TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar, kadın cinayetlerini protesto etti

İzmir'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla kadın cinayetlerini protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlar, kadın cinayetlerini protesto etti

EMİNE ŞEKER

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bir araya geldi. Platform üyeleri cinayete kurban giden kadınlar için ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’, ‘Adalet biziz susmayacağız’, ‘Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin’ ve ‘Kadın katillerine indirim değil ağır ceza’ gibi sloganlar atarak Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Protestoya, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural, siyasi parti temsilcileri ile kadın derneği üyeleri de destek verdi.

2014 YILINDA KADIN CİNAYETLERİ ARTTI

Grup adına basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Emine Sözüdoğru, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla adalet için bir araya geldiklerini ifade etti. Sözüdoğru, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yaşam hakkı için mücadele eden kadınlarla ve öldürülen kadınların yakınlarıyla verdiği toplumsallaşan mücadele sonucu temel talepler oluşturduğunu belirterek, “AK Parti hükümetiyse kadınların korunmasına yönelik uygulamalar yürütmediği gibi, kadınların toplumsal her alanda yaşadığı her türlü şiddeti ve bunların en başında gelen kadın cinayetlerini arttıracak söylemler ve uygulamalara devam etti. Dünya Ekonomik Forumu'nun 2014 Cinsiyet Eşitliği Raporu'nda Türkiye 142 ülke arasında 125'inci oldu. 2014 yılı Ekim ayı sonuna kadar 255 kadın kardeşimiz, kadın cinayetlerinde öldürüldü. 237 kadın kardeşimizi kaybettiğimiz 2013 yılına göre, 2014 yılında daha şimdiden kadın cinayetleri artmış durumda” dedi.

KADIN BAKANLIĞI KURULMAK ZORUNDADIR

Yürüyüşlerinin kadınların korunması için bütçe ayırmayıp, kendisine saraylar yaptıran hükümete karşı bir uyarı niteliği taşıdığına dikkat çeken Sözüdoğru, kadın cinayetlerinin önlenmesi için hazırladıkları talepleri ise şu şekilde sıraladı: “Cumhurbaşkanı, başbakan ve meclisteki bütün parti liderleri kadına yönelik şiddeti kınamak zorundadır. 6284 Sayılı Korunma Kanunu etkin uygulanmak zorundadır. Ceza kanununda caydırıcı ceza olmak zorundadır. Kadın Bakanlığı kurulmak zorundadır. Cinsiyet ve cinsel yönelim eşitliğini esas alan yeni anayasa olmak zorundadır.”

ADALET İSTİYORLAR

Yürüyüşe katılan cinayet kurbanı kadınların yakınları ise açıklamalarda bulundu. İzmir'de evlenme teklifini reddettiği kişi tarafından 3 Aralık 2012 tarihinde öldürülen Pınar Ünlüler'in babası, Zeki Ünlüler, kadın cinayetlerinde cezaların ağırlaştırılmasını ifade ederek, kadın bakanlığı kurulmasını istedi. Boşanmak istediği kocası tarafından Muğla'da 13 Eylül'de öldürülen Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan ise adalet istediklerini söyleyerek, kızının hesabının sorulmasını istedi.  Karşıyaka ilçesinde, geçen yıl 2 Eylül'de yüksek sesle müzik dinleme meselesi yüzünden çıkan kavgada, bıçaklanarak öldürülen Zerrin Canol'un ağabeyi Bülent Bütünbıçaksız da sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmamasına tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.