TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de kruvaziyer sayısı düştü

Ulusoy Deniz Yolları Bölge Müdürü Can Özgen, bu yaz Çeşme'ye gelecek kruvaziyer gemisi sayısının, 56'dan 34'e düştüğünü söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeşme’de kruvaziyer sayısı düştü

ANIL YIKGEÇ

Çeşme Limanı’nda 2012 yılında başlayan ve her yıl artarak devam eden kruvaziyer gemi seferleri hem Çeşme halkını hem de hem de esnafı çok sevindirmişti. Bu yıl sayının daha da artacağı müjdesiyle yaz sezonunu bekleyen Çeşmeliler, üzücü bir haber aldı. Ulusoy Deniz Yolları Bölge Müdürü Can Özgen, bu yaz Çeşme'ye gelecek kruvaziyer gemisi sayısının, 56'dan 34'e düştüğünü söyledi. Çeşme Ulusoy Limanı’nın kruvaziyer gemilerinin yanaşabileceği hale gelmesiyle kruvaziyer turizmi başlamış ve her yıl artan bir ivme göstermişti. 2012 yılında ilk kruvaziyer gemilerini karşılayan Çeşme Ulusoy Limanı, 27 sefer, 4 bin 55 yolcu ile sezonu kapamıştı. 2013 yılında 53 sefer, otuz beş bin 81 yolcu; 2014 yılında 56 kruvaziyer gemi seferi ve otuz altı bin 4 yüz 55 yolcu ile canlanan liman bu yaz maalesef aynı canlılığı yaşamayacak.

36 SEFER İPTAL OLDU

Can Özgen, ETS firmasının gemi kiralamada haziran ayı için sıkıntı yaşadığını belirtirken, ülke genelinde ve sınırlarda yaşanan sıkıntılara da vurgu yaptı. Çeşme Ulusoy Limanı'na yaz sezonunda 56 kruvaziyer gemisinin yanaşacağını daha önce açıkladığını belirten Özgen, “Maalesef aldığımız bilgiye göre, ETS Tur Çeşme'ye yapacağı 36 turdan 20'sini iptal etti. Daha önce seferler haziran ayında başlayacakken, iptal nedeniyle turlar şimdi 12 Temmuz'da başlayıp 30 Ağustos'ta bitecek. Yabancı bayraklı kruvaziyer gemileri ise 20 sefer yapacakken ikisi iptal edilerek 18’e düştü. Böylece toplamda kruvaziyer gemi seferleri 56’dan 34’e düşmüş oldu. Bu sene maalesef, Türkiye'deki tüm limanlarda kruvaziyer gemilerinde azalma var” dedi.

ÜLKEDE YAŞANAN SIKINTILAR ETKİLİ

Özgen, düşüşün 2015 yılında diğer yolcu limanları için de geçerli olacağını düşündüğü ekonomik ve siyasal ortam sebebiyle 2014’e göre çok yukarıda olmayacağını tahmin ettiklerini söyledi. Özgen, kruvaziyer gemi seferlerindeki iptallerle ilgili olarak, “İptallerin sebebi, hepimizin bildiği gibi Türkiye'de ve çevremizde yaşanan olumsuz olaylar. Yaşanan bu olaylar gemi işletmecilerine, herhalde kaygı verdi ki, kruvaziyer gemilerin 2015 gelişlerinde düşüş var. Aynı şekilde İzmir Limanı'nda da yüzde 50'ye yakın düşüş oldu. Ülke çapında olan geçirdiğimiz rahatsızlıklar, çevre komşularımızla olan sıkıntılar, dünyada takip ediliyor. Bu seneki kruvaziyer gemisi adedinde düşüş yaşıyoruz. Önümüzdeki aylarda yeni talepler olur diye temennimiz var. Durum üzücü ama bu şekilde” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.