TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentkart krizi aşılıyor mu?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu yapıldı. Daha önce ulaşım kartı krizi ile ilgili bilgilendirme gerçekleştirmeyen Başkan Kocaoğlu, sorunu en kısa sürede çözeceklerini ifade ederek şu an alternatifler üzerinde durduklarını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kentkart krizi aşılıyor mu?

ONURHAN ALPAGUT - İBB Haziran ayı meclisini açan Başkan Kocaoğlu, ayın hayırlı geçmesi temennisinde bulundu. Meclis üyesi Latif Büyükdağ'ın vefatına dair bir konuşma gerçekleştiren Kocaoğlu, kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabır diledi. Latif Büyükdağ adına 1 dakikalık saygı duruşunun yapıldığı toplantıda 7 Haziran seçimini değerlendiren Kocaoğlu, tüm vatandaşların oylarıyla ortaya bir sonuç çıktığını çıkan sonucun da tüm millete hayırlı olması temennisini yaptı. Siyasetle ilgili bir yorum yapmayacağının altını çizen Kocaoğlu, "Sonuç milletin takdiridir" dedi.

KENTKART HAKKINDA AÇILAMALARDA BULUNDU

Aziz Kocaoğlu Haziran ayı İBB ilk meclis toplantısında 1 Haziran’dan itibaren İzmir'de entegre ulaşım sisteminde yaşanan KENTKART sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, "Kart uygulamasına ilişkin kademeli anlaşma yapılıyor. Dönem biterek ihaleye çıkıldığından firmalar dosya alıyor. Bir ihale başka firmada kalıyor. Başka firmada kalınca ister istemez eski firma kamu ihaleye şikayet ediyor. Bunun üzerine incelemeler yapılıyor. O şunu yaptı bu bunu yaptıyı bir tarafa bırakıyorum. 31'inden beri istenen evraklar yapılması gereken işler ve teknik bilir kişiler ile bu konu üzerine derinlemesine çalışıyoruz. Hukuka intikal eden bölümler var. Bundan sonra intikal edecekler var. Ve bu süreç devam edecektir. Bir geçiş dönemi yaşadık. Ama İBB ve bağlı kuruluş olan ESHOT tüm yaptığı işleri mevzuat çerçevesinde yapmakta kayıt altına almakta. Hukuksal girişimlerde bulunmakta. Sonuç olarak ayın 1’inden itibaren çift sistemli çalışmaya başladık. Uyumsuzluklar söz konusu. Firmaların haberleşmesinde sıkıntılar yasandı. Biz de İBB ve ESHOT'ta vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kartı olanlar okundu, okunmayanları da turnikelerden geçirdik. Sayabildiğimizi saydık. Okunup da sisteme intikal etmeyenler oldu. Toplu ulaşım sisteminde tahsilatta bir toplayamama yaşandı. Burada tespit edilen sisteme dahil edilebilenler ve edilemeyenler var. Biz de tüm arkadaşlarımızla beraber saat 1’den itibaren ESHOT'ta konuşlandık. Problemi çözmek için çaba harcıyoruz. Her gün daha iyi bir aşamaya geliyoruz. Buradaki kayıpların hepsini 0 hata ile tespit etmeye çalışacağız. Hangi firma sorumlu ise ona yasal yoldan yansıtacağız. Günde yaklaşık 1 milyon 700 bin kişilik bir ulaşım hizmeti veriyoruz. İzmir gibi bir kentte bu hizmeti vermemek hayatın felç olmasına sebep olacaktır. Çalışmalarımız sürüyor tedbir alıyoruz. En büyük problemimiz eksi bakiyeli para olmadan gecen arkadaşlar var. Buradan onlara bir an önce kartlarını doldurmalarını bunu da dolum ünitelerinde yapmalarını istiyoruz. Artık eksi bakiye ile yolcu bindirmeyeceğiz. Bu başımıza gelen bir krizdir. Vatandaşımıza en az yansıtarak sorunu çözmeye çalışıyoruz. Şu an belirli bir noktaya da geldik. Her saat başı iyileşmeler devam ediyor. Ayrıca birçok yöntem düşünüyoruz. Kağıt bilet bastırmayı düşünüyoruz. 3-5 kart diye bilinen kartlara da yoğun yükleme yapılabildiği gibi bunu da yaşama geçirebilmek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bu özveriye en kısa zamanda cevap verecektir. Vatandaşlarımızdan destek talep ediyorum. Vatandaşların da üzerine düşeni yapacaklarına eminim" ifadesini kullandı.

KAYIP VATANDAŞA YANSIMAYACAK

AK Parti grup başkanvekili Bilal Doğan, “bu kayıp vatandaşa zam olarak yansıyacak mı?” sorusuna İBB Başkanı Kocaoğlu, “Arıza veren kart arıza servisinde değiştirilerek yenisi veriliyor. Kartlar yükleme olan kartlardan tahsil ediliyor yahut eksi bakiye veriyor. Sisteme gitmemiş validatörde kalanlarda sisteme gönderiliyor.  Bunların hepsinin envanteri alınıyor. Bu bir kayıp. Ancak vatandaşa zam olarak yansımayacak. Çok cüzi de olsa arıza veren kartlarda bir kayıp söz konusu olabilir. Vatandaşın ben 100 lira yükledim sorusuna sistem çıkarıp da 100 TL para veremez. Şu anda kartı dolu olan vatandaşlardan işlem yapılmaktadır. Kartı boş olanlardan da eksi bakiye uygulaması yapılmıştır" şeklinde yanıtladı.

Gerçekleşen açıklamaların ardından meclis üyelerince verilen önergeler görüşüldü. Başkanlık tarafından gelen önergeler de ise meclisten önergelerin gerekli makamlara sevki kararı çıktı. Meclis toplantısı sonunda yeni oturumun 10 Haziran 2015 tarihinde yapılmasına karar verildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.