TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan: Aziz Başkan haksızlık yapıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun haksızlık yaptığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğan: Aziz Başkan haksızlık yapıyor

Taner UYANIKER - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup toplantısına katılma üzere Ödemiş'te toplandı. Grup toplantısı öncesi Ak Parti Heyeti, Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi Müzesini gezdi. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Doğan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile ilgili iddiaları da değerlendirdi. AK Parti Grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “Küçük Menderes Havzası’nı en önemlilerinden biri. En büyüklerinde Küçük Menderes Havzası’nda büyükşehir belediye meclis üyelerimiz, Konak meclis üyelerimiz, kadın kolları il başkan yardımcımız ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdik. Grup toplantımızı gerçekleştireceğiz. Özellikle Ödemiş'in sorunlarını, bunun ötesinde de Ödemiş’te yapacağımız ziyaretle halkın içinde olacağız. Burada olmaktan mutluluk duyduk. Kurtuluş Savaşı’mızın simgesi Kent Arşivi’ni ziyaret ettik. Ödemiş'in geniş tarih ve kültürü olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte tarımın başkenti diyeceğimiz bir noktada yer alıyor. Süs bitkisi, meyvecilik, sanayinin önemli noktada olduğunu biliyoruz. Ödemiş Belediye Başkanı'nın yaptığı güzel işleri gördük yeni dönemde de Ödemiş’i hak ettiği yere getirecek çalışmaları yerinde göreceğiz" dedi.

“İLERLEME KAYDEDECEĞİM”

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in yakınlarını önemli görevlere atadığı iddiasını değerlendiren Doğan, “Bir başkanın yanında güvendiği kişilerle çalışması en doğal hakkıdır" ifadelerini kullandı. Kent Arşivi gezisinden sonra sokakta vatandaşlar ile sohbet eden Doğan, taksi durağına uğrayıp burada taksicilerle konuştu.  Taksinin durağında yer alan bir taksiye bindi. Doğan ve heyeti daha sonra Ödemiş Belediyesi İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Atatürk Sanat Müzesi’ne gezide bulunuldu. Bu gezi sonrası AK Parti Heyeti Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i makamında ziyaret etti.  Ziyarette kendisi hakkında ortaya atılan bacanağına torpil iddialarıyla ilgili konuşan Başkan Badem, “Evet, kardeşim çalışıyor belediye bünyesinde. Emekli sandığına bağlı olan işini bırakıp burada çalışmaya başladı. Önceden 10 lira alırken şimdi 6 liraya çalışıyor. Güveneceğim insanlarla çalışacağım ki ilerleme kaydedeceğim" dedi.

“BAŞKA BİR ŞEY YAPMADIK”

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem kendisini ziyarete gelenlere gönülden teşekkürlerini söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ödemişi ve ödemişin sorunları daha iyi konuşulacağını düşünüyorum. Arkasında fazla konuşmaya gerek yok. Biradere, bacanağa torpil diye yazmışlar. Herhangi birine başkan yardımcılığını sorsanız, herkesin vereceği cevap aynıdır. Evet, kardeşim çalışıyor belediye bünyesinde. Emekli sandığına bağlı olan işini bırakıp burada çalışmaya başladı. Önceden 10 lira alırken şimdi 6 liraya çalışıyor. Güveneceğim insanlarla çalışacağım ki ilerleme kaydedeceğim. Bırakın başka ilçeleri kendi ilçeme bakacak olursam, Sıtkı İçel'e bakacak olursak 6 ay süreliğine geçici olarak gelmiştir. Bunda yanlış bir şey de görmüyorum. Bir daha bu konuda açıklama yapmayacağım. Daha önce kaç belediye başkanının kardeşi akrabası yanlarında çalışıyormuş önce bir onu sormak lazım. Taşeron işçisi olarak yanımıza aldık. Başka bir şey yapmadık” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN’DAN AĞIR ELEŞTİRİ

