TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Fidan’ın dönüşü doğru değil”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin artık yönetilemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “AKP artık Türkiye’yi yönetme aczine düşmüştür. Biri diyor ki ‘istifa et, seni milletvekili yapacağım’ diyor. Öbürü ‘eğilim yoklaması yapacağım’ diyor. Yine görevine dönüyor. Orası senin babanın çiftliği mi? Hakan Fidan’ın geriye dönüşü doğru değildir. Etkisiz eleman denir ya, etkisiz eleman bir başbakan var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Fidan’ın dönüşü doğru değil”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Konuşmasının başında kadınlara seslenen CHP Lideri,  “CHP insanı insan olarak bilir, insan hakkını sonuna kadar savunur. Kadınlara sesleniyorum, sizin demokrasi hakkınızı savunmak benim namus borcumdur. 12 yılda 7127 kadın öldürüldü. Bunların dünyası çıkar üzerine inşa edilmiştir. Ne dediler? 'Kabataş'ta bir kadın var başörtülü. 80-100 erkek bu kadına şiddet uyguladı.’ Sözde Kabataş olayıyla ilgili utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorlar. Bu nasıl bir hükümettir ki, 80 kişinin saldırdığı bir olayda failleri yakalayamıyor? Hayatları yalan. Bunların hayatı ve söylemleri yalan üzerine inşa edilmiştir. En büyük yalancı da Kaç-Ak Saray'da oturmaktadır. Başbakan 'araştırın' dedi. Cumhuriyet çok büyük bir gazetecilik görevi yaptı. Kabataş yalanına inanan AKP'li kardeşlerime soruyorum, nasıl oluyor da hala failleri bulunamıyor? Utanmadan, sıkılmadan hala Kabataş'ı gündeme getiriyorlar. Çünkü bunlarda ar damarı yok. Kabataş yalanı açıkça ortaya çıktı. En büyük yalancı da Kaçak Saray'da oturuyor” dedi.

FABRİKALAR NEDEN KAPATILDI

Cumhuriyetin kuruluşundan hemen sonra şeker fabrikaları kurulduğunu ancak bu fabrikaların AKP iktidarı döneminde kapatıldığını savunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Şeker fabrikaları kapatıldı. Neden? Nişasta bazlı şeker üretmek için. 2014’te 996 bin ton şeker ithal edildi. Sen benim ülkemdeki fabrikaları kapatıyorsun, işçileri çıkarıyorsun ve dışarıdan şeker getiriyorsun. Bunun adına da AKP’nin ekonomi politikası denecek. Batsın senin projen. Engelliyorlar, kota koyuyorlar, şeker pancarı ekmeyeceksin diyorlar. Şekeri pancardan üretebileceğimiz halde dışarıdan mısır alıyoruz.

TEK KAYBEDEN TÜRKİYE

Ertesi gün Türkiye 5’li kırılgan ekonomi haline geldi. Sormak lazım, ekonomi o kadar güçlüydü de Türkiye ekonomisi nasıl kırılgan hale geldi. Sanayi üretimi düştü. Davutoğlu’nun bunlardan haberi yok. Hayal aleminde yaşıyor. Kuş gibi uçuyor, ayakları yere basmıyor. Bu sanayi üretimi neden düştü? Senin izlediğin ekonomi politikasından düştü. Bir devlet akılla yönetilir. Palavrayla yönetilmez. Yılbaşından 9 Mart’a kadar TL’deki devalüasyon yüzde 11,4. Kim yaptı bunu? Kim yönetiyor bu ülkeyi? Endonezya’da 5,3. Meksika 4,7, Bizden daha büyük kaybı olan yok. Borsa da 5,9 değer kaybetti. Diğer ülkelerin tamamında borsalar yüzde 5 değer kazanmış. Tek kaybeden Türkiye”

CHP'nin grup toplantısında, Ergenekon davasından yaklaşık 5 yıl hapis yatan Emekli Albay Dursun Çiçek ve Gazeteci Eren Erdem de CHP'ye katıldı. Çiçek ve Erdem'in rozetini Kılıçdaroğlu taktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.