TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzel sanatlar hareketi

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları ve öğretim üyeleriyle Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde bir araya gelerek 2001 yılında depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Alsancak'taki eski güzel sanatlar fakültesinin yerine şu an için yeni bir bina yapmayı düşünmediklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2015 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güzel sanatlar hareketi

NİLGÜN TAZE - Alsancak Stadı yakınındaki eski yerin güzel sanatlar fakültesi için çok uygun olduğunu düşündüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Füzün, "Ancak şu anda o alana bir şey yapmayı düşünmüyoruz, paramız yok" dedi. Füzün, daha önce bir hayırseverin fakülte yapımı için 10 milyon lira gibi bir bağışta bulunacağının konuşulduğunu fakat böyle bir gelişme olmadığını aktararak o miktardaki bir bağışın güzel sanatlar için yeterli olmayacağını, bağış miktarı ve inşaat alanı açısından alana mimarlık fakültesi yapımının daha doğru olacağını düşündüklerini ifade etti.  Güzel sanatlar fakültesinin eski alanı için "kimseye verilmiş bir sözleri bulunmadığını" vurgulayan Prof. Dr. Füzün, “Dokuz Eylül Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi’nin geçmişte yer aldığı Alsancak’taki binası uzun yıllardır kullanılmıyordu. 3-4 sene önce bir hamle yaparak, şimdi Narlıdere’de yer alan D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi istenirse Alsancak’taki eski yeri yeniden yapılsın diyerek projeyi de GSF’nin yapmasını teklif ettik. Narlıdere’de yer alan Güzel Sanatlar Fakültesi’ni de Diş Hekimliği Fakültesi yapmayı istiyorduk. Ancak Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki hocaların çoğunluğu, tekrar Alsancak’a gitmeye karşı çıktı, istemedi. Sonrasında Mimarlık Fakültesi’ne Alsancak’taki yere gitmek isteyip istemediklerini sorduk. Mimarlık Fakültesi’nin boşaltacağı yere de Edebiyat Fakültesi’nin ihtiyacı vardı. Onlar da ortada kaldı. Alsancak’a taşınma düşüncesi yine durdu. Alsancak’taki binaları tamir etmeye kalkarsak masrafı çok yüksek olacağından yıkıp tekrar inşa etmek en mantıklısı olduğu için sonunda Buca Eğitim Fakültesi’ndeki İzmir Meslek Yüksek Okulu’nun oraya taşımayı düşündük. Ancak binalar yetersiz kaldı. Tam bu sırada bir bağışçı ortaya çıktı. 10 milyon lira civarında bir bağış yapılacağını öğrenince burayı tekrar Mimarlık Fakültesi yapmayı düşündük. Çünkü Mimarlık Fakültesi’ni 10 milyona çıkarabiliyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeniden inşa edilmesi şimdiki koşullarda 25 milyondan aşağı olmaz. Mimarlık Fakültesi’nde büyük bir çoğunluk Alsancak’a taşınmayı istedi. Orasını Mimarlık Fakültesi olarak yapmaya karar verdik. Ancak sanatçı dostlarımız, ‘25 milyon Lira‘yı biz verip burasının Güzel Sanatlar Fakültesi’ne tekrar tahsis edilmesini istiyoruz’ derlerse ve bağışçılar ortaya çıkarsa neden olmasın? Ancak yine Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki hocalarımıza sormak durumundayız” açıklamasını yaptı.

 

GSF sahne sanatlarından mezun Engin Altan Düzyatan, Sarp Apak, Rıza Kocaoğlu, Bülent İnal, Özgür Ozan, Kerem Kupacı, Vahide Perçin, Murat Ergür, Gülhan Tekin gibi ünlü oyuncular da katılması beklenen toplantıya Gülhan Tekin dışında sanatçı katılmadı. Güzel Sanat Hareketi, kentin yeni şehir düzenlemesi içinde eski okul arsasının yeniden GSF binası olarak yaşaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek GSF’nin Narlıdere’den yeniden Alsancak’a taşınması amacıyla Facebook’ta “GSF Evine Dönsün, İzmir Sanat Merkezine Kavuşsun” grubunu kurdu.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.