TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mantığa uyan bir yanı yoktu

Aile hekimlerinin yoğun tepki gösterdiği ve kaldırılması için uzun süre iş bırakma eylemleri yaptığı nöbet uygulaması Danıştay'ın verdiği karar ile kaldırılmasına Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, gazetemize özel açıklama yaparak düşüncelerini paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mantığa uyan bir yanı yoktu

EMİNE ŞEKER

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Danıştay'ın aile hekimlerinin yoğun tepki gösterdiği ve kaldırılması için uzun süre iş bırakma eylemleri yaptığı nöbet uygulamasının kaldırılma kararı hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

ALINAN KARARA BAKANLIĞIN UYMASI GEREKİR

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, cumartesi nöbetlerinin çokta akla ve mantığa uyan bir şey olmadığını vurgulayarak, “Sonuç itibari ile aile hekimi arkadaşlarımız gerekli olan mesai saatlerini tamamlamaktaydılar. Türkiye genelinde cumartesi nöbetleri ile ilgili bir tepki oluştu. İzmir olarak da biz de burada elimizden geldiğinde basın açıklaması ve yapmış olduğumuz eylemler yoluyla gerekli müdahaleleri yaptık. Cumartesi günleri Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak iş bırakma eylem kararları aldık. Bugüne kadar devam ettirdik. Danıştay’ın almış olduğu karara Sağlık Bakanlığı’nın uyması gerekir bir Bakanlık olarak. İçinde bulunduğumuz durum itibari ile bazen yargı ya da yasa kabul edilmiyor. Verilen kararlarda göz ardı edilebiliyor. Türkiye zaman içerisinde maalesef böyle bir ortama sürüklendi” dedi.

SİYASETEN DÜŞÜNÜLMÜŞ UYGULAMALAR

Türkiye genelinde yaklaşık 22 bin civarında aile hekimi olduğunu söyleyen Doğruyol, sözlerini şöyle bitirdi: “Aile hekimlerinin bu aşamadan sonra kesinlikle nöbete gitmemesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çok önemli bir karar. Çıkmış olan bu kararda aile hekimi olan arkadaşlarıma da hayırlı ve uğurlu olsun. Bürokratlarımızın da çıkmış olan bu karara uyacaklarını düşünüyorum. Bundan sonraki aşamada tehditvari ifadeleri Halk Sağlığı Müdürlerimiz ya da Bakanlığımız aile hekimlerine karşı yapmaması gerektiğini vurgulamakta yarar görüyorum. Aile hekimlerine yazılmış olan cumartesi nöbetleri aile hekimlerinin vatandaşa hizmet etmesinde daha çok mevcut hükümetin sağlık çalışanlarını kullanmaya çalışmasıdır. Yani vatandaşa karşı ‘biz cumartesi günleri de aile hekimlerini sizin hizmetinizde bulunduruyoruz’ görüntüsü vermek içindir. Oysa ki İzmir ilini ele aldığımızda en fazla her 1 kilometrede bir sağlık kuruluşu vardır. Tıp merkezleri ya da devlet hastaneleri gibi sağlık kuruluşları var. İzmir ilinin merkezinde aile hekimlerine cumartesi günü nöbet yazmanın bir mantığı yoktur. Bunlar tamamen siyaseten düşünülmüş uygulamalardır. Bu karar bizleri de çok memnun etti. Tekrardan hayırlı ve uğurlu olsun.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.