TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İzmir için tarihi bir adım”

Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, İzmir’e Başbakanlık ofisinin açılmasını değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2015 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İzmir için tarihi bir adım”

AHMET TOPRAK

Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir’e Başbakanlık Ofisi açılması ile ilgili açıklamasını değerlendirdi. Ademhan, “İzmir’imiz için tarihi bir adımdır. Dolmabahçe’den sonra üçüncü başbakanlık ofisinin İzmir’e açılması, İzmir’in daha önemli bir konum haline gelmesini sağlayacak ve tüm İzmirliler için bu bir onurdur. Türkiye’de yapılacak yatırımlar başta olmak üzere başbakanlık ofisi İzmir’in talihini değiştirecek” ifadelerine yer verdi.

AK Parti STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın Anadolu Birliği Federasyonu öncülüğünde STK’larla buluştuğu toplantıda konuşan Ademhan, “Toplantımız İzmir’e güç katacaktır” diye konuştu.

Ademhan, İzmir’de STK algısını değiştirmek için yola çıktıklarını kaydederek, “Siyaset kurumuna çözüm sunan bir noktada olmamız gerek. Bu anlamda siyasetçilerle buluşmamız görüşlerimizi sunmamız önemli” ifadesini kullandı.

AK Parti Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını dinledi. STK’ların büyük kısmının maddi problemi olduğunu söyleyen Çalık, “Başbakanımıza yeni bir öneri sunduk. Yerel yönetimlerin STK’lar için bina kurarak yer vermesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Anadolu Birliği Derneği öncülüğünde 50’ye yakın derneğin temsilcilerinin katıldığı buluşmada dernekler  problemlerini anlattı. Buluşmaya AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Mehmet Tekelioğlu, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice ve AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay katıldı. Toplantıda sivil toplum kuruluşlarına açılış konuşması yapan AK Parti Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık örgütlü toplumun önemine dikkat çekerek, “Örgütlü toplum olunca iletişim kolay kuruluyor. 3 kişi bir araya gelerek örgütlü toplum oluşturunca daha güçlü oluyoruz.  Tüm dernekleri sorumluluk aldıkları ellerini taşın altına koydukları için teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemin Türkiye’sinde ceberrut devlet anlayışı olan Türkiye’den dinleyen anlayan yeni Türkiye için sizlerin ne dediğinizi anlamak için çalışıyoruz. Çoğunuz yıllarını İzmir’e vermiş doğu ve Güneydoğu’dan gelmiş gönlünü İzmir’e kaptırmış insanlarsınız bugün gördüğümde İzmir keşke AK yöneticilerin elinde olsaydı diyorum. Biz İzmir’i en önemli 3 şehirden biri olarak görüyoruz. İzmir, Ankara ve İstanbul’dan önde olmalıydı. Bugün hizmette güzellikte en önde olmalıydı ama bugün Türkiye’nin gerisinde” dedi.

YER SORUNU ÇÖZÜLÜR

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerini tek tek dinleyen ve not alan Çalık sorunları başbakana ileteceklerini söyledi. En önemli sorunun maddi olduğuna değinen Çalık, “Tüm STK’ların en önemli sorunu maddi sorun. Biz STK’lara destek oluyoruz AB ve ulusal projelerle önlerini açıyoruz. Bunların yeterli olmadığını biliyor ve notlarımızı alıyoruz. Yer mekan elektrik su gibi giderlerin karşılanması için başbakana öneride bulundum. STK’lara bir bina kurulsun tek binada toplansın. Yerel yönetimlerde bunu yapsın elektriğini suyunu versin dedik. Bunu Tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. İzmir’de de bunun için fazla sayıda AK Partili belediyeye ihtiyacımız var. Biz bunu yapacak siyasi erk olarak buradayız. Size ihtiyacımız var. Mekanlara kavuşmanızı bu vesile ile sağlayacağız” açıklamasını yaptı.

ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK

Dinlediği temsilcilerin tümünün çözüm sürecinin devam etmesini istemesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Çalık, “En önemli sonuç olarak kanaat önderlerimizin muhtarlarımızın kadın engelli gönüllü kuruluşlarımızın hepsi çözüm sürecine devam ediyor. Tüm Türkiye’yi dolaşıyoruz STK’larla bir araya geldiğimizde çözüm sürecine devam edin dediler. Hakkari’de 75 yaşında bir amca ‘40 çocuğum var’ dedi. ‘Biri dağda biri askerde şehit oldu’ dedi ben hangi evladıma yanayım, hangi yanım dur desin. Çözüm sürecine devam edin’ dedi. Ülkenin dört bir yanında bunu söylediler. Ama İzmir güzel İzmir siz söyleyince başka ve anlamlı oluyor. Çözüm sürecini devam ettireceğiz” diye konuştu.

Dokunulmayan alanlara dokunacağız diyen Çalık şöyle devam etti: “Müslümanlar ötekileştirildiler, gericisiniz dediler, Kürtler ötekileştirildi, bölücüsünüz dediler. Aleviler ötekileştirildi, komünistsiniz dediler. Kadınlar ötekileştirildi, eksik etek dediler. Engellinin gayrimüslimlerin adı yoktu. Biz herkese dokunduk dokunacağız. Dokunulmayan ne kadar alan varsa bulup dokunacağız.  Biz STK’ların her zaman görüşlerini aldık. Sivil alanda eksik yerler varsa bu dönemde seçimlerde en önemli stratejileri  ben bizzat kendim giderek dinliyorum” görüşünü aktardı.  

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli İzmir’de STK’ların farklı alanlarda çalışan güçlü kuruluşlar olduğunu belirterek, kendi alanlarında başarılı işler yaptıkları gibi bir araya gelerek ortak idealler için hareket edebildiklerini söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.