TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdoğan: Medyanın varlığı demokrasinin garantisidir

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Medyanın varlığı demokrasinin garantisidir. Vesayetçi odaklarla mücadelede demokrasi ve hukuk adına her türlü desteği vereceğinize yürekten inanıyorum" dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 10:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akdoğan: Medyanın varlığı demokrasinin garantisidir

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, medya sektörü temsilcileri ile Başbakanlık Merkez Bina’da ilk kez bir araya geldi. Toplantıya Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Genel Müdürü Murat Karakaya, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, RTÜK Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Naci Arkan, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ile medya temsilcileri katıldı. Akdoğan, konuşmasında internet medyası için önemli mesajlar verdi. Akdoğan sözlerine, "Basın ve medya dünyamızın değerli temsilcileri, kıymetli meslektaşlarım, değerli arkadaşlar, hepinizi saygıyla selamlıyor, toplantımıza hoş geldiniz diyorum" diyerek başladı. Toplantıya katılan ve tüm dernek, vakıf veya sendika başkanlarına teşekkür eden Akdoğan, "Basın ve medya alanında kamu, özel sektör ve sivil toplum üçlü bir sac ayağı oluşturur. 62’inci Hükümetin iletişim kurumlarının bağlı olduğu başbakan yardımcısı olarak ilk toplantımı sektörün paydaşları olan sivil toplum kuruluşlarıyla yapmak istedim. Kamu tarafından ayrıntılı brifing almadan, devlet tarafının görüşleriyle fikrimi şekillendirmeden, öncelikle sivil toplumun görüşünü öğrenmek, konuya muhataplarımız gözüyle bakmak istedim. Bugünkü toplantımız belki bir tanışma ve tebrikat anlamı taşıyor ama ben bu toplantıyı bir istişare sürecinin ilk halkası olarak görüyorum. Bundan sonra belki sizlerle farklı konularda birçok görüşmemiz ve toplantımız olacak" ifadelerini kullandı.

"BEN DE GAZETECİLİK MESLEĞİNİN BİR FERDİYİM"

"Sizlere meslektaşım dememin sebebi benim de gazetecilik mesleğinin bir ferdi olmamdır" diyen Akdoğan, "Ben basın-yayın mensubuyum, daha sonra iletişim masterı yaptım. Öğrenciyken Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde 1988’de stajyer olarak çalıştım, daha sonra bir bölge gazetesi çıkardım. Ondan sonra birçok fikir dergisinin yayın kurullarında bulundum ve uzun zamandır köşe yazarlığı yapıyorum" dedi.

Kamuda danışmanlık görevi ile gazetecilik hayatının fikir, bilgi ve iletişimden beslendiğini belirten Akdoğan, "62. Hükümet’te benimle ilgili olan kurumlar TRT, AA, BYEGM, Basın İlan Kurumu, RTÜK ve Kamu Diplomasisi Kurumu. Açıkçası ben bu bakanlığı iletişim ve kamu diplomasisi olarak görüyorum. Birbiriyle ilişkili olan bu birimlerin ortak bir iletişim stratejisiyle ve azami işbirliğiyle çalışmasını önemsiyorum" diye konuştu.

Kamu diplomasisinin dış politikada kullanılan bir kavram olduğunu dile getiren Akdoğan, ülkenin tezlerinin dışarıda anlatılması, uluslararası kamuoyu oluşturma, algı yönetimi ve doğru bilgilendirme olduğunu söyledi. Son dönemde iç ve dış politikanın iç içe geçtiğini belirten Akdoğan, şunları kaydetti: "Artık dünyada yaşanan her hadise Türkiye’yi etkileyebiliyor veya Türkiye’nin iç meselesi olarak görülen konular uluslararası toplum tarafından çok yakın takip altında. Avrupa Birliği’nden (AB) çözüm sürecine küresel ve bölgesel terörden çevre sorunlarına kadar birçok konu artık ulusal sınırları aşmış durumda. Bizim de uluslararası yayıncılık yapan kuruluşlarımız var. Kamu tarafından özellikle TRT ve AA’nın uluslararası etkinlikleri de var. Bunlar da aslında kamu diplomasisi faaliyeti yürütüyorlar. Türkiye’nin tezlerini dışarıya anlatmak, kara propagandayı ve manipülasyonları önleyecek şekilde doğru bilgilendirme yapmak, ülkemizin ve bölgemizin menfaatlerini yansıtmak gibi bir takım fonksiyonlar da üstlenmiş durumdalar. Medya kuruluşlarımız da insan hakları, hukukun evrensel ilkeleri, demokrasinin temel ilkeleri, hükümetimizin ve devletimizin temel çıkarları konusunda benzer bir duyarlılığa sahipler. Yaşanan birçok sıcak hadisede medyamızın çok sorumlu tavır takındığını gördük. Bir takım dezavantajlı grupların yaşadıkları sorunlarda, ulusal güvenlik meselelerinde benzer duyarlılığı sergilediğini memnuniyetle izledik."

Sektör temsilcileriyle yakından tanışıp sektörün sorunlarını birinci ağızdan dinlemek istediğini vurgulayan Akdoğan, "Sizlerle oluşturacağımız doğru iletişim sayesinde diyalog ve iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorunların giderileceğine inanıyorum. Ben konuşmamın ardından sizleri dinleyip not almayı düşünüyorum. Söyleyeceğiniz her söz bizim için çok değerli. Sektörde varlık gösteren, katkı sunan sizlerin görüş ve önerileri bundan sonra atacağımız adımların istikametini belirleyecek, daha doğru ve etkin işler yapmamızı sağlayacak" şeklinde konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.