TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aday Dr Duman’ın ücretsiz sağlık vaadi

Dr. Erdal Duman İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adaylığını CHP İl Başkanlığı’nda açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aday Dr Duman’ın ücretsiz sağlık vaadi

ANIL YIKGEÇ

İç Hastalıkları Endokroloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdal Duman İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adaylığını CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Açıklamaya doktor arkadaşları, ailesi ve üyeler katıldı.

Erdal Duman bir hekim olarak neden milletvekili adayı olmak istediğini açıklayarak sağlık ve çevre ile ilgili sorunlara dikkat çekti.

Şeker, tiroid, obezite gibi kronik hastalıklar üzerine uzmanlaşmış olan Duman, “Çevre kirliliği, sağlıksız katkılı gıdalar sağlımızı bozarken, devletin kötü sağlık politikaları ve ekonomik bozukluklar sağlık sorunlarını çözülemez hale getirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kemer sıkması nedeniyle hastalar, tüm ilaçlara ulaşamazken, hastanelerde gerekli birçok tıbbi malzeme devletin ödeme kapsamından çıkartılması nedeniyle ödenmemektedir. Herkes için ücretsiz olması gereken sağlık paralı hale gelmiştir. Sağlık Bakanlığı sağlığın ‘parasız’ olduğunu iddia ederken, hastaların ceplerinden fark ettirilmeden takip, tetkik ve ilaç fark ücretleri alınmaktadır. Sağlığa ayrılan kaynak yetersiz olduğu gibi sağlık özelleştirilerek ve politize edilerek ciddi anlamda kaynak israfı sağlanmıştır” dedi.

SAĞLIKTA ÜLKE POLİTİKASI OLMALI

Sağlık çalışanları hedef haline getirildiğini, hekimlerin çalışma koşulları zorlaştırılırken alternatif tedavi altında şarlatanlık teşvik edildiği ifade eden Duman, gelişmiş ülkelerin kullanmadığı malzeme, ekipman ve cihazların kullanımının zorunlu hale getirilerek sağlıkla ilgili risk artırıldığını belirtti.  Sağlıkta bir ülke politikası yerine yandaşlara yönelik kayırma politikası olduğuna vurgu yapan Duman, “Günübirlik yönetmelik yasal değişiklikler bunun en güzel örneğidir. Çin gribine karşı alınan ve kullanılmayan milyar dolarlık aşıların hesabını kim verecektir. Çocuk mamalarında genetiği değiştirilmiş mısır tespit edilen bir ülke olduk” dedi.

Üretimi azalan bir ülke haline geldiğine dikkat çeken Duman, “Yağmalanan kentsel rantlar, birlikte ciddi kentsel sorunları da beraberinde getiriyor. Küçük bir yağmurda sellerle birlikte insanlar ölüyor. Yatırım adı altında batının kirli sanayileri ülkemize yerleştiriliyor. Ara ürün üretimi yerine fason üretimi sağlayan dev binaları güzelim tarımsal alanlarımıza yerleştirdik. Cumhuriyetle birlikte kurulan ülkenin simgesi kuruluşlar özelleştirme adı altında haraç mezat satıldı, satılıyor” dedi.

BASKILAR ARTIYOR

Duman, ülkenin doğal kaynaklarının hızla tüketildiğine dikkat çeken Duman, toprağı suyu havası kirli bir ülke haline gelindiğin, kendi kendine yeten 7 ülkeden tarım ürünü ithal eden ülkeye dönüldüğünü ve ihraç ürünlerinin toksik tarım ilacı dozlarından dolayı geri gönderildiğini belirtti.

Her alanda baskının arttığını da vurgu eden Duman, şöyle konuştu: “Özgür basının sesi kısılmaya çalışılıyor. Dünyada İran'da, Çin'de ve Kuzey Kore'de bile olmayan uygulamalarla yüzlerce gazeteci tutuklandı, basın kurumu kapatıldı ya da baskıya uğratıldı. Telefonlar dinleniyor özel hayat taciz ediliyor. Küçük çocuklar eylemci diye ağır cezaevi koşullarında tutuluyorlar. Pozantı'da tutuklu çocuklara tecavüz bu ülkenin utancıdır. Bunu haber yapan gazeteci devletin mahremiyetinden yargılanıyor. Dünyada dışlanan alay edilen bir ülke olduk. 4 yıl önceki seçim konuşmamda ‘Mısır ve Tunus'a benzemeye başladık’ demiştim şimdiyse daha da kötüye gidiyoruz. Annelerin babaların korkusu yeni Özgecanlar, Fıratlar, Medeniler, Ceylanlar, Ali İsmailler, Berkinler olacak mı? İnsanlar üniversitelerde liselerdeki çocuklarının yaşamlarından kaygı duyuyorlar.

TOPLUMSAL BARIŞ SAĞLANMALI

Kadına yönelik şiddet hepimizin ortak yarasıdır. Ne yazık ki bu konu da dünyada ilk sıralarda yer almaktayız. Öncelikli olarak toplumsal barışı sağlamak zorundayız. Kimseyi ötekileştirmeden, ezmeden, yok saymadan, temel insani değerlerde buluşmak, ortak amacımız olmalıdır. Hepimiz aynı gemideyiz başka gidilecek ülke yok. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal'in hedefi olan ‘Muassır Batı Medeniyeti’ni CHP ülkede kuracaktır. Özgürlükçü, barışçıl, insana, doğaya, emeğe saygılı bir ülke sadece bizim değil komşularımızın da rüyasıdır. Bu dünya da biz emanetçiyiz dünyayı temiz ve güzel bir şekilde geleceğe bırakalım. Geleceğin Türkiyesi'nde çocuklar ölmesin.”

Seçilirse en fazla iki dönem için vekil olacağına söz veren Duman, “Yeni Anayasa halkın talep ve isteklerini doğrultusunda, tüm siyasi partilerin mutabakatıyla oluşturulmalıdır. Yerel yönetimler güçlendirilmeli ve bireysel hak ve özgürlükler genişletilmeli” diyerek sözlerini bitirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.