TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahalleli korkuyor

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeyiz.  Mahallemiz 1988 yılında Kazımkarabekir Mahallesi’nden ayrılarak kuruluyor. Mahallemizin muhtarı ise ikinci dönemini yapmakta olan Talib Doğan. Mahallemiz orta ve altı gelir düzeyinde vatandaşların yoğunlukta yaşadığı bir yer durumundadır. Mahallemiz kentleşme anlamında belli başlı sıkıntılar yaşıyor. Yeşil alanı yeterli bir mahalle olduğunu söyleyebilirim.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2015 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mahalleli korkuyor

TANER UYANIKER

Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en önemli problem olarak başıboş sokak hayvanları geliyor. Köpeklerin vatandaşlara saldırdığını belirten mahalle muhtarımız Doğan, birkaç vatandaşın ısırıldığını bir vatandaşında bu olaydan dolayı kolunun kırıldığını söyledi. Mahalle sakinlerinin bu konu hakkında çok fazla şikayette bulunduklarını belirtti

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz  Karabağlar’ın Ali Fuat Cebesoy Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ikinci dönemini yapmakta olan memur emeklisi Talib Doğan. Mahallemiz 1988 yılında Kazımkarabekir Mahallesi’nden ayrılarak kuruluyor. Mahalle kentleşme anlamında belli alanları olarak çok fazla bir sorun yaşamıyor. Belli, başlı sorunlar burada da göze çarpıyor. Mahallemizde yoğunluklu olarak Konya ve Erzurum illerinden insanlar yaşıyor. Buna rağmen Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarda barınıyor. Mahallemiz orta ve altı gelir düzeyinde vatandaşların yoğunlukta yaşadığı bir yer durumundadır. Mahalle muhtarımız mahallenin en büyük sorununun sokak hayvanları olduğunu dile getirdi. Köpeklerin vatandaşlara saldırdığını belirten mahalle muhtarımız Doğan, birkaç vatandaşın ısırıldığını bir vatandaşında bu olaydan dolayı kolunun kırıldığını söyledi. Bunun dışında mahallemizde park sorunu bulunuyor. Yeşil alanın bol olduğu mahalleye birkaç tane daha park yapılması gerektiğini vurgulayan Doğan, bununla ilgili başvuruların olduğunu ve olumlu cevap aldıklarını söyledi.

Muhtar olma süreciniz nasıl gelişti?

Uzun yıllardır aynı mahallede yaşadığım için insanlar beni tanıyordu. Emekli olduktan sonra halkın böyle bir isteği oldu. Ben de adaylığımı koydum. Seçimi kazanarak 2 dönemdir bu görevi sürdürüyorum.  Görevimden memnunum halk da memnun.

“KÖPEKLER SALDIRIYOR”

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Sokak hayvanlarıyla ilgili sıkıntılarımız var. Köpekler mahalle sakinlerine saldırmaktadır. Bazı vatandaşlarımız ısırılmıştır. Bir kadın vatandaşlarımız köpeklerin saldırması sonucunda kolunu kırdı. Çok sayıda başıboş köpek bulunmaktadır. Mahalle sakinleri bu konuda çok rahatsızlar ve şikayet ediyorlar. Bununla ilgili başvurularımız oluyor ama belediyelerin yapacak bir şeyleri de yok. Belediye topluyor kısırlaştırıp mahalleye geri bırakıyor. Bu sokak hayvanlarıyla ilgili TBMM’de bir kanun çıkması gerekiyor. Bu konuda bir şeyler yapılması gerekmektedir.

Mahallemizde çok sayıda yeşil alan bulunmaktadır. Bu yeşil alanların değerlendirilerek park yapılmasını istiyoruz. Parkımız var ama yetersiz kalıyor. 2-3 tane daha park gerekmektedir mahallemize. Mahalle sakinlerinin de bu yönde istekleri bulunmaktadır. Bununla ilgili belediyeye başvuruda bulunduk. Bu konu hakkında da sık sık görüşüyoruz. Park yapılacağını söylediler. Biz de parkın yapılmasını bekliyoruz.

