TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marvak Davutoğlu'nu ziyaret etti

İzmir’de yaşayan yaklaşık 300 bin Mardinliyi temsil etmesi için, İzmir’den HDP hariç hiçbir siyasi parti milletvekili adayı göstermemişti

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2015 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Marvak Davutoğlu'nu ziyaret etti

HDP ise Anadolu Birliği Derneği Eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan’ı önce aday göstermiş daha sonra da aday tanıtım töreninde adaylığı iptal etmiş, Ademhan’ın YSK’ya istifa başvurusu yapmamış olmasından dolayı da adaylığı zorunluluk olmuştu.

Yıllardır milli görüş çizgisinde yer alan, AK Parti’nin belli kademelerinde görev yapmış İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı Başkanı, işadamı Rasim Kahraman ise AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuş, yapılan temayüllerde de destek görmüştü. Bu gelişmelerin üzerine İzmir’de yaşayan Mardinliler tarafından adaylığına kesin gözüyle bakılan Kahraman’ın aday gösterilmemesi Mardinlilerde şok etkisi yaratmıştı.

Davutoğlu Ankara’ya Çağırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz çarşamba günü İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Rasim Kahraman ve heyetini Ankara’ya davet etti, Başbakanlık konutunda yaklaşık bir buçuk saat heyeti ağırladı. Yapılan istişare toplantısı heyeti son derece memnun etti.

Başkan Kahraman: Kırgın Değilim

Heyetle tek tek sohbet eden Başbakan Davutoğlu’ndan sonra Rasim Kahraman söze girerek, “Sayın Başbakanım, aday adaylığım sürecinde İzmir’de güzel çalışmalar yaptık lakin nasip değilmiş adaylık kısmet olmadı. Gönlüm kırgın değil, davamıza inancım tamdır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hepinize olan bağımlılığım devam ediyor. Şahsım partimin ve sizlerin birer neferidir, bunu bilmenizi isterim” dedi.

Salih Erkek’ten Başbakan Davutoğlu’na Kadifekale Daveti

İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı, Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı, Yenigün gazetesi yazarı ve Yenigün TV Erkekçe programı yapımcısı Salih Erkek Başbakan Davutoğlu’yla yaptığı görüşmede, “Sayın Başbakanım saygınlığınız, nezaketiniz, hatırnazlığınız ve bizleri buraya davet etmeniz şahsımı, heyetimizi ve İzmir’de yaşayan yaklaşık 300 bin Mardinliyi memnun ettiğini bilmenizi isterim. 24 Mayıs günü İzmir’de yapacağınız miting öncesi veya sonrasında dernek başkanlığını yaptığım ve Mardinli vatandaşlarımızın çoğunlukta yaşadığı tarihi bölgemiz olan Kadifekale’ye gelmenizi, Kadifekale’den Agora’ya yapmak istediğimiz teleferik projesini görüp hayata geçirmenizi ve yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği Erkekçe TV programıma konuk olmanızı istirham ediyorum” dedi.

Başbakan Davutoğlu: Başbakanlık Ofisini Birlikte Açacağız

Erkek’in Kale davetine seve seve katılacağım cevabı veren Başbakan Davutoğlu daha sonra heyet aracılığıyla İzmir’e mesaj yolladı. “İzmir’deki Başbakanlık ofisimizi sizlerle, İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızla birlikte açacağız” diyen Davutoğlu, “Ayrıca tüm Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarıyla da bir araya geleceğim. Bizler Türkiye sevdalısı olarak Edirne’den Kars’a, Çanakkale’den Mardin’e, Batman’dan İzmir’e, yurdumuzun her kilometresinde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetkârıyız. Tek amacımız Türkiye’ye refah, istikrar getirmek, hizmet üretmektir. Geçmiş Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız bayrakla halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İzmir’e de Ömer Dinçer’in imtiyaz sahibi olduğu Yenigün gazetesi, Gazetem İzmir Haber Portalı İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ve Ege’de Bugün gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan aracılığıyla mesaj iletmek isterim. Öncelikle İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın tümüne sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İzmir halkı bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi hizmeti vereceğimizi unutmasınlar. Hizmet adamı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu ve daha nice değerli ismi İzmir’den aday gösterdik. Her bir adayımız İzmir’de yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edebilmek için var güçleriyle çalışacak insanlardır” dedi.

İzmir’deki Mardinlilere Sevgilerimi İletin

Davutoğlu heyete hitabının devamında şöyle konuştu: “İzmir’de yaşayan Mardinli vatandaşlarımıza gelince, hepsine saygı, sevgi ve selamlarımı iletin. Mardin yurdumuzun gözbebeğidir, insanları saygın ve hatırnazdır, vatanperverdir. Şahsen ben birçok toplantımı Mardin’de yaptım. Mardin’in eşsiz tarihi ve insanları benliğimde derin yer etmiştir. İzmir’de yaşayan Mardinli vatandaşlarımız İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman aday gösterilmedi diye üzülmesinler. Bizler yine birlikteyiz, Rasim Kahraman bir dava adamıdır, bizler kendisini kalbimize yazdık. Herkesin bunu bilmesini isterim. Benim başdanışmanım Hatem Ete de Mardinlidir. Gerek başdanışmanım Hatem Ete, gerekse İzmir İl Başkanımız Bülent Delican İzmir’deki vatandaşlarımızın hizmetindedir, günün 24 saati kendilerini arayabilirsiniz. Sizlere, İzmir Mardinliler Vakfı heyetine buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Durmak yok, yola devam…” (HABER MERKEZİ)

Kutu kutu kutu

Heyete Katılanlar

Rasim Kahraman

Salih Erkek

İsmail Bedir

Mehmet Sait Başdaş

Seyfettin Alptekin

Mucip Uludağ

Halil Arslan

Beşir Çoban

İdris Fidan

Cengiz Turan

Muhittin Kanat

Şemsettin Karadaş

İsmail Başdaş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.