TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Mardin’in tanıtımında bir milat olacaktır"

Mardin’in yetiştirdiği önemli politikacılardan, araştırmacı yazar ve çevirmen, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin, Mardin Evi'ni hayata geçirenlere çok teşekkür ettiğini ve ortaya süper bir eserin konduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2014 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Mardin’in tanıtımında bir milat olacaktır"

MEHMET EMİN YENİAY/ANKARA

Ankara’nın göbeğinde “Mardin Evi”nin inşa edilmesinde büyük emekleri geçen başta MAREV Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Aysoy olmak üzere emeği geçen tüm Mardinlilere şükran borçlu olduklarını vurgulayan Bekin, görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bir çoğumuz gurbet ellerde gece yıldızlara bakarken, sanki Mardin’in ismine bakar gibi içimizde coşku dolu duygu seli akıyordu. Mardin’in özlemiyle ruhumuzda bir kartopu gibi sürekli irileşerek büyüyen sessiz bekleyiş, Mardin Evi’nin açılışıyla tek vücut bir kuvvet ve manaya dönüşmüştür. Türkiye’nin uzak, yakın dört bir yanından açılış davetine koşup gelenler, Çankaya’nın sırtlarına kendine has özgün mimari üslubuyla bu dev abidevî esere gıpta ile bakmaktan kendilerini alamıyorlardı. Mardin Evi, farklı medeniyetler katmanlarının birbirlerine eklemlendiği kültürler abidesi Mardin’in başkent Ankara’daki altın şua görevini yürütecek, içinde muazzam tahtgâhı olan bir konak olacaktır. Mardin kentinin kültürel etkinliklerinin rahatça sergilemesine imkân sağlayabilecek olan bu yapı, ortaya koyacağı farklı aktivitelerle Mardin lobisinin başkentteki önemli yansıması olacaktır. Mardin’in bir dünya kenti olması yolunda önemli bir halka oluşturacak olan Mardin Evi, Mardin tarihinin uluslararası arenada tanıtılması amacıyla siyasi ve düşünsel gelişimin oluşturulmasında ve olgunlaştırılmasında önemli bir kilometre taşı olacaktır. Medeniyet tarihi boyunca kültür, sanat ve mimari alanlarında benzersiz ve sayısız yapıtlar ortaya koyan Mardin, dünya medeniyet tarihine hiçbir şekilde göz ardı edilemeyecek çapta ve özellikte mükemmel kalıt izleri bırakmıştır. Kuzey Mezopotamya kültürünün en önemli yerleşkesi konumundaki Mardin kentinin, bundan böyle dünya ölçeğinde tanıtımı için elde hiçbir bahane kalmamıştır. Sonuç olarak, Mardin Evi’nin Ankara’da açılmış olması, tüm Mardinliler açısından bir milat olarak görünmesinde büyük yarar vardır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.