TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müziğin bin bir hali

İzmir’de klasik müziğin en etkileyici isimleri ve Türk Halk Müziğinin zengin tınıları sanatseverlerle buluşacak

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2015 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Müziğin bin bir hali

ANIL YIKGEÇ- İzmir Büyükşehir Belediyesi “Çim Konserleri” kapsamında 25 Haziran 2015 tarihinde saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde sanatçı Özlem Taner'i İzmirli müzikseverlerle buluşturuyor. Özlem Taner, Türkmen Kızı adlı albümde birçok usta aranjörlerle çalıştı. Bu yönüyle Türk müziğinde bir ilk olan “Türkmen Kızı” isimli albüm, parçaların birbirinden farklı düzenlenmesi sebebiyle Anadolu Türkmen müziğinin ezgisel anlamda aslında ne kadar zengin ve her türlü müzikal alanda kendisini olduğu gibi ifade edebilecek kadar da özgür olduğunu ortaya koymuştur. Bu anlamda geleneksel müziğe sahip çıkıp, gelenekçi yaklaşıma karşı çıkma amacında olmuştur. Albüm çalışması devam ederken de birçok projede yer aldı Özlem Taner konserlerine de tüm hızıyla devam ediyor. Taner, 25 Haziran’da İzmirlilerle buluşacak.

 BİR FESTİVAL İKİ KONSER

 29. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Çağdaş Seslenişler Ensemble - Sagittarius Vokal Topluluğu

22 Haziran’da bir konser verecek.  Konserde 20. yüzyılın Fransız ve Türk bestecilerinin eserlerini yorumlanacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 21:30’da başlayacak konser dinleyicilere farklı bir müzik deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

 Festival kapsamında 25 Haziran’da İtalya Yansımaları Consonus Ensemble de bir konser verecek. Dünyaca ünlü tarihi Efes Celcus Kütüphanesi’nde saat 21:30’da gerçekleşecek konser, klasik müzik severlerin hafızlarında yer edecek. İtalya Yansımaları Consonus Ensemble, İzmir'de klasik müzikseverlerle buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.