Bazı kaldırımlarımız bozuktur. Yayaların geçtiği yerlerde sorunlar var. Bazı kaldırımlar yollara sıfırlanmış durumdadır. Yeni yapılan yollarda kaldırımlar bulunmuyor. Bu konu hakkında da isteklerimizi yetkili birimlere bildirdik. Gerekli şeylerin yapılacağını düşünüyorum.

“MAAŞLAR YETERSİZ”

Muhtarların sorunları nelerdir?

Muhtarların aldıkları maaşlar yetersizdir. Ben emekliyim kendi geçimimi bir şekilde sağlıyorum. Ama bazı muhtarlar için bu 890 lira maaş yetmiyor. Muhtarlığımızın da giderleri bulunmaktadır. Ayda ortalama elektrik, su, internet ve telefona 200 lira gidiyor. Bir de buna klima giderleri ekleniyor. Onun masrafı bile 100 liradan aşağı gelmiyor. Bu masraflarla muhtarlara bir şey kalmamaktır. Nüfus müdürlüğü çoğu hizmeti kendi üzerine aldığı için muhtarların yan gelirleri de azaltılmıştır. Tebligat kanununda da sıkıntılarımız bulunmaktadır. Postacı getirip evrakları bize bırakıyor. Bazı vatandaşlarla bu konu nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlar ‘neden bize haber verilmedi ya da neden bizim eve getirmedin’ diyorlar. Aramızda sorun yaşıyoruz. Bu kanunun değiştirilmesi gerekiyor.  Muhtarın böyle bir sorumluluğu bulunmuyor zaten. Bunun dışında muhtarların yetkileri çok yetersizdir. Yetkilerin biraz daha artırılması gerekir.

“MUHTAR MAHALLE İÇİN OLMAZSA OLMAZIDIR”

Mahalle için muhtarlar neyi ifade eder?

Mahalle sakinleri için muhtar bir güvenin ifadesidir. Muhtarlık mahalle için hizmetin ön ayağıdır. Mahalle sakinleri bütün sorunlarında bize gelirler. Biz de onların sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalışırız. Muhtar bir mahalle için olmazsa olmazıdır.  Muhtardan daha iyi mahalleyi kimse tanıyamaz. Muhtar mahallenin tüm sorunlarına hakimdir. Mahalle sakinlerinin istek ve sorunlarını tek bir elde toplayarak yetkili birimlere iletir. Muhtarlıklar olmasa insanlar devlet kurumlara bireysel başvuru yapmak zorunda olur. Bu da o kurumlarda yığılma yapar. Muhtarlık ise bu sorunları tek seferde iletir. Muhtar mahallenin abisi, babası konumundadır. İnsanlara yardımcı olmaya çalıyoruz. Vatandaşlar başkalarına anlatamadıkları sorunlarını gelip bize söylemektedirler.

KUTU

Talib Doğan Kimdir?

1956 yılında Tunceli’de dünyaya geldim. 1978 yılında İzmir’e taşındım ve 25 yıldır mahallemde ikamet etmekteyim. Muhtarlıkta ikinci dönemimi yapmaktayım. Muhtarlık görevimden önce devlet memurluğu yaptım. Öğrenim durumum lisedir. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.

KUTU

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallemiz 1988 yılında Kazımkarabekir Mahallesi’nden ayrılarak kuruluyor. 27 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Mahallede bir tane hastane, 1 tane ilkokul, 1 tane ortaokul, 1 tane meslek lisesi, 1 tane sağlık ocağı ve dini yüksek iktisat okulu bulunuyor.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu: 11000

Mahallenin seçmen sayısı: 7000

Mahallenin posta kodu: 35160

Mahallenin cadde sayısı: 2

Mahallenin sokak sayısı: 107

Mahallenin muhtarı: Talib Doğan

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.