TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu'ndan "40 Gün Raporu"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir Belediyesi'yle birlikte projelendirdiği Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temeli törenle atıldı. Son 40 gün içinde 15 ilçede gerçekleştirdikleri temel atma ve açılış törenlerini açıklayan Kocaoğlu, kalkınmayı topyekun değerlendirdiklerini söyleyerek seçim süreci başladığından bu yana, siyasetçilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan açıklamalarını "İl Müdürü vurdu, Müsteşar vurdu, DSİ Genel Müdürü vurdu. Adaylar ve Sayın Bakan her konuşmalarında Büyükşehir Belediyesi başkanını eleştiriyor” şeklinde ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu'ndan "40 Gün Raporu"

NİLGÜN TAZE

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi arasındaki ortak hizmet protokolü çerçevesinde yapımı planlanan ve maliyetinin yüzde 60'ı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Sarnıç Spor Salonu'nun temeli törenle atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun süredir yapmayı planladıkları salonun Sarnıç bölgesindeki yer problemi nedeniyle bugüne kaldığını ve bir yıl içinde de tesisinin biteceğini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sadece son 40 gün içinde Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı temel atma töreni, Narlıdere Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi temel atma töreni, Karşıyaka ve Konak tramvaylarının temel atma töreni, Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi ile alım sözleşmesi, Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Projesi temel atma töreni, Bergama Futbol Akademi Altyapı Tesisleri açılış töreni, Karabağlar Belediyesi Hizmet Binası açılış töreni, Gaziemir Ataevi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi açılış töreni, Bademli Fidancılık Kooperatifi ile alım sözleşmesi, Tire Süt Kooperatifi ile alım sözleşmesi ve Çiğli Çok Amaçlı Spor Salonu açılış töreni gibi etkinlikleri gerçekleştirdiğini dile getirdi. Temelini attıkları Gaziemir Çok Amaçlı Spor Salonu'nun ardından da hizmet ve yatırımlara yönelik törenlerin devam edeceğini belirten Başkan Kocaoğlu, 23 Mayıs Cumartesi günü Menemen Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı'nın, 24 Mayıs Pazar günü Seferihisar Kültür Merkezi'nin, 25 Mayıs Pazartesi günü Foça Bağarası Kültürevi'nin açılış törenlerini yapacaklarını, 27 Mayıs Çarşamba günü ise Kiraz İğdeli Kalkınma Kooperatifi ile alım sözleşmesi yapacaklarını açıkladı.  Kocaoğlu, Pazartesi gününden itibaren Yarımada Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde üreticilere koyun ve keçi, arı ve arı kovanı dağıtımlarına başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

