TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tehlike kapıda

İzmir Çiğli EVKA-5 Atatürk Mahallesinde, yollarda çökmeler ve kaymalar baş gösterdi. Özellikle son yağmurlarla birlikte yoldaki çökmelerin artması ve derin çatlakların oluşması sebebiyle bölgede çalışmalar başladı fakat bölgede oturan vatandaşlar çalışmalar boyunca geçici tahliye kararı bulunmasına rağmen kayma olan bölgede oturmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2015 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tehlike kapıda

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir'in Çiğli ilçesi Atatürk Mahallesi'nde 4 yıl önce üst üste yaşanan toprak kaymasının olumsuz etkileri sürüyor. İzmir ili, Çiğli İlçesi, Atatürk mahallesinde bulunan, 8809/12 sokak no:23/1 Güleç Apt., 8809/11 sokak No:6 Funda Sitesi C Blok Özlem Apt. arasında kalan zeminin çok meyilli olması ve 29.01. 2011 tarihinde aşırı yağışlarla suya doyması neticesinde meydana gelen heyelan nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanlarınca çeşitli tarihlerde tutanak düzenlenmişti. Düzenlenen tutanaklar neticesinde o bölgede bulunan apartman sakinleri için geçici olarak tahliye kararı çıkarıldı. Fakat çalışmaların başlamasına rağmen apartman sakinleri apartmanda oturmaya devam ediyor. Çalışmalar başladığından beri kaymalar ve çatlaklar da devam ediyor. TOKİ okulunun aşağısında bulunan TOKİ evlerinin orada da yollar kalkmaya başladı. O bölgede oturan vatandaşlar da aynı durumun kendileri içinde yaşanmasından endişe duyuyor.

“BURADA OTURAMAYA MECBURUZ”

Çalışmanın başladığı ve geçici tahliye kararının bulunduğu apartmanda oturan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, tahliye kararının çıkmasına rağmen hala evde oturmaya mecbur olduklarını söyleyerek, “Burası iki aydır böyle bu şekilde duruyor. Kooperatif burayı teslim ederken altta bulunan rögar borularını tam olarak oturtmadığı için bu sular buranın altına 10 senedir birike birike artık bu yolu böyle komple kaydırdı. Son iki aydır da bu şekilde devam ediyor. Belediye artık aralardan iyice su sızmasın diye iki haftada bir, ayda bir geliyor buraya asfalt atıyor. Yaklaşık bir ay önce ihalesi yapıldı, buranın çalışma başlayalı da 10 gün kadar oldu. Firma üç ay zaman vermiş burayı yapmak için. Buraya boydan boya 148 tane kazık çakıp perde beton ile yükseltip buranın kaymasını engelleyecekler. Belediye çalışma olduğun sürece herhangi bir kaza olduğunda mesuliyet kabul etmemek için her apartmana yazı astı. İnsanlar peki burada niye oturmaya devam ediyor? Buradaki insanların hepsi düşük gelirli insanlardır. Biz burada 350-400 liraya kirada oturuyoruz. Buradan gidip başka bir yerde geçici düzen kurmak herkes için sıkıntılı bir durum oluşturuyor. Süreç bu şekilde gitmeye devam ediyor. Son bir aydır bu durumu görenler gitmeye başladı. Sadece burada değil Atatürk Mahallesi’nin TOKİ bölgesinde de kayma var” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.