TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemşirelerin yardım çığlığı

SES Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilciliği, hemşirelerin sorunlarına dikkat çekmek için bir kez daha toplandı  

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2015 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hemşirelerin yardım çığlığı

ANIL YIKGEÇ

Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri Sendikası (SES) Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilciliği, hemşirelerin sorunlarına dikkat çekmek için bir kez daha toplanarak Ege Üniversitesi Başhekimlik’in önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Basın açıklaması yapan SES Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilciliği, hemşirelerin sorunları düzelene kadar eylemlerini devam ettireceklerini söyledi.

SAĞLIĞIN KALİTESİ DÜŞÜYOR

Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilci Erkan Batmaz, açıklamasına hemşirenin tanımı yaparak başlayarak, hastanede hizmet sunumunun nitelikli olmasında en önemli rollerden birinin hemşirelerin olduğuna vurgu yaptı. Hemşirelerin çalışma saatleri, vardiyalarının düzenlenmesi, nöbet sayıları, birimdeki hemşire sayıları, birimde yaşanan şiddet gibi birçok çalışma koşulunun hem hasta güvenliği hem de hizmet kalitesini doğrudan etkilediğini gösterdiğini belirten Batmaz, “Çalışma koşullarında yaşanan olumsuz deneyimler hemşirelerde tükenmişlik oluşturmakta, buna bağlı olarak içinden çıkılmaz bir hal oluşturmaktadır. Bu yukarıda saydığımız olumsuz çalışma koşullarının birçoğu Ege Üniversitesi Hastanesi’nde uzun süreden beri yaşanmakta ve hemşireler üzerinde fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik problemleri baş göstermektedir. Azalan hemşire sayıları, birimlerdeki artı çalışma saatlerinin artarak devam etmesi, her an şiddet tehdidi ile çalışmak ve hak edilen, emeğinin karşılığını alamamak Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hemşireler için imdat çağrılarının çalınmasıyla çalışanların tükenmişlik sendromunu daha fazla yaşaması, öteki yanı ile ise üretilen sağlığın kalitesinin gün geçtikçe düşmesine neden oluyor” dedi.

TALEPLER TEKRAR DİLE GETİRİLDİ

Az sayıda hemşire ve yardımcı personel ile çok fazla iş yapmalarını istediklerini belirten Batmaz, “Gerekirse yemeden, içmeden çalışırsınız diyen yönetimimize buradan tekrar sesleniyoruz. Sağlık sisteminin git gide insan sağlığından çok, hastaları müşteri gibi gören ve böyle davranan, insan sağlığını tehlikeye atan bu sistemin bir parçası olmayacağımızı söylüyoruz. Biz nitelikli bir sağlık hizmeti üretmek onun yanında çalışan sağlığını düşünen sağlık çalışanları olarak burada bir araya geldik” dedi.

Bir süre önce başlayan Acil Servis ve çocuk hastanesi eylemlerinin kötüleşen sürecin habercisi olduğuna dikkat çeken Batmaz, sorunların çözülmesi için defalarca konuştuklarını fakat bir sonuç elde edemediklerini ifade etti. Batmaz şöyle konuştu: “Taleplerimizi birçok kez tekrarladık. Sorunlarımız çözülmekten çok iyi dilek temennileri ve yapmacık söylemler ile geçiştirilebilecek sanıldı. Biz tüm kliniklerde sorunlar ortak diyorduk. Şimdi daha güçlü, daha kalabalık geldik, birleşerek geldik. Taleplerimizi hep bir ağızdan söylemek için geldik. Acil Servis, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Hastanesi ve tüm klinikler birleşerek geldik. Yönetimden taleplerimiz açık ve net: Hemşire sayıları arttırılsın istiyoruz. Artı (+) çalışmak istemiyoruz. Güvenli çalışmak istiyoruz. Döner sermaye tüm çalışanlara en üst limitten verilsin istiyoruz.”

BİRLEŞME ÇAĞRISI YAPILDI

SES Ege Üniversitesi Hastanesi işyeri temsilciliği olarak Acil Servis’te bir süredir siyah tişört giymeleri sebebiyle baskı gördüklerini belirten Batmaz, konuşmasını şu ifadelerle bitirdi:

“Bu taleplerimiz doğrultusunda SES Ege Üniversitesi Hastanesi işyeri temsilciliği Acil Servis’te giydiğimiz ve tüm baskı ve yıpratmaya karşı çıkarmadığımız siyah tişörtlerimizi, tüm birimlerde de mesai saatleri içinde ‘Köle değil hemşireyiz’ yazılı siyah tişört ile çalışacağımızı buradan duyuyoruz. Sorunlarımız ortak çözümlerimizde şiarı ile bir bütün olduğumuz Ege Üniversitesi Hastanesi hemşireleri olarak biz artık ‘Yeter’ diyoruz. Sorunlarımızın acil bir şekilde çözülmesini talep ediyoruz. Diğer tüm birimlere de buradan çağrımız ‘Gelin birleşelim.’ Üretimden gelen gücümüzle haklarımızı alalım. Bize yakışmayan çalışma koşullarımız karşısında bir yumruk olalım. Daha öncede söylediğimiz gibi bu kapılara daha güçlü gelmeye devam edeceğiz. Sorunlarımız çözülmediği takdirde dozunu arttırarak eylemlerimiz devam edecek.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.