TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üretime teşvik devam edecek

Tarım ve gıda alanını stratejik bir sektör olarak gördüklerini söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, “Tarımsal desteklerde üretimi teşvik eden planlı tarım uygulamalarını, etkin gıda güvenliğine yoğunlaşarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Üretime teşvik devam edecek

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli seçim çalışmalarına devam ediyor. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun eşlik ettiği Kemalpaşa ziyaretinde Kerem Ali Sürekli, vatandaşlarla yeniden bir araya geldi. Kiraz hasadının yaklaşmasının beraberinde tarım konularına değinen Sürekli, AK Parti olarak stratejik bir sektör olarak gördükleri tarım ve gıda alanında köklü değişmeler yaptıklarını belirterek, “Tarım ve gıda alanında köklü değişimlere ve ilklere imza atarak, ülkemizin refahını, halkımızın mutluluğunu artırdık. AK Parti olarak birinci atılım döneminde tarımda yapısal dönüşüme ağırlık vererek, çiftçilerimiz için ekonomik ve sosyal boyutları birlikte ele alan bir anlayışı hayata geçirdik. Yaklaşık 6 milyon civarında insanımıza istihdam sağlayan tarımı, ülkemizin gıda güvenliği ve halkımızın sağlıklı beslenmesi açısından önemli bir sektör olarak değerlendirdik. Tarımsal desteklerde üretimi teşvik eden ancak sosyal boyutu da ihmal etmeyen yaklaşımımızı etkin gıda güvenliğine yoğunlaşarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

HİBEYİ ARTIRCAĞIZ

Tarım politikalarındaki çalışmaları özveriyle devam ettireceklerini söyleyen Sürekli, ikinci atılım döneminde neler yapacaklarını anlattı. Sürekli, “Bizler boş vaatler sunmak değil başarılarımıza yenilerini eklemek ve bu doğrultuda ilerlemek için varız. Sizlerle bunun için bir araya geliyor, sorunlarınıza çözüm oluşturmak için çabalıyoruz. 7 Haziran sonrasında da tarım alanında başarılarımıza yenilerini ekleyerek hedefimizde ilerlemeye devam edeceğiz. Tarımsal destekleri, 190 adet tarım alt havzasında mevcut su potansiyeli ve bitkilerin su tüketimini de dikkate alarak, alt havzalar düzeyinde, bölgesel ve ürün bazında düzenleyeceğiz. Destekleri, sosyal amaçlı ve üretim odaklı olarak belirleyecek; çevre ile bitki, hayvan ve insan sağlığını dikkate alacak; desteklerin etkinliğini izleyip değerlendireceğiz. Hibe alanında ise destekleri artıracak, tarım sigorta kapsamını genişleteceğiz” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.