Belediye ziyaretinden sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Doğan, AK Parti Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Büyükşehir Belediye meclis üyeleri grup toplantısı için Ahrandı Aile Restoranına geçildi. Buradaki konuşmasında Doğan, Aziz Kocaoğlu’na ve İZSU’ ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Doğan o konuşmalarında şöyle dedi, “İzmir’in en büyük ilçelerinden olan ödemişte belediye başkanının misafiri olmaktan sizlerle birlikte olmakta onur ve gurur duyuyoruz. Tarihi ve geçmişiyle modernizmi birleştirmiş il olmayı hak etmiş ilçelerimizden birisi Ödemiş, efelerin yaşadığı efeler diyarı kentidir. Belediye Başkanı da efe başkanlardan birisidir. Oda güzel görevler yaptı ve çok sevdiği Ödemiş’e tekrar başkan oldu. 2004 ve 2009 yılları arasında efsanevi başkanıydı. Bu yıllarda dönüşüm gelişim yaptı kent.  Ödemişi gezerken gördüm tarihi güzel bir kent olmuş. Ödemiş süs ve meyvecilik alanında Türkiye potansiyelinin yüzde 20’sini kapsıyor. Başkanımız arı gibi çalışıyor. Ödemiş’i hak ettiği yere getiriyor. Ödemişliler nasıl olsa Mahmut başkanımız kazanacak diye seçime gitmediler o bir yol kazasıydı bu bir daha olmayacaktır. İzmir’in yanında yeni bir il doğacak başkanımız bu kadar çalışırken büyükşehir önem vermiyor buraya. Kocaoğlu AK Partili belediyelere olumsuz anlamda ayrımcılık yapıyor.  AK Parti belediyelerinin bulundukları yerlere hizmetleri götürmediği gibi Büyükşehir’in yaptığı yatırımlar anlamında da ayrımcılık yapıyor. Diğer belediyelere ne yaptıysa AK Partili belediyelere de aynı hizmetlerin yapılmasını istiyoruz. Aziz Kocaoğlu AK Partili belediyelere adil davranmıyor, haksızlık yapıyor biz buradan kendisine sesleniyoruz. AK Partili belediyelere haksızlık yapmayın ayrımcılığı ortadan kaldırın. Her belediyeye eşit mesafede davranmak zorundasınız. AK Partililerin yoğun olduğu yerlere LED ekranlar koyarak insanlara neler yapacağını gösteriyor tek icraatı bu. Ödemiş’in Mahalle sayısı 99’a çıktı ama bütçesi az. Bir önceki dönemde ödenemeyecek boyutlarda borç bıraktı. Eğer Ödemiş’te organize sanayiye geçilirse on bin aile burada iş sahibi olabilecek” dedi.

İZSU’YA ELEŞTİRİ

İZSU konusuna da değinen Doğan, “Büyükşehir 1-20 metre küpe farklı fiyat 20 küp üstüne farklı fiyat veriyor. Su fiyatının değişmemesi gerekir. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyoruz. İzmir’de kayıp-kaçak oranı yüzde 33 burada yüzde birlik bile bir düşüş olmadı. Su saatleri düzenli şekilde okunmuyor bazıları 2 ay sonra okunuyor ve insanlardan katlamalı su parası alıyorlar. Kınız ve Aliağa da 4-6 ay sonra okunuyor. Bu adil bir uygulama değil. Bizi herkes bilir masa başı siyaset yapmadık hep sokaklardaydık. Bir gün tahtalı barajının olduğu Tahtalı Köyü’ne gittiğimizde bir vatandaş bizi kolumuzdan tutarak evine götürdü. ‘Başkanım bak bu benim evim buda tuvaletim su sızıyor ve bu sızan su tahtalı barajına karışıyor ve siz o suyu içiyorsunuz’ dedi. İZSU’nun kasası ağzına kadar dolu ama bunu düzeltmek için hiçbir çalışma yapmıyorlar. Her 6 ayda bir yüzde 10 zam yapmayı biliyor ama merkez ve ilçeler olmak üzere gerekli düzenlemeyi yapmıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.