TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

200 yataklı yeni hastane

Civas Cıvata A.Ş.’nin Bayraklı’daki arazisine yapılacak 38 katlı gökdelen, iş adamı Mehmet Soyer’in itirazına takılınca plan tadilatına gidilerek; bina yüksekliği 14 kata çekildi. Projeye bir de 200 yataklı tam teşekküllü hastane ilave edilince plan değişikliği bu kez Bayraklı ve Büyükşehir Belediye meclislerinden oy birliği ile geçti

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
200 yataklı yeni hastane

İzmir’in devlet hastanesi bulunmayan tek metropol ilçesi Bayraklı, aile bireylerinin gökdelen kavgasından 200 yataklı bir hastane kazandı. Civas Cıvata A.Ş ve ortaklarının Bayraklı’daki arazisi üzerine bir müteahhitlik firmasının yapmak istediği 38 katlı gökdelen, Soyer ailesinde anlaşmazlığa neden oldu. Bu konuda Civas Cıvata A.Ş. yönetimi ve aile bireyleri ile ters düşen arsa hissedarlarından iş adamı Mehmet Refik Soyer, gökdelenin bölgenin siluetini bozacağını gerekçe göstererek, plan değişikliğine itiraz etti. Plan değişikliği Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediye meclislerinde onaylanmış olmasına rağmen, kararın askı sürecinde yapılan bu itiraz haklı görüldü ve değişiklik iptal edildi.

BAYRAKLI’NIN HASTANEYE İHTİYACI VAR

Gökdelen projeleri ‘Soyer’ engeline takılan Civas Cıvata A.Ş. yönetimi ve müteahhitlik firması, bu projeden vazgeçti ve yeni bir çözüm arayışına girdiler. Bayraklı’daki hastane ihtiyacını ve bu yöndeki talepleri de değerlendiren arsa sahipleri, araziyi sağlık hizmetlerinde kullanmak üzere yeni bir projede karar kıldı. Yeni projede kat yüksekliği 14 kata çekildi ve projeye 200 yataklı bir de hastane eklendi. Müteahhitlik firmasının yeni proje için yaptığı plan tadilatı başvurusunu görüşen Bayraklı Belediye Meclisi, ilçenin hastane ihtiyacını dikkate alarak bu kez plan değişikliğini oybirliği ile geçirdi. Son toplantısında İzmir Büyükşehir Meclisi’nin de gündemine gelen plan değişikliği; burada da oybirliği ile geçti.

SAĞLIK BAKANLIĞI ‘OLUR’ VERDİ

Edinilen bilgiye göre ise İzmir Büyükşehir Belediyesi, projede bir de hastane bulunduğu için Sağlık Bakanlığı’ndan da görüş sordu. Bakanlığın, bölgede sağlık hizmetlerine ihtiyaç bulunduğunu belirterek olumlu görüş bildirmesi ve komisyonlardan olumlu görüş gelmesi üzerine plan değişikliği talebi, AK Partili meclis üyelerinin de muhalefetine takılmadan oybirliği ile geçti. Böylece Civas Cıvata A.Ş. ortakları arasında yaşanan gökdelen kavgası, Bayraklı’ya yaramış oldu. İlçe olduğunda beri devlet hastanesi bulunmayan, sağlık hizmetlerinde büyük oranda diğer ilçelere bağımlı olan Bayraklı; bu kavgadan 200 yataklı, İzmir’in en büyük özel hastanelerinden birisini kazanarak çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü’nün çeşitli engellere takılması ise ilçenin hastaneye olan ihtiyacını daha da arttırmıştı.

KARABAĞ: KAMU YARARI VAR

Yeni projeye ilişkin soruları yanıtlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kamu yararı bulunduğu için parsel bazındaki imar değişikliğine onay verdiklerini söyledi. Karabağ; “Kentin merkezi yerinde böyle bir konut alanı; kentin ihtiyacı olan bir hastane alanına ve sosyal tesise dönüştürülüyorsa, burada kamu yararı söz konusudur. Nasıl konut alanı yeliş alana dönüştüğünde bunda kamu yararı varsa, hastane alanına dönüşmesinde de kamu yararı vardır. Daha önceki plana itiraz eden Sayın Soyer, şimdi kalkıp buna ‘hayır’ mı diyecek” diyerek tepkisini ifade etti. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.