TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıkılması an meselesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar, Kazım Karabekir Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ikinci dönemini gerçekleştirmekte olan Muharrem Gülgü. Mahallede daha çok orta ve altı gelir düzeyine sahip vatandaşlar ikamet ediyor. Ulaşım ve bakımsızlıktan dolayı sıkıntının olduğu gözlemlenen mahallede en büyük tehlike ise, Atsushi Miyazaki parkında bulunan iki tane elektrik trafosunun yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olması

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıkılması an meselesi

TANER UYANIKER

Karabağlar- Kazım Karabekir Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Kazım Karabekir Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ikinci dönemini gerçekleştirmekte olan Muharrem Gülgü. Muhtarımızın dedesi 30, babası ise 15 yıl boyunca muhtarlık görevinde bulunmuş. Ailesinin 3. kuşak muhtarı konumunda. Mahalle sakinlerinin bu aileye bakışlarının ne kadar olumlu olduğunun da bir göstergesi durumunda. Mahallemize ilk muhtarlık 1962 yılında kuruluyor. Mahallemizde daha çok orta ve altı gelir düzeyine sahip vatandaşlar ikamet ediyor. Ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıkları gözlemleniyor. Otobüsler seyrek aralıklarla vatandaşlara hizmet veriyor. Mahallemizin bunun dışındaki sorunu, Atsushi Miyazaki parkında bulunan iki tane elektrik panosunun yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olması. Onu taşıyan duvarın yan durduğunu belirten Gülgü, “Her an duvar göçebilir ve bunun sonucunda ölümlü vakalar meydana gelebilir” dedi.

 Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Kazım Karabekir Mahallesi. Mahallemiz daha çok orta ve altı gelir düzeyine sahip bireylerin ikamet ettiği bir yer görüntüsünde. Karabağlar’ın eski mahallelerinden birisi olan mahallemiz 1962 yılında kuruluyor. O dönem için Yeşilyurt’un tek mahallesi konumundayken ilerleyen yıllardan buradan 10 mahalle daha çıkıyor. 1962 yılında kurulan mahallemizi 1963 yılından beri tek bir aile yönetiyor. Mahallemizin şimdiki muhtarı olan Muharrem Güler muhtarlıkta ikinci dönemini icra etse de, dedesi 30, babası ise 15 yıl boyunca bu koltukta oturmuş. Bu kadar uzun süredir tek bir ailede olması iyi hizmetin göstergesidir. Mahallemizin şikayetlerinden birisi yeterli derecede temizlik personelinin olmamasından kaynaklanan kirlilik. Bütün Yeşilyurt’u 4 süpürge elemanının, 10 parkı ise tek kişinin temizlediğini söyleyen muhtar Gülgü, bu eleman azlığı sonucunda yeterli hizmetin eksik kaldığını söylüyor. Mahallemizin asıl sorunu ise, Van depreminde hayatını kaybeden japon Atsushi Miyazaki’nin adını alan Park’ta bulunan iki elektrik trafosunun yıkılmak üzere olması. İstinat duvarının çökmek üzere olduğunu belirten Gülgü, “TEDAŞ’a durumu iletmemize rağmen böyle bir bütçemiz yok dediler. Belediye zaten benim alanıma girmiyor diye bakmıyor. O trafolar göçerse tüm elektrik sistemi gidebilir, bunun yanında orada bulunan vatandaşlarda hayatını kaybedebilir. Böyle ciddi bir olayın es geçilmesine anlam veremiyorum” dedi.

52 YILLIK MUHTARLIK

Muhtar olma sürecinden bahseden Gülgü, bu kararı vermesinde dedesinin ve babasının daha önce bu görevde bulunmasının etkili olduğunu ifade etti. Gülgü, “Aile olarak mahalle kurulduğundan beri muhtarlık yapıyoruz. Bunun yanında burada doğup büyümem ve mahalleyi çok iyi tanımam etkili oldu. Mahallenin sorunlarını biliyordum. Muhtarlığa aday olurken hep mantık çerçevesinde sözler verdim. Yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim. Mahallemde herkesin faydalanacağı sosyal projeler üretmek isteğindeydim. Bunları da yapmaya gayret gösteriyoruz. Bunun yanında bana oy veren tüm vatandaşlara karşı mahcup düşmemek için çalışıyoruz” dedi.

