktığını söyledi. MARVAK Başkanı Rasim Kahraman, 1994 yılında ailesiyle birlikte İzmir’e yerleştiklerini belirterek, “1994 yılından bugüne siyasetin içerisindeyim. Saadet Partisi, Fazilet Partisi ve Refah Partisi içinde görevlerde bulundum. 2002 yılında Refah Partisi’nden milletvekili adayı oldum. 2006 yılına kadar Refah Partisi İl Yönetimi’nde bulundum. 2006 yılında AK Parti’ye geçtim. 2006-2009 yılları arasında AK Parti Konak İlçe Yönetimi’nde görevde bulundum. 2009-2014 yılları arasında ise İl Genel Meclis Üyeliği yaptım. 2005-2009 yıllarında Ticaret Odası’nda meclis üyeliği yaptım. 2006-2012 yıllarında da Mardinliler Dernek Başkanlığı yaptım. 2012 yılında da vakfımızı kurduk. 2012 yılından bugüne de MARVAK’ın başkanlığı yapıyorum” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN İZMİR’E ÖNEM VERMESİ LAZIM”

İzmir ilinde 300 bine yakın Mardinli olduğunu söyleyen Kahraman, Mardinlilerin aşiret sahibi olduklarını ifade etti. Kahraman, “Biz her aşirete aynı mesafedeyiz. Taziyelerine, cenazelerine ve düğünlerine katıldık. Hem tatlı günlerinde hem de zor günlerinde her zaman için yanlarında olduk. Tabanla iç içe olduğumuz için bizi çok seviyorlar. Ben her zaman için onların ‘hacı abisi’ oldum. Barış işi olduğu zaman her zaman bizi çağırırlar. Barış olayları ile ilgili biz devreye gireriz. Şu an Türkiye bir süreçten geçiyor. Bu süreçte Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacının olduğuna inanıyorum. Koalisyon olmadan güçlü bir iktidara ihtiyaç var. Güçlü bir iktidar olabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız; ‘400 milletvekili istiyoruz’ diyor. AK Parti gerçekten 400 milletvekili istiyorsa eğer Türkiye’nin üçüncü büyük ili olan İzmir’e çok önem vermesi lazım. Çünkü burada Halkların Demokrat Partisi’nin (HDP) de ciddi anlamda bir oy potansiyeli var. 20 yıldır ben tabanın içinin olduğum için halkın içinde ve halk çocuğu olduğum için biz halka ve hakka hizmet için yola çıktık. Yola çıkış amacımızı da halkımız çok iyi biliyor. Eğer AK Parti HDP’den oy almak istiyorsa mutlaka tabandan birini yazması gerekiyor. Aksi takdirde iki dönemdir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden bir milletvekilimiz olmayışından dolayı çok ciddi anlamda bir kırgınlık var. Ama bu sefer üçüncü dönemde göstermezler ise var olan bu kırgınlık kırgınlıktan da daha öteye gidecektir. İşin gerçeği bizim insanlarımız çok muhafazakarlardır. Ama kendinden olan insanları görmek istiyorlar. AK Parti’ye yakınlar ama kendinden birileri olmadığı zaman başka yere yönelebilirler. AK Parti bu döneme çok önem vermesi gerekiyor. Çünkü önümüzde çok ciddi bir barış süreci var. Var olan barış sürecini bende çok çok önemsiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın; ‘elimi değil bedenimi taşın altına koydum’ dedi. Bende aynı şeyi söylüyorum. Elimi değil bedenimi taşın altına koymak için yol çıktım” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNE KADAR NE ÇEKTİYSEK ANAYASADAN ÇEKTİK”

Kahraman, sözlerini şöyle bitirdi: “Bugüne kadar ne çektiysek anayasadan çektik. Benimde 6 çocuk babasıyım. 5 tane kızım var. 4 kızım imam hatip mezunudur. 1 tanesi de ilahiyat okuyor. 1996-1997 yıllarında neler çektiğimizi bir Allah bir de ben bilirim. Tesettürlerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşadık. Benim eşim hastalandıktan sonra iğne almam gerekti. Eşime iğne alamadım. Başı açık bir şekilde fotoğraf vermediğimiz için bize iğneyi vermediler. Ben diretince kapalı bir fotoğraf vererek bize iğneyi temin ettiler. Ama çok mücadele ettik. Türkiye’nin bu aşamaya gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük katkısı var. Bizde İzmir’de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın güçlü bir adamı olmak istiyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi adına bizde varız demek istiyoruz. AK Parti’nin mutlaka ve mutlaka sivil anayasanın çıkması için barış sürecinin selametle sonuçlanması için İzmir iline çok büyük önem vermesi gerekiyor. AK Parti’nin bundan sonra biraz daha fazla tabana eğilmesi gerekir. Bir rüzgar estiğinde yaprak gibi düşen insanlar değil kalenin sağlam kapısı olma dirayetini gösteren halkın içinden gelen dini bütün insanları sadece halk ile derdi olan kardeşlerimizi seçmesine inanıyorum. Mardinliler Vakfı’nın derneklerinin ve federasyonların desteği ile biz bu yola çıktık. Allah izin verirse AK Parti bizi uygun görürse gece gündüz demeden halkım için çalışacağıma ben söz verdim. Tekrar burada söz veriyorum. Ben halkım adına çalışacağım. Eğer AK Parti de uygun görürse ben halkıma hizmet etmek istiyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.