TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP İzmir’de toplandı

Milliyetçi Hareket Partisi, Kültürpark Fuar Alanı’nda 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası adı altında bir toplantı gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP İzmir’de toplandı

DAVUT İPEK

Milliyetçi Hareket Partisi, Kültürpark Fuar Alanı’nda 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası adı altında bir toplantı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MYK Üyesi ve MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem ve MYK üyesi Avukat Halil Öztürk katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Tanrıkulu, “Bugün geçmişe kısa bir yolculuk yapmak istedik. Bir yıl kadar öncesine gideceğiz. Türkiye’nin ne hale getirildiğini hep beraber gördüğümüz o günlere… Bizleri bu amaç doğrultusunda burada düzenlediği konferansla bir araya getiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“MHP MÜCADELE EDECEK”

Tanrıkulu’dan sonra söz alan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş şunları kaydetti: “Söz konusu yolsuzluk operasyonlarını medyada an be an takip ettik. Halkın gözleri önünde neler olduğunu gördük. Bundan sonra atılacak adımların iyi tahlil edilmesi gerekmektedir. Bizlere düşen, vatandaşlarımıza konuyu bütün çıplaklığıyla anlatmaktır. Sivil toplum kuruluşlarının da bu işi yakından takip etmesi ve kamuoyunu bilinçlendirmesi yararlı olacaktır. Şimdiye kadar yapılan veya bundan sonra yapılabilecek olan tüm yolsuzlukların karşısında olacağımızı ve yolsuzluk yapanların karşısına dimdik dikileceğimizi buradan duyurmak istiyorum.”

“SİYASİ İSTİKRAR TEHLİKEDE”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişten bu yana yolsuzluk ve rüşvetin karşısında olduklarını savunan toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Yolsuzluğun karşısında dik bir duruş sergilemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bunun farkındayız. İktidar partisi siyasi çözümlerin önünün tıkanmasına sebep oluyor. Yeni Türkiye ve buna benzer kavramlar, şeffaf olmayan ve iç yüzünün ne olduğu dahi bilinmeyen kavramlar olarak karşımıza çıkıyor. Siyasi istikrar ekonomik istikrardır masalı anlatılıyor. Fakat sorumluluğu hep bir başkasının üzerine atan bir iktidar yapısını görüyoruz. Sürekli olarak hayali bir düşmana karşı söylemler üretmekte, bu sayede yaşanılan oy kaybını önlemeye çalışmaktadırlar. Geçici saltanatlar uğruna milletin kazanımlarını da harcamaktadırlar” dedi.

“TÜRKİYE OTOKRASİYİ YAŞIYOR”

Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlardan Bakanlar Kurulu’nun dahi haberinin olmadığını savunan Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti: “Twitter’da bir fenomen var; Fuat Avni. Bu şahıs gününe hatta saatine kadar yaşanacak her şeyi önceden yazıyor. Bu nasıl bir sistemdir? Bizler burada gerçekleştirdiğimiz toplantıyı Adana, Antalya, Ankara, Samsun, Elazığ ve Mersin gibi birçok ilde daha yapmayı planlıyoruz. Bizlerin düzenlediği bu konferanslara katılanların yüreklerinin toplu atması, gözlerinin parıldaması, onların amaçlarına ulaşamadıklarının kanıtıdır. Ekonomik özgürlüğünü kaybeden millet siyasi özgürlüğünü de kaybeder. Türkiye bugün tam anlamıyla otokrasiyi yaşamaya başlamıştır. Tek bir adam, kendisini her şeyin yerine koymaktadır. Türkiye ekonomisinde de aynı şekilde bir illüzyonla karşı karşıya bulunmaktayız. İnsanlar bir bankaya olan borçlarını, başka bir bankadan çektikleri krediyle ödüyorlar. Türkiye artık bu hale geldi. Günümüzde borç yiğidin kamçısı olmaktan çıkmış, çünkü kamçı yiyecek sırt kalmamıştır.”

KPPS TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ

Son dönemlerde tartışılan KPSS’de torpil uygulaması iddialarına da değinen Tanrıkulu, şunları kaydetti “KPSS hususuna değinmeye gerek var mı? Herkesin gözleri önünde olan şeyler bunlar. Anneler babalar evlerinde yiyecek lokmaları yokken evlatlarını kurslara gönderiyorlar. Sırf KPSS’den yüksek puan alsınlar da memur olabilsinler diye. Ama emekleri, hakları bir çırpıda kaybolsun. KPSS’den altmış bile alamayan insanlar, Merkez Bankası’na, Başbakanlık’a memur olarak yerleşsin. Onlara artık söylenecek tek şey kaldı; insanda yoksa edep, neylesin medrese, merkep! Okusa, Alim olsa, yine merkep, yine merkep.”

Gecenin en sert konuşanlarından biri ise MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem’di. Erdem, “Peygamberin yolundan gittiklerini iddia ederek, Firavunlara özenenlere yazıklar olsun” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.