TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palyatif Bakım Merkezleri çoğalıyor

İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Palyatif Bakım Merkezi’nin açılış törenini gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2015 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Palyatif Bakım Merkezleri çoğalıyor

EMİNE YALÇIN

Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Palyatif Bakım Merkezi’nin açılış töreni yapıldı. Törene başta İzmir Valisi Mustafa Toprak olmak üzere, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Bozyaka Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Serdar Bayrak, İzmir İli Güney Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu ve hastane çalışanları katıldı.

YILLARINA YAŞAM KATMAK AMACINDAYIZ

Açılış konuşmasını yapan Hastane Yöneticisi Doç.Dr. Serdar Bayrak, görevde bulundukları tüm süreçte “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düşüncesiyle hareket etmeye çalıştıklarını belirterek, hastaların ve insanların hayatları boyunca yaşadıkları tüm dönemde yanlarında olma gibi kutsal bir göreve sahip olduklarını söyledi. Özellikle yaşlı ve onkolojik hastalara yaşadıkları zor zamanlarda yardım eli uzatmak amacı ile Palyatif Bakım Merkezlerinin ciddi şekilde açılmakta olduğunu ifade eden Bayrak, “Merkezleri açarken tek bir amacımız var. Hastaların yaşamına asla yıllar katmak değil. Yıllarına yaşam katmak amacındayız. Bu şiarla hastanemizde Palyatif Bakım Merkezi’mizin açılış çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Palyatif Bakım Merkezi’nin açılmasında katkı koyan, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

ARTIK 65 YAŞA ERKEN YAŞLILIK DİYORUZ

İzmir İli Güney Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan da İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 17 yataklı Palyatif Bakım Merkezi’nin açılış törenine katılan herkese teşekkür ederek, son yıllarda kanser istatistiklerine baktıkları zaman son yıllarda bir artış gözlemlediklerini açıkladı. Özkan, “Yine son yıllarda tarama programlarında da bir artış var. Bu durumda kanser sıklığının artışına işaret ediyor. Bir yandan sağlık hizmetleri gelişirken diğer yandan da tedavi edici hizmetlerde de gelişmeler oluyor. Dolayısıyla yaşam süresi uzuyor. Artık 65 yaşa erken yaşlılık diyoruz. 80 yaşa kadar orta yaşlılık 80 yaştan sonrası ileri yaşlılık olmaya başladı. Avrupa’da son 40 yıla yakın bir zamanda gelişmeler meydana gelirken ülkemizde son 10 yıl gibi bir zamanda ilerlemeler kaydedildi” şeklinde konuştu.

YILLARA YAŞAM KATALIM

Palyatif Bakım Hizmetleri için İzmir’in övünebileceğini söyleyen Özkan, İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde; İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde:  12 Bayındır Devlet Hastanesi’nde:  7 Seferihisar Devlet Hastanesi’nde:  15 Selçuk Devlet Hastanesi’nde:  4 Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde: 17 olmak üzere toplamda 55 yatak bulunduğunu açıkladı. Türkiye’de ilk defa Çocuk Palyatif Merkezi’ni Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde 6 yataklı olarak planladıklarının müjdesini veren Özkan, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Toplam 122 yataklı Palyatif Bakım Merkezlerini İzmirlilerin hizmetine sunmaya çalışacağız. Palyatif Bakım Hizmeti verirken aslında hepimiz ayrı ayrı bir deniz yıldızı hikayesi yazıyoruz. Ama kumsalda bulunan tüm denizyıldızlarının yıllarına yaşam katabilmek için gerçekten bir araya gelmemiz lazım. El ele tutuşmamız lazım ki denizyıldızlarının yıllarına yaşam katalım.”

İŞLER HALE GELDİĞİNİ GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise Kamu Hastanelerinin sabit sermaye stoku denilen fiziki mekanlarının geliştirilmesinin herkes için öncelikli olduğunu söyleyerek, yapılan önemli çalışmaları gördükçe memnuniyet duyduklarını belirtti. Toprak, sözlerine şu şekilde tamamladı: “Palyatif Bakım Merkezi’nin protokolünü yaklaşık 1 yıl önce imzalamıştık. Yapılan çalışmaların kağıt üzerinde kalmadığını işler hale geldiğini görmekten mutluluk duyuyorum. Şüphesiz ki sağlık hizmetlerinde son yıllarda hepimizin hissedeceği noktada fiziksel ve iç teşhis tedavi mekanizma ve enstrümanlarını da içerecek şekilde önemli gelişmeler sağlandı. Artık insanların ortalama yaşam müddeti de hakikaten yükseldi. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.