TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin halkı yalnız değildir

Anadolu Birliği Derneği, İsrail’in mazlum Filistin halkına yaptığı saldırılarla ilgili destek açıklaması yapan ABD’yi siyah çelenk bırakarak protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2014 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Filistin halkı yalnız değildir

Anadolu Birliği Derneği, İsrail’in mazlum Filistin halkına yaptığı saldırılarla ilgili destek açıklaması yapan ABD’yi siyah çelenk bırakarak protesto etti

EMİNE ŞEKER

ABD Konsolosluğu’na siyah çelenk bırakarak protesto eden Anadolu Birliği Derneği, Genel Başkanı Ferhan Ademhan’ın basın açıklamasıyla eyleme devam etti. Son günlerde İsrail’in işgalci olduğu Filistin topraklarına saldırılar düzenlemesi bir insanlık utancı olmasının dışında dünya barışı adına kabul edilemeyecek bir durum olduğunu belirten Ademhan, “Yaşam hakkı başta olmak üzere, sayısız insan hakkı ihlalinin olduğu bu savaşa karşı Filistin halkının yanında olmak vicdan sahibi her insanın görevidir. Tüm Türkiye halkı Gazze'de yaşanan insanlık suçuna sessiz kalmamalıdır. Dinlerin ve kültürlerin önemli bir kavşağı olan ‘Kenan’ topraklan gençlerini, çocuklarını kadınlarını toprağa verirken, dünyanın bu insanlık dışı görüntülere sessiz kalması kabul edilir değildir. Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanması, ancak ve ancak Ortadoğu halklarının elbirliğiyle vereceği mücadeleye bağlıdır. Her halkın kendi vatanında korkusuzca yaşayabildiği bir Ortadoğu için ortak mücadele ve ortak irade şarttır” dedi.

ZULÜM MUTLAKA YENİLECEKTİR

Ademhan, dünyanın en önemli güç dengesi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin Gazze saldırılarını destekleyen ve yarım ağızla, İsrail’den sivillerle ilgili hassasiyet bekleyen açıklaması samimiyetsizliğin tavan yaptığını vurgulayarak, “Ardı sıra Almanya’dan İsrail'i açıkça destekleyen ifadelerin gelmesi, devlet aklı ve insanlık vicdanı adına bir utançtır. Yarım asırdan fazla bir süredir emperyalizme ve siyonizme karşı vatanını onurlu bir şekilde savunan Filistin halkı, büyük devletlerin insafına bırakılmamalı ve tüm dünya kamuoyu Filistin halkı ile dayanışma içinde olmalıdır. Dünyayı yönettiğine inanan sözde büyük devletler, koca bir halkın, birkaç yer altı tünelinde örgüt mensuplarının barındırıldığı iddiasıyla bombalanmasının savaş hukuku açısından da geçerli bir neden olmadığını gayet iyi bilmektedir. İsrail Başbakan Netanyahu ve kabinesindeki bakanların tutumu ise; 1940’lardaki Alman faşizmini aratmamaktadır. Netanyahu, yıllar önce kendilerine zulmeden 1 liderden bayrağı devralıp adeta çağın Hitler'i olmuştur. Buna sessiz kalan ABD ise, bugün İsrail'in yancısı konumundadır. Buradan kendini her şeyin üstünde gören ve her şeye hükmedeceğine inanan İsrail’e, ABD’ye, Almanya’ya ve bu katliama sessiz kalan tüm devletlere sesleniyoruz: Zulüm mutlaka yenilecektir. Mazlumların mücadelesi ve kararlılığı sizden mutlaka hesap soracaktır” şeklinde konuştu.

İSRAİL, FİLİSTİN’DEN ELİNİ ÇEKMELİDİR

Anadolu Birliği Derneği olarak, tüm dünya barışı için savaş çığırtkanlarına karşı barışın tarafı olduklarını söyleyen Ademhan, sözlerine şöyle devam etti: “Her zaman vurguladık. Bugün Gazze’de, Filistin halkının yaşam ve özgürlük hakkının gasp edilmesine aynı duyarlılıkla karşı çıkıyoruz. Bu duruma sessiz kalan, başta ABD ve Almanya olmak üzere bütün devletleri ve yapıları kınıyoruz. İsrail, derhal Filistin’den elini çekmelidir. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bütün uluslararası örgütler konuya müdahil olmalıdır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.