TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lozan Antlaşması’nın 91’inci yılı

Lozan antlaşmasının 91.nci yılında, Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu anma etkinliği gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2014 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Lozan Antlaşması’nın 91’inci yılı

DİLEK BAKIRKAYNAK

Sevinç Pastanesi önünde toplanarak pankartlar, bayraklar ile birlikte Fuar Lozan kapısına yürüyen Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, Atatürk ve İnönü heykeli önünde Sancar Maruflu'nun temsilcisi olduğu kurumların da katıldığı tören sonrası İnönü evine ziyaret gerçekleştirdi.

“TÜRKİYE’MİZİN TAPU SENEDİ”

Konuya ilişkin olarak açılış konuşması yapan belediyeci, girişimci, demokratik kitle önderi ve bir halkla ilişkiler uzmanı olan Sancar Maruflu, Lozan Antlaşması’nın Türkiye’de hatta dünyada kutlanan tek antlaşma olduğunu dile getirerek, “Savaş kazanarak, milli mücadele kazanarak isteklerini masa başında kabul ettirttiği tek antlaşmadır. Bizim Türkiye’mizin tapu senedi. Onurumuz ve gururumuz. Bu onuru ve gücü yok etmek için mücadeleler veriyor emperyalistler. İzmirliler olarak bunu 44 yıldan beri kutluyoruz. Biz bunun sonuna kadar sahibiz. Bu onuru ısrarla ve inatla yaşayacağız” dedi.

“BAYRAMLAR DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ”

Özellikle 12 yıldan bugüne milli bayramların kutlanmadığı ve değersizleştirildiğini vurgulayarak konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Lozan ülkemizin birliğini, beraberliğini sağlayan, bugünkü parçalanan imparatorluktan sonra sınırlarımızı belirleyen bir antlaşma. O yüzden bu antlaşmanın önemi büyük. Binlerce yıl bu sınırlar içerisinde barış ve kardeşlik içerisinde refah içinde yaşamanın da mihenk taşı. CHP olarak Lozan’ı ve Lozan ruhunu savunan daha önceki anlaşmada imzası bulunan dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı İsmet Paşaya da rahmet diliyoruz. Onun kişiliği dürüstlüğü bize her zaman örnek olacaktır. Onun cumhurbaşkanlık koltuğuna bu değerlere inanmayan o koltuğu hak etmeyen yolsuzlukla anılan birinin aday olması hepimizi derinden üzmektedir. İzmir ve bütün ülke olarak bunu aşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve daha bir çok isminde yer aldığı anma töreni kısa kısa görüşlerini dile getiren konuşmacıların ardından son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.