“İZMİR’İ BİLMİYOR DEMEDİM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, seçim süreci başladığından bu yana, siyasetçilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan açıklamalarına dikkat çekerek, "Biz yaptıklarımızı anlatarak sizlerden oy talep etmeye çalışıyoruz. Yerel yönetimler hizmetleriyle vatandaşlarına dokunur ve yine hizmetleriyle de destek talep ederler. Bu doğru ancak seçim başladığından beri önüne gelen Büyükşehir Belediyesi’ne vuruyor. İl Müdürü vurdu, Müsteşar vurdu, DSİ Genel Müdürü vurdu. Adaylar ve Sayın Bakan her konuşmasında mutlaka Büyükşehir Belediyesi'ni ve başkanını eleştiriyor. Sonra da diyor ki, 'Sen cevap verme. Sen benim söylediğim bu yanlış ve amaçlı bilgiyi kabullen, İzmirli de kabullensin’ diyor. Böyle bir şeyin olamayacağı, bu yaklaşıma en münasip dille cevap verilmesi gerektiği bir gerçektir. Ben 'Sayın Bakan İzmir'i bilmiyor' demedim. 'Sayın Bakan Körfez Projesi'ni bilmiyor' dedim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı çevre ile ilgili bir toplantıda 'Gediz'in kurutulması için proje hazırlıyoruz' dedi. Ama Sayın Bakan Çevre ve Orman Bakanı iken, '31 Aralık 2012'de Gediz'de balık tutacağız' demişti. Sayın Bakan Körfez'le ilgili ÇED Raporu için 'bilimsel çalışma yaptıracağım, Körfez'i ben kurtaracağım' dedi oysa bu çalışma devletin diğer bir birimi olan TCDD ile Büyükşehir Belediyesi ortak dolarak yaptı. Bu gerçeği defalarca dile getirdim.  Gördes Barajı'na su verilmeye başladığında ‘Arıtmayı yetiştiremedi. İshale hattını da Kocaoğlu değil biz yaptık’ dediler. Hepsini anlatacağım. İshale hattıyla suyun gelmesi çok zaman alıyor. Biz bir taraftan söz verdiğimiz şekilde arıtmanın projesini yaparken bu suyu daha kısa sürede nasıl getiririzin hesaplarını yaptık. Coğrafya ve yön bilgim fena değildir. O zamanki genel müdürümüz Hamdi Alparslan ve yetkili arkadaşlarla beraber helikoptere bindik ve Gördes’e gittik. Barajda çalışmalar devam ediyordu. İZSU'nun yaptığı 1650 metrelik isale hattından Sarıkız'daki arıtmaya hat yaptık. Zaten Sarıkız’dan Manisa Üniversitesi’nin olduğu yere, oradan da Yahşerli’ye ve Yahşerli’den de Cumhuriyet deposuna su gidiyordu. Gördez Barajı’nda su tutulmaya başladığından beri İzmir’e su kullandırıyoruz. Dedik ki acil olarak 30 kilometreyi bitirsinler. Kalanı 110 kilometre, 80 kilometresi devam eder. Biz buraya bir arıtma yapalım. Bu arıtmayı Belkahve’ye transfer ettiğinizde Sarıkız kuyularından çektiğimiz suları bu arıtmadan geçiririz dedik. Bu kararı vererek uygulamaya başladık ve arıtmayı bitirdik.  Gördes Barajı'nda su tutulmaya başlandığından beri, İzmir'e ne kadar su verildiyse arıtmadan geçirerek kullandırıyoruz. DSİ Genel Müdürü gelmiş demiş ki, 'bunlar yapamadı'. Ya haberi yok, ya manipülasyon yapıyor" açıklamasını yaptı.

“ASGARİ ÜCRET BİN 500 TL OLACAK”

Başkan Kocaoğlu, bazı siyasilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretin bin 500 TL'ye çıkarılması yönündeki taahhüdüne karşılık, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki ücretleri gündeme getirmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanların ücretlerinin bin 500 TL’nin üstünde olduğunu söyledi. Sataşma olmadığı ve genel siyaset malzemesi yapılmadığı müddetçe işlerini yapmaya devam edeceklerini belirten Kocaoğlu, “Açıklamalarımızdan rahatsız olanlar bizi genel siyasetin içine çekemeyeceklerdir. Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok. Bir taraftan tramvay yapıyoruz, bir taraftan çok amaçlı salon yapıyoruz, bir taraftan çiftçiye, üreticiye koyun, keçi, fidan dağıtıyoruz, bir taraftan opera salonları, kongre merkezleri, fuar yapıyoruz. Kısacası kalkınmayı topyekun gerçekleştiriyoruz. Şuanda da açılışını yaptığımız bu tesisin başta kadınlarımıza, çocuklarımıza ve İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise İzmir'deki çok amaçlı salonların en büyüğünü inşa ettiklerini ve  3 bin öğrenciyle İzmir'in en büyük dershanesini işlettiklerini, okulların bakımını yaptıklarını, 40 kişilik bir sağlık ekibiyle hastalara evde baktıklarını da ifade ederek, "Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Gaziemir’de hiç heykel yokken 20'ye yakın heykel dikildi, kültür yayınları, müzeler, spor salonları yapıldı. 3 bin öğrencisiyle İzmir'in en büyük dershanesini işletiliyor. Okulların bakımını yapıldı ve 40 kişilik bir sağlık ekibiyle hastalara evde bakılıyor” ifadelerini kullandı.

İzmir'de yapılan 27. çok amaçlı salon olarak yaklaşık 3 bin m² alan üzerine inşa edilecek Sarnıç Spor Salonu'nun 4 milyon TL'lik maliyetinin yüzde 60'lık kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Çok amaçlı kullanıma yönelik projelendirilen salonun çevresinde ise 1.500 m² yeşil alan ve 2 bin m² otopark alanı planlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.