TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli İttifak ülke olarak gelinen durumu değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisinin birleşmelerinden oluşan Milli İttifak hareketi seçim öncesi gelinen son durumu değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2015 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milli İttifak ülke olarak gelinen durumu değerlendirdi

ONURHAN ALPAGUT-Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) birleşiminden oluşan Milli İttifak hareketi yaklaşan seçim üzerine Armis Otel’de bir basın toplantısı gerçekleştirerek gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gerçekleşen toplantıya Saadet Partisi milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, Büyük Birlik Partisi(BBP) İl Başkanı İsmail Gider ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan katıldı.

“SAMİMİYETSİZLER"

BBP İl Başkanı İsmail Gider, Cumhurbaşkanı ve AK Parti’yi samimiyetsizlikle suçlayarak partisine vatandaşlardan oy istedi. Gider, “Biz şu an iktidarda samimiyet arıyoruz. Mevcut iktidarı samimiyetsiz olarak görüyoruz. Yaklaşan seçimi gişelerden önceki son çıkış olarak adlandırıyoruz. Eğer biz bu son çıkıştan milletçe çıkamaz isek gişelerde çok ağır bedeller öderiz. Bu konuda kimsenin tereddüttü olmasın. Türkiye'de hukuksuzluk, adaletsizlik başta olmak üzere samimiyetsizlikte baş gösterdi. Millet birbirine düşmüş vaziyette. Biz burada diyoruz ki Allahın rızasını gözeterek bir araya gelen Saadet ve Büyük Birlik Partilerinin samimiyetini gözeterek bu iki partiye oyunuzu verin” dedi.

“VATANDAŞ İNLİYOR"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ise, ülkenin içinde bulunduğu durumu vahim olarak adlandırarak durum değerlendirmesinde bulundu. Gürhan, “Ülkemizin şu an içinde bulunduğu durum ortada. Biz Milli İttifak olarak seçim meydanlarında illerde,  ilçelerde her yerde vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Gördüğümüz tablo şu; milletimizden uzak tarih birikimi ve geleneklerimizden uzak bir iktidarın sadece Avrupa Birliği’ne dayanarak çözüm aradığı hakkın, hukukun, adaletin yok olduğu bir durumla ülkemiz karşı karşıya. Bu durumdan çıkmanın yollarını millet düşünüyor. Tabii ki bizlerde siyasi yapı olarak bunun yollarını arıyoruz. Bu gelinen noktada siyasi yapıların çarpıklığının da büyük önemi var. Demokrasi, sivil anayasa diyoruz ama bugüne kadar aslında bir sivil anayasa yapılmadı. Siyasi partilerin seçim yasası değişmedi. Biz bugüne kadar devletin bir kuruşunu almadan seçim meydanlarındayız. Seçimlerde diğer siyasi partilerin rakipleriyiz. İktidarın kaynak yok dediği asgari ücreti, 1.500 TL yapacağız. Buna kaynak var. Biz bunu nasıl yapacağız israflardan keserek. Devlet memurları ve taşeron işçiler siyasete zorlanıyor. Biz buna karşıyız. Daha demokratik, daha çok sivil toplum kuruluşları ile herkese eşit mesafede bir siyasi yapının oluşmasını istiyoruz. Ama şunu biliyoruz. Bugün bizim afişlerimizi yırtıyorlar. Böyle bir alçaklık yok. Her siyasi partinin eşit kullanım kamu alanları vardır. Ülkemizin neresine baksanız haksızlık, adaletsizlik, baskı, zulüm hep milletimizin üzerinde. İnsanlar inim inim inliyor. Biz millet ne derse onu yaparız. Doğru neyse o yoldayız. Bu birleşimi de milletimizin isteği üzerine gerçekleştirdik” diye konuştu.

“SANDIĞA SAHİP ÇIKALIM"

Gürhan, “Bugüne kadar hep konuştuk. Dedik sandıklardan oy çalınıyor. Her vatandaşımızın bu söylemleri gerçekleştirmesi doğrudur. Ama yapacağı vatandaşlık görevi oyunu vermesi. Diğeri ise sandığına sahip çıkacak. Hepimizin sandıklara mukayyet olması gerekiyor. 1 tane oy'un dahi çalınmasına, ziyan olmasına müsaade etmeyeceğiz. Ben bu mevcut baskıcı iktidardan her şeyi bekliyorum. Onun için beklemek değil. Bizlerde çözüm üretelim. Hep birlikte gidelim sandıklarımıza sahip çıkalım” açıklamada bulundu.

“BÜTÇELERİNİ AÇIKLASINLAR"

Bugün hiçbir siyasi partinin bütçe açıklaması yapmadığını belirten Gürhan, “Ben kendi arabamın benzinini kendim alıyorum. Varsa yiğitlerde bütçelerini açıklasınlar. Benim bütçem belli. Ben siyasi yapının içerisinde her şeyimizi arkadaşlarımız ve kendimiz karşılıyoruz.Sizde çıkın açıklayın bütçenizi. İleri demokrasi ülkelerde bu da denetim altına alınıyor. Bizler biliyor muyuz?. Kimin nereden ne kadar para aldığını. Bunları bilmek hakkımız. Yüreğiniz yetiyorsa ne kadar, nereden aldığınızı açıklarsınız. Biz sade ve dürüst siyaset yapıyoruz. Bu sandıktan da galip çıkacağımıza inanıyoruz" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.