TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Sen İzmir hukuk mücadelesi başlattı

İstanbul’daki görevinden becayiş yolu ile İzmir’e atanan hemşire, Kamu Hastaneleri Kurumu’nun yolluk ücretini ödememesi üzerine başlattığı hukuk mücadelesinde zafer kazandı. Sağlık Sen İzmir Şubesi’nin açtığı davada mahkeme, “Davacıya yolluk ödenmemesi mevzuat uygun değildir. Yolluk hemşireye faiziyle ödenmelidir” kararı verdi

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2015 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık Sen İzmir hukuk mücadelesi başlattı

İstanbul Maltepe Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşire Sultan Gün, İzmir’deki bir meslektaşı ile becayiş yaparak Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne atandı.  Ancak idare hakkı olmasına rağmen sağlık çalışanının yolluk ücretini ödemek istemedi. Bunun üzerine Sağlık Sen İzmir Şubesi Hukuk Servisi, hemşirenin yolluk ücretinin ödenmesi için hukuk mücadelesi başlattı. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na açılan davada yolluk ücreti faiziyle birlikte talep edildi.

BAKANLIK TALİMATI…

Davalı kurum yaptığı savunmada, “Davacının karşılıklı yer değiştirmek suretiyle yolluksuz olarak atanmasının uygun görüldüğü, işlemin Bakanlık talimatı doğrultusunda yapıldığı, işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı”  ifadelerine yer verdi.

YOLLUK MEMURUN HAKKI

Mahkeme yaptığı değerlendirmede atanan veya yeri değiştirilen memur ve hizmetlilere, yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer değiştirme masraflarının ödenmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme heyeti Davacı hemşireye idare tarafından yolluk ücretinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiğini hükmetti. Duruşmaları Sağlık Sen İzmir Şube Avukatı Coşkun Üzüm ile İzmir Sağlık Müdürlüğü Avukatı İdil İpek Öztürk takip etti.

SAĞLIKÇILARIN HAKLARINI VERMEK İDARECİLERİN GÖREVİDİR

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, becayiş yolu ile atamanın Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personeline verilen bir hak olduğunu, becayiş yolu ile atanan çalışanlara da yolluk ücretinin verilmesi gerektiğini söyledi. Mahkemenin İzmir’e becayiş yolu ile atanan hemşire için verdiği kararın sevindirici olduğunu belirten Özdemir, “Sağlık personelinin hak ettiği tüm hakların verilmesi öncelikle idarecilerimizin görevidir.  Açtığımız davada olduğu gibi becayişi hak eden hemşire hanıma, yolluk ücreti yasal olarak hakkı olmasına rağmen verilmemiştir. Yolluk ücreti yasaldır. Sağlık personelimize yaşadıkları tüm sorunlarda 7/24 saat yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.