TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite yönetimine açık mektup

Ege Üniversitesi Edebiyat ve İletişim Fakültesi öğretim üye ve elemanları üniversitenin üst yönetim ve senato üyelerine bir açık mektup gönderdi

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Üniversite yönetimine açık mektup

NEŞE YAVUZ

Ege Üniversitesi’nde geçtiğimiz ay karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında çıkan kavgada bir öğrenci hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine Ege Üniversitesi Yönetimi, kampüs içerisinde geniş güvenlik önlemleri almaya başladı.

Bu güvenlik tedbirlerinin, özgürlüklerin korunması noktasında doğru bir denge ile alınması gerektiğini vurgulayan Edebiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğretim üye ve elemanları, Ege Üniversitesi üst yönetimi ve senato üyelerine bir açık mektup gönderdi. Mektubun altına imza atan akademisyenler, “Son günlerde tanık olduğumuz ve endişeyle izlediğimiz bazı gelişmeler karşısında, bu dengenin önemini tekrar ve ivedilikle vurgulama ihtiyacı duyuyoruz. Bizleri kaygılandıran uygulamalara her gün bir yeni örnek ekleniyor” ifadelerinde bulundu.

İNSANSIZLAŞTIRMA UYGULAMASI

Tüm üst yönetim ve senato üyelerine fakslandığı ifade edilen açık mektupta polis ve güvenlik görevlilerinin kampüs içindeki uygulamalarından bahsediliyor. Akademisyenler mektupta o olaylardan bahsetti:  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kutlama hazırlığı yapan kadın öğrencilere ağaçlara balon astıkları gerekçesiyle polis tarafından zor kullanıldı. Tüm sosyal ve kültürel etkinlikler süresiz olarak askıya alındı. Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ‘kadına karşı şiddet’ konulu akademik panelin kampüste gerçekleştirilmesine izin verilmedi. Her sene Haziran’da yapılan diploma törenleri ertelendi. Erasmus bilgilendirme toplantısı iptal edildi. Edebiyat Fakültesi önündeki yeşil alanlar iki metrelik sac levhalarla çevrilerek, çevrilmeyenler ise iş makinaları ile kazılarak kampüste daha önce örneği olmayan bir insansızlaştırma uygulaması başlatıldı.”

ORTAK AKIL VURGUSU

Bu uygulamaların kampüsün özürlük ortamını yaraladığını söyleyen öğretim üye ve elemanları, “Üniversite ortamının normalleşmesini geciktiriyorlar. Bu zor koşullar altında üniversite yönetimine düşen görev özgürlüklerin kısıtlanması değildir. Bizlere düşen ise bu rencide edici kısıtlamalar karşısında suskun kalmak olmamalıdır. Hep birlikte yapmamız gereken şey, sağduyulu çözümleri aramak ve bunları ortak akıl yoluyla hayata geçirmektir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.