TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir 15 dakika geç kaldı ama trafik rahatladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, trafikte düğümü çözmek için hayata geçirdiği uygulamanın ilk iş günü aktarma noktaları doldu taştı. Vatandaş değişime sert tepki gösterirken, ana arterlerde ise araç yoğunluğunun nispeten azaldığı gözlendi

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2014 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir 15 dakika geç kaldı ama trafik rahatladı

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı “Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” projesi ile Merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sistemini yeniden tasarladı. Büyük tartışmalara neden olan, uzun hatları iptal eden ve otobüsleri İzmir Metro, İZBAN ve vapurlara yönlendiren, sistem önceki gün(29 Haziran Pazar) uygulamaya konuldu. Hafta sonuna denk gelen ilk gün herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, ilk mesai günü sancılı geçti. Sabah saatlerinde evlerinden çıkarak işlerine gitmek isteyen vatandaşlar hangi otobüsleri kullanacağını şaşırdı. Aktarma noktalarında büyük birikmeler yaşanırken, vatandaş değişime sert tepki gösterdi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALDI

Tepkilerin aksine uzun hatlı otobüslerin kaldırıldığı ana arterlerde trafik yoğunluğunun azaldığı görüldü. Uygulama öncesinde trafik çilesinin yaşandığı Alsancak, İkiçeşmelik, Üçkuyular gibi kentin çeşitli noktalarında trafik sıkışmadı, birikmeler yaşanmadı.

İZBAN GENEL MÜDÜRÜ ERİŞ: 8 BİN BEKLİYORDUK 4 BİNİ GELDİ

Yapılan düzenlemeyle İzmir’de aktarma sisteminin bel kemiği olarak görülen İZBAN’ın Genel Müdürü Sebahattin Eriş sistemle birlikte herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Eriş, “Bize ek olarak otobüslerden 8 bin 500 yolcu gelecekti, 4 bini geldi. Biz onları sorunsuz taşıdık. Akşam saatlerinde bizim trafiğimiz sıkışmıyor. Pik saatler dediğimiz ulaşımdaki yoğun zaman akşam 3-4 saate yayılıyor. Mesai sonrası 17:00’de başlayan yoğunluk akşam saat 20:00-21-00’e kadar yayıldığı için sıkışma olmuyor. Ama sabahları pik saatler iki saat aralığında olduğundan zorlanabilirdik. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Yaz mevsiminin olması, okulların kapanmış olması ve vatandaşlarımızın tatil bölgelerinde bulunması süreci sorunsuz başlattı” diye konuştu.

AK PARTİ TEPKİLİ

AK Parti cephesi ise yeni düzenlemeye sert tepki gösterdi. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül Twitter adresinden “İzmir’de trafiğe çözüm bulmak için otobüs azaltan Kocaoğlu’nu 1 günlüğüne ESHOT ile işe gidip gelmeye davet ediyorum!” mesajını paylaştı.

Şengül ayrıca “Allah aşkına ya Kocaoğlu'na sormak gerekir gümrüğe yeni sistemde nasıl gidecek İzmirli vatandaşlarımız? Bilen varsa lütfen söylesin” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.