TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevenleri Bedii Ensari’yi unutmadı

MAREV’in Kurucu Başkanı Bedii Ensari, vefatının birinci yıldönümünde MAREV Genel Merkezi’nde rahmetle anıldı

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sevenleri Bedii Ensari’yi unutmadı

MÜSLÜM AKTÜRK/İSTANBUL

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın Kurucu Başkanı Bedii Ensari, vefatının seneyi devriyesinde MAREV Genel Merkezi’nde rahmetle anıldı.

MAREV’in Ataşehir’deki genel merkezinde düzenlenen anma programı, Emirgan Reşit Paşa Merkez Camii İmam Hatip’i Abdulkerim Utlu ile Erenkoy Galip Paşa Camii İmam Hatip’i Hüseyin Saraç’ın Kuran-ı Kerim ve Mevlid’i Şerif okumalarıyla başladı. Mevlid’i Şerif akabinde yapılan duadan sonra merhum Bedii Ensari’nin yakınları tarafından davetlilere yemek ve Mardin çöreği ikramında bulunuldu. Çok sayıda katılımın sağlandığı anma programında merhum Bedii Ensari eşinin fotoğraflarının sergilenmesi konukları duygulandırdı.

Merhum Bedii Ensari ile ilgili alınan bazı düşünceler şöyle:

Fehmi Tahincioğlu (MAREV Genel Başkanı): Her zaman rahmetle andığımız vakfımızın Kurucu Başkanı Sayın Bedii Ensari’yi tam bir yıl önce olan bugün 8 Mart 2014 de kayıp etmiştik. Ailesinin de isteği doğrultusunda bugün vakfımız salonunda sevenlerinin katılımı ile dualar okundu ve anma töreni gerçekleşti. Bu vesile ile kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine tekrar baş sağlığı diliyoruz. Sayın Ensari’nin MAREV’e katkıları oldukça fazla, hepimiz bunun bilincindeyiz, kendisini her zaman minnetle anacağız.

Av. Haluk Eldem (MAREV Yönetmenler Kurulu Başkanı): Fikir babasıydı ve vakfımızın 1 numaralı kurucusuydu. Vefat edinceye kadar vakfımıza desteği sürmüştür. Vakıf, onun hayatında çok önemli yeri vardı. Bu konuda bizlere vasiyeti olmuştur. Aramızdan ayrılışının seneyi devriyesinde Bedii Bey’i tekrar rahmetle anıyorum, ailesine tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum.

Mehmet Beşir Bilgin (MAREV Bakırköy Şube Başkanı):MAREV’i kurmak Bedii abiye kısmet oldu. Vakfı bir bebek gibi büyüttü ve bugünlere, bu seviyeye gelmesine destek oldu. MAREV’e emeği çok olmuştur. Mardin için, Mardinliler için, ülkemiz için yaptığı hizmetleri unutmamız mümkün değil. Merhum Bedii Ensari Abimize tekrar Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyorum.

Numan Yedikardeş (MAREV Gençlik Kolları Başkanı): Çok güzel ve devlete çok faydalı bir insandı. Avukatlık, hakimlik, öğretmenlik, işadamlığı gibi 20’den fazla mesleği vardı. 5 binden fazla insanı istihdam ediyordu. Hitabı mükemmel, çok sempatik bir büyüğümüzdü. Kimseyi kırmamaya özen gösterin lider bir kişiliği vardı. Adeta bir denge unsuruydu, Onun olduğu yerde huzursuzluk olmazdı. Onun ufku, görüşleri bana örnek olmuştur. Beni evladı gibi severdi. Ben de onun babam gibi severdim. Vefatı hem vakfımız hem de ülkemiz için büyük bir kayıp olmuştur.

Sadettin Aygüler (MAREV Bakırköy Şube Genel Sekreteri):Sevgi, saygı duyduğumuz bir abimizdi. Bir dehaydı, fikirleri bizim için çok önemliydi. Özellikle eğitim konusunda Mardin’e, dolayısıyla ülkemize çok katkısı oldu. Artuklu Üniversitesi’nin kurulması için yoğun çaba gösterdi. Bedii Abiyi hep örnek alacağız. Kendisini rahmetle anıyoruz.

Kutu kutu kutu

BEDİİ ENSARİ KİMDİR?

Bedii Ensari, 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hakimlik, avukatlık yaptıktan sonra uzun zaman reel sektörde inşaat sanayiinde, çimento sanayiinde, döküm sanayiinde kademe yöneticiliği yaptı. Sermaye piyasalarının duayen ismi Bedii Ensari; * Marbaş Menkul Değerlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı, * Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı, * İMKB Disiplin Komitesi Başkanlığı, * Finans Kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği, * Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği, * TOBB Sektör temsilciliği gibi birçok görevlerde bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.