TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Tiyatroları'ndan ilginç uygulama

TUSAK yasa tasarısıyla birlikte özelleştirilmeye çalışılan Devlet Tiyatroları'nın üç ile ambargo uyguladığı iddia edildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Devlet Tiyatroları’nın üstü örtülü ambargo uyguladığı illerin Gaziantep, Denizli ve Zonguldak olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Devlet Tiyatroları'ndan ilginç uygulama

SAMİ GÖKÇE-ANKARA

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E.Semih Yalçın tiyatronun insanların gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek  Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Yalçın soru önergesinde “Malumunuz olduğu üzere milletlerin kültürel gelişmesini sağlayan potansiyel güçlerden biri de tiyatrodur. Tiyatro; insanlara ve milletlere dayanışmayı, sorumluluk duygusunu, düşünerek ve yorumlayarak okumayı sağlamasının yanında, insanlarımızın birçok sanat dallarıyla da ilgilenmesini sağlaması bakımından millet ve toplum hayatında büyük öneme sahiptir. Diğer taraftan milletlerin kültür birikiminin yansımasına ve milli kimliğin pekişmesine büyük katkı sağlaması nedeniyle, devletlerin kültür programı kapsamında yer alması gereken en önemli girişim olarak değerlendirilmelidir.

Ancak Bakanlığınızca kamuoyuna sunulan TUSAK Yasa Tasarısının içeriğine bakıldığında; Cumhuriyet döneminin diğer kazanımlarında olduğu gibi, sanatsal kazanımlarının da özelleştirilmesine zemin hazırlayarak, tamamen kâr mantığı bakış açısıyla sanatsal değerlerin yok edilmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır. Devlet Tiyatrolarının Gaziantep, Denizli, Zonguldak gibi turne düzeninde çalışan bölgeler de haftalardır oyun oynanmamasının sebebi nedir?” diye sordu.

Yalçın bu bölgelerde oyun oynatılmasının engellendiği, bu vesileyle seyirci kayıplarının kurumun istatistiklerine olumsuz yansıması sağlanarak Devlet Tiyatrolarının verimsizlikle suçlanması ve itibarsızlaştırılması hedeflendiği iddialarına da açıklık getirilmesini istedi

Semih Yalçın sorumluluğu olanların araştırılıp c soruşturma açılıp açılmadığını, söz konusu iddialar yanlış ise bu illere ne zaman turne düzenleneceğini kamuoyuna bildirilmesi gerektiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.