TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Velilerden tepki açıklaması

İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki Salih Dede Anadolu Lisesi'nde iki müdür yardımcısı ve bazı öğretmenlerin gerekçesiz olarak yerlerinin değiştirildiğini öne süren veliler, duruma tepki gösterip basın açıklaması yaptı. Veliler, değişikliklerin durdurulmasını talep etti

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Velilerden tepki açıklaması

Salih Dede Anadolu Lisesi önünde saat 11.00 sıralarında bir grup veli, iki müdür yardımcısı ve bazı öğretmenlerin gerekçesiz olarak yerlerinin değiştirildiğini, geçici olarak başka okullara gönderildiklerini öne sürerek basın açıklaması yaptı.

Veliler adına konuşan Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Orhan Yüce, Milli Eğitim Bakanı ve Milli Eğitim Müdürü'ne de karne verilmesi gerektiğini savundu.

Yüce, “Bakan ve müdüre karne verseniz, 4+4+4 ile 8 yıllık eğitimi parçaladığı, laik ve bilimsel eğitim yerine, dini eğitimi zorladığı, okul müdürlerini kendi siyasi görüşüne göre getirdiği için kaç verirdiniz? Salih Dede Anadolu Lisesi Müdürü'nün değişmesine, müdür yardımcılarından Bahattin Tuzcu'nun gönderilmesine, Halit Uzun'un gönderilmek istenmesine kaç verirdiniz? İktidarın, eğitim ve çocuklarımızı siyasetin oyuncağı yapmasına sessiz kalmayacağız. Çocuklarımızın aydınlık geleceği için laik bilimsel ve parasız eğitimi savunacağız. Okullarımıza mescitten önce, laboratuvar, kütüphane, okuma odaları, spor salonları açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından veliler dağıldı. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.