TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu’ndan kırsal kalkınmaya destek sözü

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu  2014 yılında ülke genelinde çıkan  orman yangınları ve sonuçlarını değerlendi

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2014 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eroğlu’ndan kırsal kalkınmaya destek sözü

EMİNE ŞEKER

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu Türkiye’de  2014 yılında çıkan  orman yangınları ve sonuçlarını Kaya İzmir  Thermal Hotel’de değerlendirdi. Toplantıya İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu yaptığı sunumda, Türkiye’de 21.7 milyon hektar orman bulunduğunu söyleyerek, “Son 10 yılda çıkan yangınların sebepleri tahlil edildiğinde ülkemizde orman yangınlarının yüzde 88’inin çıkış sebebi insan kaynaklıdır. Orman yangınları ile mücadelede3 temel strateji izliyoruz. Bunlar; yangın çıkmasına mani olmak, erken uyarı, hızlı ve etkin müdahale ve yanan alanların hızla ağaçlandırılmasıdır. Yanan alanların 1 metre karesi dahi başka maksatla kullanmadık. Bir yıl içinde o alanları ağaçlandırdık” dedi.

İZMİR’E 25 MİLYAR YATIRIM YAPILDI

İzmir’in Ege’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu ve İzmir’e ne yapılsa az olduğunu yaptığı konuşmada vurgulayan Eroğlu, “İzmir için ne yapmak gerektiyse bende tüm gayreti gösterdim. Bu gayretler çerçevesinde İzmir’e şu ana kadar yaklaşık olarak 25 milyar TL yatırım yapıldı. İnşallah çok daha iyileri olacak” şeklinde konuştu.

2060 YILINA KADAR SUYUN GARANTİSİ BİZİZ

Binali Yıldırım’a şükranlarını sunan Eroğlu, “Ankara-İzmir bölünmüş yollarının açılışı yapıldı. Ankara’dan İzmir’e gelmek çok daha kolay hale geldi. İstanbul İzmir otobanı da kısa sürede iki ili birbirine yaklaşırcağız. Körfez geçinin kuleleri yükselmeye başladı. İnşallah İzmir’e ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. İzmir’de ne kadar baraj ve gölet varsa yapmak için harekete geçtik. Özellikle Küçük Menderes Havzası’nda hiçbir yatırım yok. Herkesin bildiği gibi İzmir’in su problemi var. İzmir’e yaptığımızın en büyüğü Gördes Barajı’nı inşa ederek İzmir’e 2 metre çapında su getirdik. İzmir’de şu anda su problemi yok. Olmayacakta. Çünkü biz büyük düşünüyoruz. Büyük düşüneceğiz. İzmir daha da güzelleşecek. Turizm potansiyeli de daha da artacak. 59 milyon metre küp suyu İzmir’e getirdik. 2060 yılına kadar su ihtiyacı olmaması için yeni projelerimiz var. 2060 yılına kadar suyun garantisi biziz. Ama 2060’dan sonra ne olacak derseniz, o zaman gelecekteki bakanlara bir yazı, mektup bırakacağım, merak etmeyin” dedi.

3 YIL MASRAFLAR BİZE AİT

Eroğlu, İzmir’e 24 tane baraj ve göletin yapımı için talimat verdiğini söyleyerek, “Bir kısmı bu yıl bir kısmı da önümüzde ki yıl içerisinde tamamlanacak. İzmir tamamen baraj ve sulama tesisi ile donatılacak. Muhtarlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Ormanlarımıza çok iyi sahip çıktınız. Bizim anlayışımızda şu var; insanı yaşat ki devlet yaşasın. Her şey sizin için. Bu yüzden talimat verdim. ‘Bozuk orman alanları bırakmayın, köylerde vatandaşımıza tahsis edin, gelir getirecek şekilde parselleyip, kura çekip adilce dağıtalım’ dedim. 3 yıl bütün masraflar bize ait geliri ise vatandaşlarımıza ait olacak. İnşallah kırsal kalkınmayla ilgili böyle çalışmamız var” ifadelerini kullandı.

Plaket verilenler arasında yer alan İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Bakan Eroğlu'na kuzu hediye etti. Eroğlu, kuzuya ‘Damla’ ismini verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.