PARKTA ÖLÜM TEHLİKESİ!

Van depreminde hayatını kaybeden japon Atsushi Miyazaki’nin adını alan Park’ta bulunan iki elektrik trafosunun yıkılmak üzere olduğunu söyleyen Gülgü, buraya önlem alınmasını istedi. Gülgü, “Bu trafoların her biri 20 ağırlığındadır. Bu trafolar yan yatmış durumda. Bu trafoyu taşıyan istinat duvarı kaymış bir vaziyette. Her an yıkılabilir. Eğer burası yıkılırsa bütün hatlar patlar. Bunun yanında bu trafolar parkta bulunmaktadır ve insanların yoğun olduğu bir saatte yıkılırlarsa çok sayıda vatandaşın zarar görmesine neden olabilir. Bunu defalarca TEDAŞ’a bildirdik bize cevap olarak ‘bütçemiz yok’ dediler. Eğer yıkılırsa nasıl bir açıklamada bulunacaklar? Belediyeye söylediğimizde bize haklı olarak kendilerinin görev alanına girmediğini söylüyorlar. Bu durumda mahalleli olarak kaderimizi bekliyoruz” diye konuştu.

TEMİZLİKTE SORUN…

Temizlik işleriyle ilgili olarak sorun yaşadıklarını söyleyen Gülgü, “Karabağlar’da 367 kişi temizlik işlerine bakıyor. Bunların 100 kişisi zaten ortalıkta görünmüyor. Yeşilyurt’ta sadece 4 kişi yerleri süpürüyor. Bu kişiler haliyle her yere yetişemiyor. Bu da mahallede kirliliğe neden oluyor. Mahalleli kendi evlerinin önlerindeki çöp koyteynırlarnı başka komşusunun evinin önüne ittiriyor. Öteki orada istemiyor. Buna bir çözüm bulmaları gerekmektedir. Karabağlarda bir tane çöp süpürme aracı var. Bu araçta tüm Karabağlar’a yetmemektedir. Mahalle sayısıyla orantı aldığımızda 58 günde bir aracın geldiği anlamına geliyor. Yeşilyurt’ta bulunan parklarda 10 parka 1 tane personel düşüyor. Bu kişi bu kadar parka nasıl baksın. Haliyle hepsine yetişemiyor. Bunun sonucunda parklarımız haliyle bakımsız bir halde oluyor” dedi.

Sokak hayvanları ve TEDAŞ’tan şikayet eden muhtar Gülgü, şunları söyledi: “Mahallemizde çok sayıda başıboş köpek bulunmaktadır. Bu köpekler insanlara saldırmaktadır. Çok sayıda vatandaşlar bu hayvanlar tarafından ısırıldı. Bu konu hakkında yeni bir kanun çıkartılmalıdır. Bunun dışında TEDAŞ’la ilgili problem yaşıyoruz. Sokak lambalarımızın bazıları yanmıyor. Bu konu hakkında bilgi vermemize rağmen uzunca bir süre bakımı yapılmıyor. Bu kurum devletin elindeyken daha iyiydi.”

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 13500

Mahallenin seçmen sayısı: 8650

Mahallenin posta kodu: 35370

Mahallenin cadde sayısı: 4

Mahallenin sokak sayısı: 63

Mahallenin muhtarı: Muharrem Gülgü

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallede 1962 yılında muhtarlık kuruluyor. Yeşilyurt’ta kurulan ilk muhtarlık olan mahallemiz sınırları Cennettepe’ye ve Limontepe’ye kadar dayanırken daha sonra 10 tane ayrı mahalleye ayrılmış. Mahallemizde sağlık ocağı ve cami bulunmuyor. Bunun yanında birer tane ilkokul, ortaokul ve lise bulunuyor.

Muammer Güler Kimdir?

1976 yılında İzmir’de doğdum. Doğma büyüme bu mahallede ikamet etmekteyim. Meslek lisesi mezunuyum. Evliyim ve bir kızım var. Muhtarlıktan önce matbaacılık sektörüyle uğraştım. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.