TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim Mahalle-Konak, Levent Mahallesi

40 Yıl öncesine kadar Samantepe olarak bilinen bölgede kurulu olan Levent Mahallesi’nin oluşumu oldukça önceki yıllara uzanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2014 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bizim Mahalle-Konak, Levent Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Konak, Levent Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Cevat Çavuşoğlu’ndan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

Hamza Gül

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (162 nci Mahalle)

Mahallenin adı:  Levent

Mahallenin ilçesi, ili: Konak/İzmir

Posta Kodu: 35180

Mahallenin nüfusu:  5.500

Mahallenin seçmeni:  4.070

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 52

Mahallenin muhtarı:  Cevat Çavuşoğlu

40 Yıl öncesine kadar Samantepe olarak bilinen bölgede kurulu olan Levent Mahallesi’nin oluşumu oldukça önceki yıllara uzanıyor. İzmir’i su pompalayan istasyonlardan birisi olan Samantepe Pompaj İstasyonu’ndan adını alan Samantepe Mahallesi’nin ilk sakinleri 1900’lü yılların başında ve ilerleyen tarihlerde Balkanlardan göçen ailelerin yerleşmesi ile başlamış. Mahallenin 3 ncü dönem muhtarlığını sürdüren renkli bir o kadar da başarılı bir kişiliğe sahip olan Cevat Çavuşoğlu, ile Levent Mahallesi’ni konuştuk. 1956 yılında henüz 18 yaşında bir delikanlı olarak ailesi ile birlikte Makedonya’dan göç ederek trenle Kurban Bayramında İstanbul’a oradan da Bandırma’dan vapurla İzmir’e gelen Cevat Çavuşoğlu, o günden buyana Levent Mahallesi’nin en eski sakinlerinden birisi olduğunu belirterek, “Buraya göç ettiğimizde zaten Makedonya’da ilk okulda güreş yapıyordum, burada güreşi geliştirdim, askerde ordular arası müsabakalarda dereceler elde ettim. Bir yarışmada ısınmadan güreşe başlayınca kaburgam kırıldı ve mecburen profesyonel spor yaşantımı güreş hocalığı yaparak sürdürdüm.  Ailemle birlikte Samantepe Mahallesi’ne yerleştikten sonra burada Olimpiyat Şampiyonu Muhlis Tayfur hocamızdan aldığım derslerle güreşte epey ilerledim. Sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde memur olarak çalıştığım dönemde güreş antrenörlüğü nüde sürdürdüm.  Yetiştirdiğim öğrencilerimden dereceye girenler oldu. Şimdi aklıma gelenler Sabahattin Kasap, Sedat Dumlu ve Kemal Öztaş var.” dedi.

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA CADDESİ

Emir Sultan, Boğaziçi, Levent ve 26 Ağustos Mahallelerinden geçen ve otobüslerin kullandığı cadde bu mahallelilerin hepsinin ortak sorunu. Daha önce ziyaret ettiğim mahalle muhtarları da burada yaşanan trafik sorununa dikkat çekerek, bu caddeye rastgele yapılan uygunsuz araç parklarından şikayet etmişlerdi. Cevat Çavuşoğlu’da buradaki trafik çilesine dikkat çekerek mahallesinin yaşadığı sorunları  şöyle anlattı; “Bu caddemiz bu bölgenin ulaşımda önemli bir alternatifi bu anlamda otobüslerimiz gelip geçerken ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Oysa bu yolu belki ilk etapta genişletmek mümkün değildir ancak şu anda buraya yapılan araç parkları engellense bu sorun ortadan kalkar. Bunun için belediyemiz ve emniyetimizden yardım bekliyoruz. Bizim mahallede birde asayışte biraz sıkıntımız var. Son dönemde  madde bağımlıları ve hırsızlık olaylarında artış gözleniyor. Buradaki Boğaziçi Emniyet Amirliği’nde görevli polis sayısı arttırılıp bu karakolun fiziki durumu da düzeltilse sanıyorum o zaman biraz daha bu sıkıntımız azalacak. Mahallemde sağlık ocağı var ancak yetersiz,  mahalle sakinlerimizin çıkıp dinleneceği ve çocuklarımızın eğleneceği oyun oynayacağı bir parkımız yok. Ayrıca belediyelerimiz park yapmak istese de park yapılacak müsait boş bir alanımız yok. Ancak bazı yerler kamulaştırılarak elde edilen alana park yapıla bilinir. Böyle bir spor tesisi ve oyun alanı olmayışı özellikle gelişme çağındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklara yönelmesinde etkili oluyor

LEVENT MAHALLESİ MOZAİĞİ

İlk sakinleri Balkanlardan zorunlu göçle gelen ailelerden oluşsa da zaman içeresinde Türkiye’nin özellikle Doğu ve Güneydoğu’sundan göçen ailelerinde tercih ettiği Levent Mahallesi’nde 100 kadar da Roman aile yaşıyor. Bu göçlerle bir araya gelen aileler kendi içlerinde öyle güzel bir ahenk sağlamışlar ki bugün mahalle büyük bir aile görünü içerisinde. Çünkü mahalleden yıllar önce taşınan birçok kişi halen evleri burada olduğu için ikametlerini buradan almamışlar. Çünkü bu mahallede geçirdikleri zamanları ve kurdukları dostlukları bırakmak istemeyen Levent Mahallesi sakinleri seçmen bildirim kağıdını almak içinde muhtarlığa geliyor. Mahalle sakinlerinin geldiği gören muhtar Cevat Çavuşoğlu, gelen kişiye isim ve adres sormadan muhtarlık önünde kurduğu masanın üzerine düzdüğü seçmen bildirim kağıtlarının bir destesini eline alıp tek tek aramaya başlıyor. Çünkü gelen kişiyi ve oturduğu yeri ezbere biliyor. Geçmişten hatırladığı aileleri ve çocuklarını isim isim bilen Çavuşoğlu, mahallesini sevdiğini ifade ederek, “Bizim burada komşuluk ve akrabalık ilişkileri çok sıkı. Ben buraya göçtüğümüzde bekardım, buradan evlendim ve burada kaldım. Bu nedenle burada hemen herkes birbirini tanır. Mahalle sakinlerimin büyük bölümü ev sahibi ailelerden oluşmakta. Yine mahalle sakinlerimin büyük çoğunluğu emekli ve orta gelir grubuna sahipler. Elbette son dönemde ağırlaşan ekonomik durum sonucu fakir ailelerimiz de çok. Onlara da muhtar olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Çünkü artık orta hallimiz ve fakirimiz iç içeyiz. Komşumuz açken bizim rahat etmemiz düşünülemez” diye konuştu.

AĞRILILARIN FAHRİ  HEMŞEHRİSİ

Konak, Levent Mahallesi Muhtarı Makedon göçmeni Cevat Çavuşoğlu, Ege Ağrılılar Birliği gönüllüsü oldu. Barış ve kardeşlik ortamının pekiştirilerek tesis edilmesi gerektiğini ifade eden Muhtar Çavuşoğlu Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği'nin çalışmalarını yakından takip ediyor. Bu çalışmalara fırsat buldukça mahallesindeki Ağrılılarla birlikte destek veren muhtar Çavuşoğlu, Birlik çalışmalarına koyduğu katkı ile bir Ağrı gönüllüsü olduğunu ortaya koyuyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.