TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye'de ayrımcılıkları kaldıracağız”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de toplumsal barışı sağlamak için halk arasındaki ayrımcılığı kaldıracaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türkiye'de ayrımcılıkları kaldıracağız”

Hatay'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Arınç, Çok partili döneme geçilen 1950'li yıllardan itibaren Türkiye siyasetinin hemen hemen yarısının darbeler, muhtıralar ve müdahaleler dönemi olduğunu söyledi.

“Biz, 'Cesur olacağız, bizden öncekilerden farkımız bu olacak, bırakıp gitmeyeceğiz, kaçmayacağız ve korkmayacağız' dedik” diyen Arınç, “Ben gerçekten siyasette çok acı günler yaşadım. Kaşlar çatılırdı, Türkiye tepetaklak olurdu. Şu kadarcık bir kitapçığın fırlatılması bile Türkiye'ye 40 katrilyona mal olmuştu. Hükümetler giderdi. Seni istemiyorum, İç Hizmet Kanunun 35'inci maddesi var, sonra koruma dönemine geçeriz denildiğinde hükümetler istifa ediyordu. Bütün bunlardan dersler aldık, çünkü demokrasi böyle olmazdı. Sivil asker ilişkileri her ülkede batı standardında olmalıdır. Hiçbir zaman iç politikaya müdahale edilmeyecek. Silahlı kuvvetlerin görevi yurt savunmasıdır, hükümetin görevi icradır. Hiçbir zaman TSK bu asli görevini bırakarak eğitime müdahale etmemelidir, köprü baraj yapımına, Cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale etmemelidir, seçimlerde hangi partinin kazanması gerektiğini söylememelidir” şeklinde konuştu.

“FARKLI YAŞAM TARZLARI ZENGİNLİĞİMİZDİR”

Türkiye'de geçmişte milletin dirlik ve düzenine engel olacak birtakım dinamitler yerleştirildiğini ve bunlardan birinin de Alevi- Sünni karşıtlığı olduğunu vurgulayan Bülent Arınç, “Oysa Alevi'si de Sünni'si de kendi inanışları içinde çok saygın insanlardır. Birbirleriyle her zaman dostça yaşamışlardır. Su içtikleri kaynak birdir, farklı erkan ve niyazları olabilir. Farklı yaşam tarzları olabilir, bunlar bizim zenginliğimizdir, kavga sebebi değildir. Ancak ülkeyi bölmek parçalamak isteyenler, güçsüz bırakmak isteyenler, zaman zaman illerimizde bu kavgaların fitilini ateşlemiş, maalesef çok canlarımızı kaybetmişizdir. Dolayısıyla Alevi- Sünni ayrım ve kavgasını ortadan kaldırmamız lazım” dedi. (DHA/HATAY) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.